Traian Basescu, mai mult inger decat demon

vineri, decembrie 19, 2008 13:16
Posted in category Istorie, Mass-media

Traian BasescuPatronii de televiziuni, de la Voiculescu la Vântu, ce au făcut zeci de milioane de euro fentând legile statului român şi marile voci ale satelor româneşti, care la o altă scară, mai mică, fentează cât pot aceleaşi legi – valabile pentru fraieri – s-au dat de ceasul morţii în privinţa limbajului neacademic, din anumite momente, al preşedintelui României. Mineriadele iniţiate de Ion Iliescu sunt nimicuri pe lângă “ţigancă împuţită” rostite de Traian Băsescu. Conturile lui Ceauşescu folosite de Felix Voiculescu, turnătorii şi securiştii din fostul Parlament sunt zero pe lângă “păsărică n-ai altă treabă” de acelaşi Băsescu.

Sunt câteva motive, pe care istoria le va reţine, pentru care merită apreciat Traian Băsescu. Iar un om neutru şi de bună-credinţă recunoaşte această realitate.

  • A condamnat public regimul comunist (ca regim criminal care a promovat turnătoria, hoţia, minciuna) şi şi-a cerut iertare în numele statului român tuturor celor care au avut de suferit în urma dictaturii comuniste.
  • A dat CNSAS-ului toate dosarele securităţii spre aflarea adevărului. Astfel românii au putut afla multe nume de turnători la securitate.
  • A asigurat o independenţă reală a justiţiei, care nu este influenţată politic. Bubele ei sunt de altă natură.
  • A propus un sistem de vot uninominal majoritar (mult mai corect decât cel aplicat în alegeri), chiar dacă la referendum acesta a căzut, datorită absenteismului.
  • Nu a promulgat legile pentru infractori propuse de parlamentari, veghind ca legile promulgate să fie în interesul poporului roman.

Pentru toate acestea şi pentru multe altele merită recunoştinţa noastră.

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Traian Basescu, mai mult inger decat demon”

  1. Decalogul României profunde | A șaptea dimensiune says:

    iunie 1st, 2016 at 18:30

    […] Traian Basescu, mai mult inger decat demon […]

Adauga un comentariu