Colaboratorul Securităţii comuniste criminale îşi schimbă funcţia, da’ năravul ba

sâmbătă, noiembrie 5, 2022 18:56

KGB-istul criminal Ion Iliescu si fii, Nastase, Ponta, DragneaSă fi colaborat cu Securitatea comunistă criminală e un adevărat atu în zilele noastre, nicidecum o problemă. Mai ales cei care au jucat un rol important în dictatura comunistă criminală au ajuns să fie înşurubaţi în funcţii de stat şi după Revoluţie. Iar atunci când au pierdut respectivele funcţii, tot bine situaţi au rămas, pentru că marele aparat politico-legislativ neocomunist (PSD-ist) îi susţine.

Unul dintre cele mai elocvente cazuri în acest sens e cel al lui Artur Dumitrescu. Dacă în 1987 era procurorul care îi ancheta pe cei care au manifestat la Braşov împotriva regimului comunist criminal, anul 1998 îl găseşte într-o postură la fel de importantă: a fost delegat să ancheteze afacerea de contrabandă Ţigareta II.

Trecutul său dubios (a apărut în Lista lui Secu’ drept colaborator al Securităţii) îl recomanda la acea dată drept un instrument foarte uşor de mânuit într-o acţiune de muşamalizare. Surse din anturajul său spun că procurorul şantajabil Dumitrescu a avut atunci ca sarcină anularea indiciilor că serviciile secrete au fost implicate în Ţigareta II.

După ce şi-a făcut treaba cum ştia mai bine în Ţigareta II, Dumitrescu s-a retras discret în avocatură. Ca avocat însă, avea nevoie de un sediu bun, central, cu firmă mare la bulevard. L-a obţinut simplu, în stilul specific. O rudă de-a sa a cumpărat un apartament pe bulevardul Ion Mihalache, la numărul 68, într-o casă naţionalizată, revendicată de proprietari.

Când ruda a murit, Dumitrescu l-a preluat ca succesor, lăsându-i însă pe proprietarii care îl revendicau să se războiască în instanţă cu ruda defunctă. De-abia după vreun an de procese, spun surse din avocatură, Dumitrescu a anunţat că persoana citată în instanţă era, de fapt, moartă de mult timp şi nu mai putea fi interpelată decât, cel mult, la judecata divină.

Ca atare, procesul a fost reluat de la capăt. Cum s-ar spune, fostul anchetator al muncitorilor răsculaţi împotriva comunismului criminal la Braşov în 1987, actual avocat cu firmă la stradă pe bulevardul Ion Mihalache, torturează în continuare nestingherit. De data aceasta pe nişte bieţi proprietari, pe care îi chinuie într-un nesfârşit proces. („Academia Caţavencu”, nr. 673/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu