Cele mai populare 3 servicii de stocare gratuită a datelor

luni, august 31, 2015 15:27
Posted in category IT

InternetStocarea datelor se poate face în multe moduri. Dar cum paza bună trece primejdia rea, trebuie să ne punem problema infectării cu viruși sau deteriorării mediilor pe care stocăm date (DVD, memorii flash etc.). Există posibilitatea să stocăm gratuit date în medii foarte sigure, departe de deteriorarea fizică a datelor, atacurile virusilor sau tentative de hacking. Desigur, spațiul oferit gratuit este limitat (cei care vor mai mult trebuie să plătească), dar pentru foarte mulți dintre noi ceea ce se oferă este suficient. Dintre sutele de astfel de servicii de stocare, iată mai jos cele mai populare 3 servicii de stocare gratuita a datelor, din punct de vedere al depozitării, fiabilității și accesibilității.

 1. Dropbox
  Este, poate, cel mai popular serviciu de stocare a datelor. Atât de popular încât majoritatea smatphone-urilor de azi au inclusă opțiunea “Backup to Dropbox”. Se oferă 2 GB spațiu de stocare, ce poate crește dacă aduci niste prieteni să-și deschidă cont pe Dropbox. Dacă folosiți platforma WordPress pentru site-ul sau blogul vostru, există și pluginul Backup to Dropbox, cel mai indicat, spun mulți, pentru backup-ul blogului sau site-ului. Aveți și posibilitatea de a programa backup-urile (ora, minut, zi), plus că va puteți alege ce fisiere sau foldere vreti sa fie incluse in acest backup.
 2. JustCloud
  Oferă un spațiu de stocare gratuit de 2 GB, precum și facilități de backup automat pentru diferite tipuri de fișiere. Compatibil cu sistemele de operare Windows 8, 7, XP, & Vista (32 & 64 bit) and Mac OSX 10.5+. Potrivit și pentru iPhone, iPad, Android etc.
 3. SugarSync
  Se poate folosi varianta gratuită 30 de zile, apoi trebuie aleasă una cu plată. Se oferă 2 GB spațiu de stocare, plus alte facilități pe care le puteți vedea la legătura anterioară.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to “Cele mai populare 3 servicii de stocare gratuită a datelor”

 1. Gheorghe says:

  septembrie 1st, 2015 at 6:52

  Buna ziua
  Oare google drive nu este popular-15 gb sau mega.co.nz-50 gb, ambele gratuite? 

 2. Cum extragem adresele de email din paginile web | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 15th, 2015 at 20:55

  […] Cele mai populare 3 servicii de stocare gratuita a datelor […]

Adauga un comentariu