Ce mai înseamnă democraţia pentru cei care apar la tembelizor şi nu numai

marți, mai 11, 2010 18:21

Antena 3Dacă aş scrie un jurnal (doar hârtia suportă totul), aş începe prin a mulţumi Cerului că lucrez în învăţământ. Nu ai un salariu mare, dar poţi auzi atâtea gugumănii, încât realizezi de ce democraţia n-are nici o valoare în această ţară. Dacă îşi imaginează cineva, că pe aici, prin nordul sărac cu duhul al Moldovei, democraţia face măcar doi lei, se înşală amarnic.

Vorbiţi-le copiilor din mediul rural pesedist de democraţie, jertfa tinerilor din 1989, dictatura comunistă etc. şi vă vor privi ciudat. De ce asta? Răspunsul este relativ simplu. La orele de istorie sau cultură civică li se spune prea puţin despre aşa ceva. În formarea lor de viitori cetăţeni ai României democratice, normele democraţiei sunt simple poveşti. Pe aici, se plânge dupa marele ‘Cîrmaci”. Inclusiv la şcoală, generaţii întregi au fost (de)formate de nostalgici ai comunismului, aşa explicându-se de ce neocomuniştii din PSD au beneficiat de voturi masive în mediul rural. Toate acestea mi-au revenit în aceste zile, cu ocazia întâlnirii a două afirmaţii oarecum asemănătoare.

La TV şi în ‘mediul academic’ de pe aici am auzit următoarea monstruozitate de afirmaţie: “Dacă Ceauşescu a fost împuşcat în 1989 pentru ce a făcut, de ce n-ar fi şi Băsescu”. Pentru aceşti indivizi între democraţie şi dictatură nu este nici o diferenţă. Faptul că Ceaşcă a venit odată cu tancurile sovietice, că Partidul Comunist Român a distrus tradiţiile acestui popor, a falsificat istoria românilor, a demolat satele româneşti, a înfometat acest popor, l-a ţinut în întuneric, mai rău ca animalele, a transformat România în Etiopia Europei, un lagăr unde nu ajungea nici o revistă din Occident etc, ei bine, toate acestea nu contează.

Atunci când tu, formator de opinie sau pedagog (?), pui semnul egalităţii între un cizmar analfabet care a ţinut în teroare acest popor, cu ajutorul Securităţii comuniste, care a spălat creiere, obligând oamenii să-i asculte elucubraţiile, care a introdus corupţia generalizată în societate (nu găseai nimic la vedere, totul se dădea ‘pe sub mână’, de la cafea la orice alt produs) şi un preşedinte care a convins milioane de oameni să-l voteze, în condiţiile în care televiziunile mogulilor au dus o campanie murdară împotriva sa, ei bine, în aceste condiţii, în ochii mei asemenea inşi sunt nişte rataţi intelectual, moral şi civic. Dacă pentru asemenea specimene, totul se rezumă la mălai, şi nimic mai mult (ce libertate, acces la informaţii, acces neîngrădit la cultură, pentru aceştia nimic din acestea nu contează), atunci şi Iuda avea o scuză: dacă nu există decât stomacul, vorba ateului şi evreului Marx, de ce s-ar face vinovat Iuda? Şi-a urmat, până la urmă, instinctele, aşa după cum pentru o mare parte a (de)formatorilor de azi, democraţia este doar o vorbă goală, dar pentru care şi-au dat viaţa nişte copii puri şi inocenţi, în 1989.

Aceşti trepăduşi care i-ar linge tălpile primului dictator care le-ar oferi mai mult mălai nu fac decât să arunce cu noroi în cei care au arătat lumii că şi la români mămăliga explodează, iar memoria lor nu trebuie murdărită, indiferent din ce motiv.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

9 Responses to “Ce mai înseamnă democraţia pentru cei care apar la tembelizor şi nu numai”

 1. Neinfectat De Comunism says:

  mai 11th, 2010 at 20:09

  neocomunismul inca traieste in multe regiuni din romania, nu doar in nordul moldovei si va dainui atat timp cat ilici, curuletz nastase, jioana prostu, voiculescu felix, etc, au inca ceva de spus in romania…odata ce oamenii nu se vor mai uita in gurile lor proaste si demagogice, poate lucrurile se vor schimba…

  te astept la mine pe blog, discutam despre David Cameron, noul Prim Ministru la Marii Britanii!!!

 2. Dumitru Caruntu says:

  mai 12th, 2010 at 14:53

  Nu stiu de ce, uneori, am sentimentul ca facem parte dintr-un popor de slugi, nu de oameni liberi. Iubirea de tatuci si incapacitatea de a-ti reface tara sunt doar doua dintre argumentele afirmtiei de mai sus. Doar o sluga, muncind prost, pretinde sa traiasca bine. Munca de calitate indoielnica s-a exersat in comunism, iar demagogia lui Ilici a perpetuat-o. O tara fara cultul muncii de calitate nu poate pretinde un loc mai la verdeata pe Terra.

 3. Cum au minţit bolşevicii zeci de generaţii de elevi, falsificând istoria (II) | A șaptea dimensiune says:

  februarie 6th, 2016 at 10:00

  […] Ce mai înseamnă democraţia pentru cei care apar la tembelizor şi nu numai […]

 4. Viaţa şi şcoala văzute prin ochii unei adolescente | A șaptea dimensiune says:

  februarie 6th, 2016 at 15:19

  […] Ce mai înseamnă democraţia pentru cei care apar la tembelizor şi nu numai […]

 5. Aceasta-i tara mea si neamul meu cel romanesc | A șaptea dimensiune says:

  februarie 6th, 2016 at 15:44

  […] Ce mai înseamnă democraţia pentru cei care apar la tembelizor şi nu numai […]

 6. După ce au izolat România de lumea civilizată, gorilele bolşevice se pregătesc de o nouă mineriadă | A șaptea dimensiune says:

  iunie 12th, 2016 at 21:04

  […] Ce mai înseamnă democraţia pentru cei care apar la tembelizor şi nu numai […]

 7. Ioan Stanomir: “În absenţa libertăţii, nu cred că viaţa merită trăită” | A șaptea dimensiune says:

  august 28th, 2016 at 17:16

  […] Ce mai înseamnă democraţia pentru cei care apar la tembelizor şi nu numai […]

 8. File din isteria comunismului românesc (II) | A șaptea dimensiune says:

  august 7th, 2019 at 18:24

  […] Ce mai înseamnă democraţia pentru cei care apar la tembelizor şi nu numai […]

 9. File din isteria comunismului românesc | A șaptea dimensiune says:

  august 7th, 2019 at 18:52

  […] Ce mai înseamnă democraţia pentru cei care apar la tembelizor şi nu numai […]

Adauga un comentariu