Consilierii mafiotului PSD-ist Adrian Năstase la fel de hoţi şi mafioţi ca şeful lor

miercuri, iulie 15, 2020 9:17

Odrasle PSDLui Sever Toader Rocsin i-a pus Dumnezeu mâna în cap, când a ajuns consilierul pe probleme de mediu al lui Adrian Năstase, în 2002.

Înainte de asta Rocsin l-a prins pe Allah de picior, când a fost numit preşedintele patronatului Remat. Unităţile Remat colectează (colectau în 2004 – n.m.) fier vechi, pe care îl descoperă în maşini şi utilaje noi, uitate în curtea fabricilor în curs de lichidare, în vagoneţii de mină rămaşi ai nimănui, după închiderea galeriilor de mină, închiderea lui Miron Cozma şi transformarea Văii Jiului în zonă defavorizată.

O altă sursă de prelucrare a fierului vechi este (era în 2004 – n.m.) mafia fierului nou din Medgidia, care demontează şinele de cale ferată, goleşte din mers trenurile care aleargă inconştient înspre şi dinspre Constanţa, încărcate cu lingouri şi laminate, sau doboară mai ceva ca tornadele stâlpii de înaltă tensiune, pe care îi vinde la Ispat Sidex sau în Turcia, ca fier vechi.

În perioada în care l-a prins pe Allah de picior, Rocsin a colaborat foarte bine cu Şeherezada, această Dană a cabinetului Adrian Năstase. Apoi, după ce i-a pus Dumnezeu mâna în cap, Rocsin a fost împrumutat un sezon la Buddha, când va fi numit administrator special al societăţii Petrotub Roman, vândută indienilor de la Ispat Sidex.

Singura investiţie a indienilor în Petrotub au fost cei 2.500 de muncitori disponibilizaţi.

De sponsorizarea societăţii s-a ocupat cabinetul Adrian Năstase, iar de promisiunea că Petrotub va participa la reconstrucţia Irakului s-a ocupat Rocsin.

De stocul de ţevi nevândute cu anii s-a ocupat administratorul special Rocsin, care le-a vândut ca fier vechi.

Aşa se face că averea lui la vedere constă din două apartamente, o vilă, o casă de vacanţă, 12 hectare de teren, 625 milioane lei (vechi, la valoarea din 2004 – n.m.) şi 22.000 de euro în depozite bancare (euro la valoarea din 2004, mult mai mare decât cea de astăzi – n.m.), 10.000 de euro pe an în creanţe de la Clubul Dinamo, unde este (era în 2004 – n.m.) membru în consiliul director, plus încă vreo câteva zeci de mii de Eurocopter Ghimbav, unde este membru în Consiliul de Administraţie.

Restul averii constă în şine de cale ferată nedemontate încă, în stâlpi nedoborâţi la pământ şi în vagoneţi de mină care aşteaptă să fie scoşi la lumină, pentru a fi reîngropaţi în conturi plecate departe de casă. (“Academia Caţavencu”, nr. 650/2004)

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu