Ce (nu) ştim despre francmasonerie

luni, iulie 2, 2018 14:29

Masoneria (simbol)Unul dintre păcatele inevitabile ale democraţiei este acela că orice incult, orice prostănac şi orice imbecil are dreptul la opinie. Mai are şi dreptul de a vota, dar asta-i altă poveste. Am remarcat pe Facebook multe postări în care tot felul de personaje sunt acuzate că fac parte din francmasonerie şi, vezi Doamne, acesta ar fi motivul pentru care, noi românii, suntem o ţară făcută praf tocmai de cei amintiţi mai sus sau de cei votaţi de respectivii. Ca să n-o mai lungim foarte mult cu povestitul despre specimenele de rahat care populează această ţară într-un procent îngrijorător de mare, haideţi să trecem la câteva informaţii interesante, şi utile pentru cultura generală a fiecăruia dintre noi, despre francmasonerie.

Informaţiile de mai jos sunt povestite pe larg într-o carte ce merită citită, o carte care nu trebuie să lipsească din biblioteca nici unuia dintre noi, cei care dorim să înţelegem lumea de astăzi şi să anticipăm lumea de mâine. Cartea, scrisă de Alex Mihai Stoenescu, se numeşte Istoria loviturile de stat, vol. 1: Revoluţie şi francmasonerie şi o puteţi comanda accesând legătura anterioară, cu o reducere de preţ de 30%. Pentru a vă stârni curiozitatea, iată doar câteva informaţii, inedite pentru cei mai mulţi dintre noi, din aceasta carte despre istoria românilor.

Ştiaţi că:

  • În ultimii 200 de ani, în România au avut loc: 3 revoluţii, 2 răscoale şi nu mai puţin de 15 lovituri de stat sau tentative de lovituri de stat.
  • S-a crezut multă vreme că Tudor Vladimirescu ar fi fost francmason. N-a fost, în schimb era un om bogat şi nu tocmai un înger pe vremea când funcţiona ca zapciu. Vorbea patru limbi (germană, greacă, rusă, franceză) şi marii boieri ai ţării au fost de acord cu răscoala. Ciudat, nu? Altceva ştiam noi de la şcoală despre eroul oltean.
  • Paşoptiştii erau francmasoni, junimiştii la fel.
  • Cuza nu era francmason, dar cei care l-au dat jos erau francmasoni. Doreau să-l aducă pe tron pe Filip de Flandra, care provenea dintr-o ilustră familie francmasonă. Alianţa Israelită Universală şi-a băgat şi ea codiţa, în speranţa că evreii din principat vor primi cetăţenie. S-a opus Napoleon al III-lea, care până atunci visase să ne dea cadou austriecilor în schimbul Veneţiei. Păcat că n-a făcut-o, că eram şi noi astăzi în Europa, nu la fundul ei.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu