Parlamentul majoritar USL, cel mai penal din istorie

sâmbătă, ianuarie 12, 2013 21:54

USLRomânia a ales CEL MAI PENAL PARLAMENT din istorie: 2 condamnați definitiv, 15 trimiși în judecată, 5 cercetați penal. LISTA ALEȘILOR PĂTAȚI

Au fost acuzaţi de procurori de fapte de corupţie, crimă organizată sau găinării. Acum sunt în situaţia de a iniţia şi vota legile ţării. Mai mulţi parlamentari din viitorul legislativ al României au fost acuzaţi de procurori de fapte grave. Pe 9 decembrie o parte dintre aceştia au fost votaţi de 60-70% dintre alegătorii din Colegiu.

Trimişi în judecată

USL- PNL Relu Fenechiu (PNL) a obţinut un mandat de deputat în Colegiul 2 Iaşi cu 64% din voturi. Parlamentarul a fost trimis în judecată de DNA, alături de trei foşti directori ai Sucursalei de Întreţinere si Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova. El este acuzat de complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi continuată (39 acte materiale) şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice.

USL- PSD Marian Ghivechiu (PSD) a câştigat un nou mandat de deputat în colegiul 5 din Buzău cu 71,2%. Ghiveciu a fost trimis în judecată, în decembrie 2011, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, sub acuzaţia de „instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor având drept consecinţă obtinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial – în formă calificată”.

USL- PC Dan Voiculescu, preşedintele fondator al Partidului Conservator, a fost ales în Colegiul 8 Senat din Bucureşti cu 70%. El a fost trimis în judecată de către DNA în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Acuzaţiile: infracţiunile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei şi autorităţii date de această calitate, în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de spălare de bani. Dosarul este în faza de fond.

UDMR Olosz Gergely (UDMR) a obţinut un nou mandat de senator în Covasna, cu 61,79%. La rândul lui, Olosz Gergely a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă. El a fost trimis în judecată pentru trafic de influneţă. Procurorii spun că parlamntarul a primit şpagă 400.000 de lei în parcarea Casei Poporului. Banii i-au fost daţi de către reprezentantul unor companii private. Dosarul este în faza de fond.

UDMR Marko Attila (UDMR) a obţinut 52,63% din voturile exprimate în Colegiul 1 Camera Deputaţilor din Covasna. Fostul secretar de stat a fost condamnat, în acest an, la trei ani de închisoare cu executare de Judecătoria Buzău, în cazul retrocedării Colegiului „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe. Decizia instanţei nu este definitivă, fiind atacată cu recurs, care se află pe rolul Curţii de Apel Ploieşti.

USL- PNL Tudor Chiuariu (PNL) a candidat în colegiul 2 Senat, Mehedinţi, şi a obţinut 69,67% din voturi. El a fost trimis în judecată de procurorii DNA fiind acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice în „Dosarul Poşta”. Potrivit procurorilor, cei Tudor Chiuariu şi Zsolt Nagy- fostul ministru UDMR al Telecomunicaţiilor, ar fi luat parte la trecerea frauduloasă a unui imobil de pe Calea Victoriei din patrimoniul Poştei Române în cel al unei firme private. Prejudiciul stabilit în acest dosar se ridică la peste 8 milioane de euro. Tudor Chiuariu a fost achitat în primă instanţă, iar o decizie finală o va lua Completul de cinci judecători ai Curţii Supreme de Justiţie.

PP-DD Monica Iacob Ridzi (PP-DD) a obţinut un nou mandat de deputat, prin redistribuire, în colegiul Colegiul 5 – Petroşani-Petrila-Aninoasa din partea PP-DD, după ce a obţinut 47% din voturi. Ea a fost trimisă în judecată pentru corupţie în dosarul „1 Mai”, Acuzaţiile: abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie, uz de fals în legătură cu fapte de corupţie şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la Legea contabilităţii. Dosarul este în faza de fond.

USL- PSD Sebastian Ghiţă (PSD), patronul postului RTV a fost ales deputat într-un colegiu din Prahova cu 69%. Parlamentarul se judecă de aprope zece ani de zile, în dosarul de evaziune fiscală „Tracia- Asesoft”. Sebastian Ghiţă este acuzat de complicitate la înşelăciune şi fals în declaraţii. Tribunalul Bucureşti a decis anul trecut achitarea lui Sebastian Ghiţă. Procurroii au contestat decizia, iar procesul este pe rol la Curtea de Apel Bucureşti.

USL- PSD Nicolae Vasilescu (PSD) a câştigat alegerile pentru Colegiul 2 Camera Deputaţilor cu 62,19% Craiova. A fost trimis în judecată în martie 2012, pe când ocupa funcția de înalt funcționar public, șef al Departamentului legislativ al Camerei Deputaților. În cursul lunii noiembrie 2011, Eugeniu Mija Eugeniu, Realini Lupşa şi Nicolae Vasilescu Nicolae, au pretins de la reprezentantul unor societăţi comerciale suma de 2.000.000 de lei, reprezentând 40% din valoarea totală a unor lucrări de construcţii efectuate în anii 2008 şi 2009 de firmele denunţătorului în beneficiul a cinci primării din judeţul Constanţa. Dosarul este în faza de fond.

USL -PNL Gigi Becali (PNL) a câştigat un loc de deputat în colegiul 25 Bucureşti. Becali a fost trimis în judecată de către DNA în două dosare: „Schimbul de terenuri cu MapN”- complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată şi continuată şi „Valiza”- dare de mită şi fals în înscrisuri. El a mai fost trimis în judecată, de Parchetul Capitalei, fiind acuzat de sechestrarea hoţilor care i-au furat maşina. În toate cele trei dosare, Gigi Becali a fost achitat, dar procurorii au declarat recurs.

USL- PC Mircea Baniaş (PC) a fost ales senator în Colegiul 4 Constanţa fiind votat de 58,76 la sută dintre alegători. Parlamentarul este trimis în judecată de procurorii DNA în dosarul corupţiei din Portul Constanţa. Acuzaţiile: iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, trafic de influenţă, instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial. Dosarul este în faza de fond la Curtea Supremă.

PP-DD Antonie Solomon (PP-DD) a candidat pentru un post de senator în colegiul 1 din Dolj unde a obţinut 24%. El va intra în Parlament prin redistribuire. El a fost trimis în judecată, în stare de arest, de procurorii DNA, find acuzat că ar fi primit şpagă, când era primar al oraşului Craiova, de la omul de afaceri Gheorghe Penescu. Acuzaţiile: luare de mită în formă continuată, fals intelectual şi uz de fals. Dosarul este în faza de fond.

PP-DD Gigi Neţoiu (PP-DD) a obţinut 18,89% într-un colegiul 1 Camera Depiuitaţilor din Dolj şi are şanse mari la redistribuire. Ela fost trimis în judecată de DNA în „Dosarul Transferurilor” în care au fost implicaţi mai mulţi şefi de cluburi şi impresari. Acuzaţiile procurorilor: înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani. Gigi Neţoiu a fost achitat de Tribunalul Bucureşti, dar la Curtea de Apel Bucureşti el a primit trei ani de închisoare cu suspendare. Dosarul se află la Curtea Supremă, unde se va judeca recursul.

USL- PNL Sorin Roşca Stănescu (PNL) este senator după ce a fost ales în Colegiul 2 Dâmboviţa cu 56,25% dintre voturi. El a fost trimis în judecată în dosarul Rompetrol. Sorin Roşca Stănescu este acuzat de utilizare a informaţiei privilegiate şi de aderare sau sprijinire sub orice formă a unui grup infracţional organizat. Fostul jurnalist a fost achitat de Tribunalul Bucureşti, dar procurorii au declarat recurs. Dosarul este pe rol la Curtea de Apel Bucureşti.

USL – PNL Thuma Hubert Petru Ştefan, preşedintele PNL Ilfov, a fost ales în Colegiul 3 Camera Deputaţilor din Ilfov a primit peste 70% din voturi. Parlamentarul a fost trimis în judecată în dosarul fostului prim-procuror al Parchetului Sector 4, Mihai Betelie. El este acuzat de folosire a influenţei sau a autorităţii de către o persoană cu funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Dosarul este pe rol la Curtea de Apel Bucureşti.

Condamnaţi definitiv

USL- PNL Verginel Gireadă (PNL) a câştigat un loc de deputat în colegiul 1 Flămânzi din Botoşani cu 66,7% din voturi. În luna aprilie 2012, Gireadă a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare de Curtea de Apel Cluj într-un dosar în care a fost acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals intelectual.

USL –PSD Nicolae Bădălău, preşedintele PSD Giurgiu, a fost ales senator în Colegiul 1 Senat Giurgiu cu 72,27%. Parlamantarul a fost condamnat, în 1988, pentru că a furat patru saci cu grâu, la o pedeapsă minimă de un an de închisoare. El a fost ulterior graţiat de Nicolae Ceauşescu, care a amnistiat toate infracţiunile ce au primit o condamnare mai mică de 10 ani. Aceasta decizie a fost prilejuită de împlinirea vârstei de 70 de ani de către dictator.

Cercetaţi penal

USL – PSD Miron Mitrea (PSD) a câştigat un mandat de deputat cu 70,47% într-un colegiu din Vrancea. Inițial a fost trimis în judecată în martie 2009. În perioada 2001- 2002, Mitrea ar fi primit de la Irina Paula Jianu foloase necuvenite în cuantum de 9.274.202.542 de lei vechi, în schimbul numirii şi menţinerii acesteia în funcţia de inspector şef al ISC. După doi ani de judecată, Curtea Supremă a decis că urmărirea penală trebuie refăcută deoarece nu s-a cerut un aviz obligatoriu din partea politicienilor colegi privind urmărirea penală în cazul foștilor miniștri. Dosarul de corupţie a fost restituit DNA în ianuarie 2011 și se află în cercetări.

USL- PNL Teodor Atanasiu (PNL) este urmărit penal de procurorii DNA Cluj din august 2012 și a câștigat un nou mandat de deputat cu 54,87 % din voturi. Potrivit DNA, în cursul lunii iulie 2012, Teodor Atanasiu, deputat în Parlamentul României și președinte al organizației PNL Alba, în înțelegere cu Dumitru Samson, a inițiat o acțiune pentru mobilizarea electoratului din Transilvania și Banat la referendumul din data de 29 iulie 2012 prin sensibilizarea acestuia cu recompense în bani și alte foloase materiale.

USL- PSD Liviu Dragnea (PSD) a fost ales senator de Teleorman cu 68% din voturi. Pe 6 septembrie 2012, DNA anunța că a început urmărirea penală fașă de secretarul general al PSD în dosarul ”Referendumul”. Potrivit procurorilor, Dragnea ar fi utilizat un sistem informatic complex ce permitea unui număr restrâns de persoane să obțină, în timp real, informații despre numărul de votanți și modul cum s-a votat în secțiile de votare.

USL- PNL Dian Popescu, preşedinte PNL Gorj, a fost ales senator în colegiul 1 cu 54 la sută din voturi. În iulie Dian Popescu a fost reţinut 24 de ore de procurorii fiind acuzat de dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice. Popescu este acuzat de dare de mită, fals, uz de fals şi complicitate la abuz în serviciu. Urmează să fie trimis în judecată în cel mai scurt timp. Liderul PNL Gorj, Dian Popescu, şi fratele său Gabriel au fost reţinuţi iniţial în dosarul în care a fost arestat primarul comunei Peştişani, Florin Pavel. Ulterior, în 5 iulie, Tribunalul Gorj a decis ca cei doi să fie anchetaţi în libertate.

Imunitatea parlamentară

USL- PSD Deputatul Ion Stan (PSD) a câştigat un nou mandat, în Colegiul 3 Voineşti, cu 66% din voturi. DNA a început urmărirea penală împotriva lui Ion Stan pentru două infracţiuni de trafic de influenţă. DNA a cerut Camerei Deputaților aviz pentru arestarea demnitarilor. Prin artificii legislative, votul pe această cerere a fost amânat până mâine, când nu eset deloc sigur că va fi cvorum. Stan ar fi cerut denunțătorului aproximativ un miliard de lei vechi a achiziționa benzină pentru cele 600 de maşini pe care intenţiona să le folosească în campanie.

USL- PNL Victor Paul Dobre (PNL), fost ministru al Administraţiei, a câştigat cu 69,9 % colegiul 1 pentru Camera Deputaţilor din Galaţi. Pe 10 august, Parchetul a cerut Camerei Deputaților avizul pentru începerea urmăririi penale a lui Dobre care, alături de secretarul de stat Ioan Căbulea, au transis Curţii Constituţionale o adresă prin care precizau că MAI nu-şi poate asuma numărul de alegători. Cererea procurorilor a fost respinsă de Parlament.

UDMR Laszlo Borbely (UDMR) a fost ales cu 88% din voturi în Colegiul 5 pentru Camera Deputaţilor din Mureş. În aprilie, procurorii au cerut Camerei Deputaților acceptul pentru a începe urmărirea penală fașă de fostul ministru al Mediului, Laszlo Borbely. El era acuzat de de trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere. Colegii politicieni, pe 11 septembrie, s-au substituit magistraților și nu și-au dat avizul pentru cercetarea acestuia.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

15 Responses to “Parlamentul majoritar USL, cel mai penal din istorie”

 1. newparts says:

  ianuarie 12th, 2013 at 22:24

  Eu cred ca articolul tau trebuie completat si cu cei de la PDL plus trebuie specificat in dreptul celor de la PP-DD ca au fost cu totii in fostul parlament in PDL si atunci iti pot aprecia si-ti pot da dreptate in privinta articolului … dar asa din punctul meu de vedere e NUL doar maculatura.
  Ori ii demascam pe toti ceea ce ar fi indicat ori ne lutptam cu morile de vant.

 2. Cornel Căruntu says:

  ianuarie 12th, 2013 at 22:34

  @newparts: Comentariul tau este o argumentatie de genul „Domnu’ politist, chiar daca am furat, cum de va legati de mine, uite si cei de la PDL fura, pe ei de ce nu-i intrebati?”. Nu am nici o idee despre penalii de la PDL, dar a lega adevarul din acest material de alte fapte mi se pare deplorabil.

 3. newparts says:

  ianuarie 13th, 2013 at 15:36

  Deplorabil este ca esti partinitor, normal ar fi sa fi totusi obiectiv si sa te informezi. Nu pot accepta povesti in loc de argumentatie concreta cum mi-ai dat in raspuns. Daca nu ai idee despre penalii din PDL te rog sa ii iei in parte pe fiecare parlamanetar PDL si sa te documentezi sunt sigur ca o sa gasesti cel putin 18 bucati si dupa ce apar si ei in articol pot zice ca intr-adevar e un articol obiectiv…pana atunci imi mentin punctul de vedere articolul de mai sus e doar maculatura adica NUL.

 4. Cornel Căruntu says:

  ianuarie 13th, 2013 at 16:08

  Si ce surse pot fi folosite pentru documentare? Antena3 (patronata de securistul Dan Voiculescu), Romania TV? Spre rusinea mea, nu am cunostinta de parlamentari ARD condamanti definitiv sau cercetati penal. Hai dom’le ca esti penibil. Nu vezi realitatea clara: USL este o adunatura de securisti, borfasi si ce s-a mai nimerit, care duce Romania in izolare de lumea civilizata. Chiar nu-ti dai seama ca USL reprezinta turma in forma sa primitiva? Victoria USL-ului este rezultatul promovarii urii fata de Basescu de catre tembeliziunile din Romania si, indirect, fata de PDL. Incearca sa gandesti logic: ce poate oferi USL-ul unei tari in care se fura pe rupte, nu se munceste, numarul de pensionari si asistati social este imens, se dau spagi peste tot, se incalca toate legile etc.? Ecuatia e simpla: unui popr de ciobani si tigani ii vinzi textul cu demonizarea cuiva si ii dai sentimentul ca traieste prost din cauza cuiva. Doar nu esti fraier sa-i spui adevarul. Mai vorbim despre nivelul de trai in guvernarea USL peste 4 ani. Pana atunci, am o rugaminte: linsul USL-ului in fund nu se face pe acest site. Si tot aici nu se promoveaza ura impotriva PDL-ului si a lui Traian Basescu. Nu de alta, dar aici nu-i Antena3.

 5. Ilie Nastase – 9 clase, acest tigan din partidul securistului Felix Voiculescu | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 19th, 2015 at 15:00

  […] Parlamentul majoritar USL, cel mai penal din istorie […]

 6. OSCE critică dur politica USL-iștilor rusofoni | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 20th, 2015 at 19:17

  […] Parlamentul majoritar USL, cel mai penal din istorie […]

 7. Acțiunile USL-iștilor condamnate ferm de MCV-ul european | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 20th, 2015 at 19:27

  […] Parlamentul majoritar USL, cel mai penal din istorie […]

 8. Frica, minciuna, demagogia – armele USL-iste la ultimele alegeri | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 20th, 2015 at 19:41

  […] Parlamentul majoritar USL, cel mai penal din istorie […]

 9. Deutsche Welle: România USL-istă, o pată de rușine pe harta Europei | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 20th, 2015 at 20:51

  […] Parlamentul majoritar USL, cel mai penal din istorie […]

 10. Cum (ne)cinstesc PeNeLiștii memoria martirilor liberali | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 21st, 2015 at 21:52

  […] Parlamentul majoritar USL, cel mai penal din istorie […]

 11. Spagarul ordinar Chiuariu nu vrea sa-si dea demisia din Parlament | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 25th, 2015 at 20:37

  […] Parlamentul majoritar USL, cel mai penal din istorie […]

 12. În Republica Bananieră Oltenia, poliția = mafia | A șaptea dimensiune says:

  martie 24th, 2016 at 21:54

  […] Parlamentul majoritar USL, cel mai penal din istorie […]

 13. România, o țară coruptă? | A șaptea dimensiune says:

  martie 25th, 2016 at 14:05

  […] Parlamentul majoritar USL, cel mai penal din istorie […]

 14. Deutsche Welle: România, condusă de parlamentari pușcariabili și penali | A șaptea dimensiune says:

  martie 25th, 2016 at 16:34

  […] Parlamentul majoritar USL, cel mai penal din istorie […]

 15. Bogdan Murgescu: România și Europa | A șaptea dimensiune says:

  iulie 9th, 2016 at 14:55

  […] Parlamentul majoritar USL, cel mai penal din istorie […]

Adauga un comentariu