Care-i recompensa pentru c-ai fost o cizmă de prim-ministru

marți, decembrie 25, 2012 18:51

Nicolae VacaroiuVi-l mai amintiți pe Nicolae Văcăroiu, zis ‘Săniuță’? Vampirul ce a supt sângele reformelor în România o duce foarte bine. În perioada 1992 – 1996, se privatizau frizerii și se freca menta. În timp ce Ungaria, de exemplu, intra în UE și, ulterior în NATO, România era guvernată de patrulaterul roșu: PDSR (partidul KGB-istului Ilici Iliescu), PRM, UNPR și PSM. Toate încercările de atunci ale opoziției de a scoate România din zona gri a Europei au fost sortite eșecului. Ei bine, bețivanul incoerent și care nu era capabil decât să recite aceleași fraze învătate la ședintele Comitetului de Stat al Planificării (CSP) este bine-mersi. Datorită găștii de mafioți bolșevici care a hotărât mereu în România ultimilor 23 de ani, ‘Săniuță’ are motive să fie extrem de mulțumit. Vedeți motivele în materialul de mai jos.

Cum câștigă Nicolae Văcăroiu 123 de milioane de lei lunar

Fostul lider al PDSR (PSD acum), actualul președinte al Curții de Conturi a României, cumulează leafa de 9.543 de lei cu pensia de 2.748 de lei. El are mandat până în 2017

Nicolae Văcăroiu şi-a asigurat bătrâneţi liniştite. El încasează lunar 123 de milioane de lei vechi, deşi Guvernul Emil Boc a dat, în 2009, o reglementare prin care a încercat să raţionalizeze cheltuielile publice, pentru ca România să poată respecta acordul cu Fondul Monetar Internaţional. Potrivit art. 17 din Legea nr.329/2009, pensionarii care vroiau să lucreze în continuare la stat nu puteau cumula leafa cu pensia, dacă aceasta depăşea nivelul salariului brut pe economie utilizat la fundamentarea asigurărilor sociale de stat.

Cuantumul pensiei lui Nicolae Văcăroiu este de 2.748 de lei lunar, cu 700 de lei mai mult decât salariul mediu brut pe economie din 2011. Cu toate acestea, actualul preşedinte al Curţii de Conturi a României (CCR) încasează şi pensia, şi leafa de la stat.

Are dispensă de la Curtea Constituţională

Întrebat cum explică faptul că, deşi are o pensie mai mare decât salariul mediu brut pe economie, primeşte şi salariul lunar de la CCR, Nicolae Văcăroiu ne-a răspuns prin biroul de presă al instituţiei: „În conformitate cu prevederile deciziei Curţii Constituţionale nr.1414/04.11.2009, pentru persoanele a căror durată a mandatului este stabilită expres prin Constituţie, pensia stabilită în conformitate cu prevederile legii se cumulează cu salariul încasat de la instituţia unde îşi exercită mandatul”. Văcăroiu a fost ales preşedinte al CCR pe 14 octombrie 2008, pentru un mandat de nouă ani.

Ajutat de 101 parlamentari

După apariţia Legii nr.329/2009, secretarul general al Camerei Deputaţilor a trimis Curţii Constituţionale o sesizare semnată de 101 parlamentari, în care se spunea că o parte din prevederile legislative încălcau Constituţia. Una dintre prevederi se referea la cumulul pensiei cu salariul. Printre semnatari s-au aflat Crin Antonescu şi Daniel Chiţoiu. Văcăroiu este unul dintre foştii lideri ai PDSR, alături de Ion Iliescu şi Adrian Năstase. A fost premier în perioada 1992 – 1996, după care a fost trei mandate senator PDSR de Argeş.

Ce avere are fostul premier

Pe lângă conturile în care are 176.704 lei şi 63.898 de euro, averea lui Nicolae Văcăroiu include şi două terenuri intravilane în Argeş şi Prahova, de 2.220, respectiv 150 de metri pătraţi – al căror titular este soţia sa – şi alte trei terenuri moştenite, din care are o cotă parte de 50%. La acestea se mai adaugă două case şi un apartament, în Prahova, Argeş şi Bucureşti. Văcăroiu este şi posesorul unor obiecte de artă, bijuterii şi ceasuri, în valoare totală de 191.500 de lei.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

7 Responses to “Care-i recompensa pentru c-ai fost o cizmă de prim-ministru”

 1. Deutsche Welle: Guvern de penali, de sfertodocți și de incompetenți | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 20th, 2015 at 18:40

  […] Care-i recompensa pentru c-ai fost o cizmă de prim-ministru […]

 2. Parlamentul majoritar USL, cel mai penal din istorie | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 20th, 2015 at 18:48

  […] Care-i recompensa pentru c-ai fost o cizmă de prim-ministru […]

 3. În România, Evul Mediu întunecat se manifestă prin BOR | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 2nd, 2016 at 21:21

  […] Care-i recompensa pentru c-ai fost o cizmă de prim-ministru […]

 4. Herta Müller: „PeSeDiștii sunt niște staliniști” | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 10th, 2016 at 15:23

  […] Care-i recompensa pentru c-ai fost o cizmă de prim-ministru […]

 5. Der Spiegel: Victoria lui Ponta, dezastruoasă pentru democrație | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 10th, 2016 at 15:32

  […] Care-i recompensa pentru c-ai fost o cizmă de prim-ministru […]

 6. Deutsche Welle: Occidentul a reacționat tardiv la gravele încălcări ale democrației în România anului 2012 | A șaptea dimensiune says:

  iulie 8th, 2016 at 20:52

  […] Care-i recompensa pentru c-ai fost o cizmă de prim-ministru […]

 7. Rubrici cretine și cititori pe măsură (II) | A șaptea dimensiune says:

  octombrie 25th, 2016 at 19:56

  […] Care-i recompensa pentru c-ai fost o cizmă de prim-ministru […]

Adauga un comentariu