Sistemul de operare Chrome ar putea imita cea mai bună funcție de personalizare a Windows

sâmbătă, ianuarie 15, 2022 18:44
Posted in category IT

Chrome OS
Google testează un meniu de personalizare Chrome OS care vă permite să vă schimbați rapid imaginea de fundal și să comutați între modul deschis sau întunecat, similar cu fila Personalizare (Personalization) din Setările Windows. Dacă această funcție ajunge vreodată la o versiune stabilă a sistemului de operare Chrome, utilizatorii o pot accesa făcând clic dreapta pe Shelf.

Meniul de personalizare experimental a fost descoperit pentru prima dată de u/Powerful_General_133 și raportat la subreddit-ul Chrome OS pe 12 ianuarie. Potrivit u/Powerful_General_133, meniul de personalizare este disponibil numai în cea mai recentă versiune ChromeOS Dev. (De asemenea, menționează că noua versiune Chrome OS Dev are o tematică Material You, similară cu Android 12.)

Acum, nu suntem exact siguri ce planifică Google pentru acest meniu de personalizare. Dar ne îndoim că este doar pentru a vă schimba imaginea de fundal și a trece la modul întunecat. Când va fi finalizat, meniul de personalizare Chrome OS poate conține setări pentru a ajusta dimensiunea textului, setările de culoare ale sistemului, aplicațiile implicite, comportamentul sistemului și alte preferințe.

Din păcate, trebuie să treceți la versiunea Chrome OS Dev, mai puțin stabilă, dacă doriți să încercați meniul experimental de personalizare. Dacă sunteți în versiunea stabilă a sistemului de operare Chrome și doriți modul întunecat, deschideți browserul Chrome și tastați chrome://flags în bara de adrese. Apoi, căutați “Dark/Light Mode of System UI”.

Sperăm ca meniul de personalizare Chrome OS să arate ca fila Personalizare Windows, care este destul de robustă. Desigur, această caracteristică este încă în fazele sale incipiente și nu există nicio garanție că va apărea vreodată într-o versiune stabilă a sistemului de operare Chrome.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu