Cine a stat în puşcăriile comuniste ajunge în garajele democraţiei

sâmbătă, decembrie 10, 2022 6:50

Magazin alimentar in comunismUrmaşii comuniştilor criminali (ajunşi la putere în România pe tancurile lui Stalin, cel mai mare criminal din istorie, cifrele genocidului său fiind cuprinse între minim 20 de milioane de oameni ucişi şi maxim 60 de milioane), PSD-iştii adică, au avut mare grijă, după decembrie 1989, să-i mai umilească o dată pe urmaşii celor ucişi, întemniţaţi, alungaţi din propriile locuinţe de către bolşevicii criminali. Mai jos, încă un exemplu, într-un articol din 2004.

Cine a stat în beciurile comuniste ajunge în garajele democraţiei

Se vede că ţara asta a avut un prim-ministru de profesie jurist, şi încă din ăsta şcolit în Europa (e vorba despre puşcăriaşul Adrian Năstase – n.m.). În România, taman în mandatul său, s-a considerat infracţiune gravă faptul de a fi intelectual, de a fi publicat cărţi, de a fi făcut film, de a fi fost publicist.

De Nicolae Porsenna probabil că nici nu aţi auzit, deşi a fost la fel ca şi Adrian Năstase, jurist, deputat în Parlamentul României, e drept, înainte de cele de-al doilea razboi mondial (înainte de a veni comuniştii criminali la putere, adică la ucis elitele României – n.m.).

Şi probabil că nici nu aţi citit vreuna din zecile de cărţi scrise de Nicolae Porsenna, deşi, credeţi-ne, în Regenerarea neamului românesc prezenta, şi încă în urmă cu 60 de ani (în 1944 – n.m.), exact situaţia de acum a României (situaţia din 2004 – n.m.), condusă de ticăloşi notorii.

Iar filmul Se aprind făcliile, unul dintre filmele româneşti celebre în perioada interbelică, făcut după un scenariu şi pe banii aceluiaşi Nicolae Porsenna, suntem siguri că nu l-aţi văzut, că au avut grijă comuniştii să-l ardă cum s-au instalat la putere.

Când l-au şi condamnat pe Nicolae Porsenna la 50 (cincizeci!) de ani de puşcărie, considerându-l ideologul grupului de intelectuali din care făcea parte şi Petre Ţuţea. La pachet cu condamnarea i-au confiscat şi casa din Capitală, de pe Bulevardul Ana Ipătescu nr. 27.

Şi acum să fim foarte atenţi. Statul român, condus, printre alţii, de juristul Adrian Năstase (de profesie mafiot PSD-ist – n.m.), a considerat îndreptăţită injusteţea comuniştilor şi nu a făcut nicio reparaţie în cazul Nicolae Porsenna, vreo scuză, un parastas pentru că i-au îngropat în neant celebritatea.

Ba mai mult, a refuzat să-i înapoieze familiei Porsenna casa confiscată. A vândut-o, în schimb, pe bucăţi unor tipi oneşti, dar mult mai cunoscuţi acum decât Porsenna, dintre care îl cităm pe Emil Ghiţulescu, ambasador (în 2004 – n.m.) cică prin Pakistan, şi pe Gheorghe Ghiţiu, primar (în 2004 – n.m.) al comunei Afumaţi.

Şi totuşi, pentru a da cazului un parfum de dreptate, statul român, reprezentat de Adrian Năstase (şi de criminalul KGB-ist Ion Iliescu, preşedintele României în acea perioadă – n.m.), i-a retrocedat ceva-ceva din imobil soţiei intelectualului Porsenna, doamnei Zoe Porsenna, în vârstă de 91 de ani (în 2004 – n.m.), dintre care 5 i-a petrecut şi ea în puşcăriile comuniste: statul i-a dat înapoi garajul casei.

Cum visul doamnei Porsenna este să readucă în prim plan opera şi personalitatea soţului ei, să-i redea celebritatea de odinioară, partea de imobil retrocedată i-ar putea servi acestei cauze nobile. În condiţiile date, ar putea face, în loc de casa memorială Nicolae Porsenna, garajul memorial Porsenna. („Academia Caţavencu”, nr. 675/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu