Chrome OS Flex promite să vă revigoreze laptopul lent și vechi

sâmbătă, februarie 19, 2022 7:53
Posted in category IT

Old laptop
Utilizatorii Windows și Mac trec printr-o perioadă mai dificilă în aceste zile. Foarte puține PC-uri sunt eligibile pentru actualizarea Windows 11 și, odată cu trecerea la Apple Silicon, Mac-urile vechi încep să fie ceva mai lente. Dar soluția poate să nu fie un laptop nou – este posibil să aveți nevoie pur și simplu de Chrome OS Flex.

Chrome OS Flex este o versiune gratuită și oficială a vechiului instrument CloudReady. Practic, transformă orice Mac sau PC vechi într-un Chromebook. Beneficiile sunt clare: sistemul de operare Chrome este foarte simplu, așa că funcționează mai bine pe laptopuri vechi decât Windows sau macOS.

Persoanele fizice, companiile și școlile pot reînvia laptopurile lente și vechi folosind Chrome OS Flex. Tot ce au nevoie este o unitate USB – de la care pornește sistemul de operare.

Și deoarece Chrome OS Flex rulează pe aceeași bază de cod ca și sistemul de operare Chrome standard, include câteva funcții care lipsesc din CloudReady. Aceste funcții includ asistență îmbunătățită pentru Asistent, acces la conturile Family Link și Tethering instantaneu cu telefonul Android.

Chrome OS Flex nu are capacitatea de a reda aplicații Android. Iar versiunea beta actuală, deși îngrijită și ordonată, nu este deloc diferită de CloudReady. (Chiar folosește numele „CloudReady” în unele locuri.)

Puteți încerca Chrome OS Flex astăzi urmând pașii de pe site-ul web Google (vedeţi aici). Sistemul de operare funcționează pe majoritatea laptopurilor cu procesor pe 64 de biți și este complet gratuit. În timp, Google spune că Chrome OS Flex și CloudReady vor converge într-un singur sistem de operare, iar acest sistem de operare va primi actualizări în același program ca sistemul de operare Chrome obișnuit.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu