Chiar și în Windows 11, Microsoft Store este plin de escrocherii

duminică, octombrie 24, 2021 8:10
Posted in category IT

Microsoft Store
Microsoft Store este încă o mizerie. Deși nu este un secret pentru nimeni faptul că Microsoft Store a avut mari probleme în trecut şi s-a încercat remedierea lor, situația de acum, chiar și în Windows 11, cu siguranță nu este ideală. De exemplu, în câteva secunde de la accesarea Microsoft Store, am găsit o versiune plătită a playerului QuickTime gratuit de la Apple, adică o înşelătorie, și aceasta este doar vârful aisbergului.

Dacă parcurgeți lista de aplicații, chiar și pe pagina de pornire, veți găsi rapid aplicații false care există doar pentru a înșela utilizatorii sau pentru a le lua banii – cum ar fi să plătiți 10 USD pentru un Adobe Flash Player pentru computer. Pentru cei care nu știu, Adobe a oprit Flash Player cu mult timp în urmă. Cu alte cuvinte, aceasta nu este altceva decât o înșelătorie care merge până la a cere o revizuire de 5 stele pentru a „debloca funcții actualizate” care nici măcar nu există.

Mai mult, aceste aplicații înșelătorii care solicită recenzii ajung să populeze lista de aplicații în tendințe chiar pe pagina de destinație a Microsoft Store. Utilizatorii vor găsi accidental o aplicație Blu Ray Player grozavă de 5 USD sau aplicații cu plată care nu sunt altceva decât un „Ghid de utilizare Google Chrome”.

Un prim exemplu este alternativa gratuită open source Microsoft Office LibreOffice, care, din nou, este gratuită. Cu toate acestea, Windows Store are o versiune falsă plătită pentru 16 USD. Și în cazul în care aveți nevoie de o recomandare, cu siguranță nu ar trebui să cumpărați, să descărcați sau să deschideți niciuna dintre aceste aplicaţii.

„Dezvoltatorul” dubios care a încărcat LibreOffice a fost prea leneș să actualizeze chiar și descrierea aplicației. În schimb, copiază și lipește descrierea de pe site-ul web autentic, unde se menționează că programul este gratuit. Din nou, Windows Store este o mizerie!

Există o modalitate de a raporta aplicațiile dubioase din Microsoft Store către Microsoft, dar nu suntem siguri dacă merită efortul. Microsoft susține că a verificat aceste aplicații înainte de a fi listate în Microsoft Store cu procesul său de certificare, iar o privire rapidă pe Reddit arată că mai mulți utilizatori au raportat deja o serie de aplicații fără modificări.

Compania are un proces de certificare a aplicației, dar se pare că cineva trebuie să facă o treabă mai bună.

Microsoft a avut de lucru pentru a-și curăța Microsoft Store în ultimii ani, dar este clar că mai este mult de făcut. Deși nu vedem zeci de aplicații VLC sau iTunes false ca anii precedenți, este totuși ușor să găsim soft-gunoi, mai ales când aplicațiile înșelătorii apar chiar pe pagina de destinație sau în listele de aplicații populare.

Via ReviewGeek.

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu