Cine e acest Toni, Grebla lui Puie Monta

miercuri, ianuarie 28, 2015 20:12

Toni GreblaSenatorul Valer Marian, etichetat nebun de unii PSD-isti (normal, esti nebun daca nu furi la greu, in PSD fiind), are câteva dezvăluiri interesante despre Toni Greblă, cel anchetat de DNA și care nu-și va da demisia din funcția de judecător al Curții Constitutionale (dar va intra in concediu de odihnă), doar in Republica Bananiero-PeSeDista România nu-i nici o problemă dacă ești anchetat pentru corupție. Haideți să-l citim pe domnul Senator Valer Marian că merită.

Toni Greblă, naș de fiică de țigan anchetat în mai multe dosare penale

Astfel, conform unor articole apărute în presa locală şi naţională, Toni Greblă a fost foarte apropiat de milionarul gorjean de etnie romă Dan Bîrcină, zis Goeru, un fel de Bercea Mondial local, pe a cărui fiică a cununat-o. Naşul Greblă a ales drept loc pentru cununia civilă a acesteia ditamai Poarta Sărutului din Tîrgu Jiu, iar nunta a avut toate ingredientele unei paranghelii ţigăneşti: desantul naşilor din elicopter, purceluşi şi berbecuţi la proţap, manelişti de top. Este de notorietate că milionarul Bîrcină a fost prezent la toate reuniunile importante ale PSD Gorj şi a fost susţinut mai mult sau mai puţin direct în afaceri de lideri ai acestui partid, inclusiv de naşul Greblă. Amicul Bîrcină a avut afaceri dubioase cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia şi cu complexele energetice din Gorj (Rovinari şi Turceni), îndeosebi în perioada în care Toni Greblă a fost preşedintele unei organizaţii patronale denumite Asociaţia Patronală Minieră din România PATROMIN, precum şi cu Agenţia Rezervelor de Stat şi cu Societatea Naţională a Căilor Ferate din România. Afaceristul gorjean a fost cercetat în mai multe dosare penale, în care a scăpat pînă acum basma curată, în 2012 fiind chiar reţinut de procurori, dar a fost pus în libertate după 24 de ore.

Cu ocazia eliberării sale, opinia publică a fost scandalizată, pentru că a fost luat de la Poliţie cu un autoturism de lux ce avea permis de liberă trecere eliberat de Senatul României, se pare cu concursul naşului Greblă, care era în perioada respectivă preşedintele Comisie Juridice a Camerei Superioare a Parlamentului. Conform unor surse judiciare, la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj este înregistrat un dosar în care este cercetată o afacere cu fier vechi cu Complexul energetic Rovinari, în valoare de peste 40 miliarde de lei vechi, pusă la cale de amicii Dan Bîrcină şi Toni Greblă. Potrivit surselor, aceştia ar fi stins datoria prin compensare cu un hotel dezafectat din Drăgoieni, care ar fi fost supraevaluat, valoarea sa reală fiind de 3-4 miliarde de lei vechi. Tot potrivit aceloraşi surse, amicii Bîrcină şi Greblă au luat împrumut cu dobîndă (sub formă de capete, în limbaj ţigănesc) suma de 1 milion de euro de la romi, din Obreja, care strigă mai nou după bani, doi dintre ei aflîndu-se în Arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj. Presa locală a mai scris şi de o afacere comună cu o struţărie din localitatea Teleşti, la care au ajuns la un efectiv de aproape 100 de struţi. Ca atare, nu este de mirare că senatorul Toni Greblă a făcut aprecieri elogioase, în faţa presei, la adresa afaceristului Bîrcină şi a familiei sale, declarînd textual: „Sînt nişte oameni deosebiţi”.

Senatorul Greblă a ajuns în relaţii apropiate şi cu clanul ţigănesc Butoane, din judeţul Giurgiu.

În acest sens, reproduc următoarele pasaje dintr-o sesizare care mi-a fost transmisă, în cursul anului 2012, de un grup de poliţişti din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Giurgiu: „Pe fondul asasinării baschetbalistului american, Butoane, şeful clanului cu acelaşi nume, a invocat mai multe nume din poliţie, justiţie, mediul politic, pe care le-ar fi cumpărat direct sau indirect, cu bani, case sau terenuri. Nouă ne-a reţinut atenţia un nume şi am apreciat că este foarte important să vă informăm pe dvs. pentru ca, într-o manieră profesionistă, persoanele din conducerea partidului dvs. să cunoască această situaţie şi să ia măsuri în consecinţă. Senatorul Cezar Măgureanu, senatorul mafioţilor şi asasinilor din Giurgiu, a intervenit la Butoane pentru a sprijini un membru marcant al PSD şi preşedinte al unei comisii importante din Parlamentul României, să obţină, într-un mod extrem de dubios, unele terenuri, pe baza unor documente extrem de discutabile, în zone foarte valoroase ale judeţului Giurgiu. Senatorul Măgureanu a apelat la Butoane, precizîndu-i că persoana ce trebuie ajutată controlează Justiţia şi-i poate ajuta pe amîndoi, respectiv pe Măgureanu şi Butoane.

Concret, după ce senatorul Măgureanu l-a asigurat pe Butoane că atribuirea a cîtorva zeci de hectare pe raza judeţului Giurgiu acestui individ, membru marcant al PSD, le va asigura protecţie, Butoane s-a pus pe treabă şi a accesat relaţii din Prefectura Giurgiu, OCOT (Direcţia de Cadastru) şi chiar alte persoane pe care le are la mînă, respectiv deputatul Dan Păsat. Acesta, deputatul Dan Păsat, în mediul său de relaţii de mare încredere, a afirmat că este ajutat pentru rezolvarea problemelor pe care le are, iar în schimb a trebuit să intervină şi el la prefectul PDL al judeţului, pentru ca persoana de care este vorba să primească cîteva zeci de hectare de teren pe raza judeţului Giurgiu. Menţionăm că prefectul Robert Ioan Cristoi este fost vameş.

In acest moment, membrul PSD respectiv este şantajat de Butoane, prin deputatul Păsat şi senatorul Măgureanu şi chiar funcţionari din Prefectura Giurgiu, care îşi permit să-l sune la telefon. Persoana al cărui nume vi-l vom dezvălui, prin aranjamente şi şmecherii legale, a primit 30 ha de teren pe raza jud. Giurgiu, în zone extrem de scumpe, în condiţiile în care localnicii nu şi-au primit terenurile ce li se cuvin de drept, de peste 20 de ani. Am îndrăznit să vă prezentăm un tablou real asupra modului în care merg lucrurile în interpretarea unor politicieni chiar din partidul dvs., şi cum la un moment dat pot fi manipulaţi, şantajaţi şi chiar controlaţi în decizii de unii mafioţi din judeţul nostru: Butoane, senatorul Măgureanu, deputatul Dan Păsat, cancerul care a cuprins judeţul nostru şi, după această reţetă, întreaga Românie. Tot ceea ce v-am relatat este purul adevăr. Numele membrului PSD este Toni Greblă”.

Acuzele poliţiştilor din Giurgiu sînt plauzibile, avînd în vedere că, în declaraţia de avere a unuia dintre cei doi fii ai lui Toni Greblă, Octavian, promovat anul trecut viceconsul la Paris (altă sinecură de partid), după ce s-a ocupat de afaceri cu energie, apare o suprafaţă de teren (6 ha) situată în localitatea Singureni, din judeţul Giurgiu. Aproape sigur că tăticul l-a cadorisit cu teren în Giurgiu şi pe celălalt fiu. Lămuririle necesare trebuie să le aducă Direcţia Naţională Anticorupţie şi Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.”

Sursa (citeste mai mult)

Iată, însă, și o altă față a acestui Toni, Grebla lui Puie Monta.

FSB, GRU şi masoneria rusă, de la Bucureşti la Chişinău. Toni Greblă este doar vârful asibergului

În 22 ianuarie DNA a iniţiat urmărirea penală împotriva lui Toni Greblă, judecător la Curtea Constituţională şi fost senator PSD. Greblă şi-ar fi folosit influenţa pentru a facilita exportul cu documente false al unor mărfuri în Federaţia Rusă, cu scopul de a eluda embargoul impus de Rusia produselor din UE, ca ripostă la sancţiunile aplicate de SUA-UE pentru agresiunea din Ucraina. Mărfurile se vindeau prin Republica Moldova, dar şi prin Turcia.

Alături de Greblă sunt implicaţi deputaţii PSD Lucian Şova (pupilul puşcăriabilului Viorel Hrebenciuc) şi Iulian Iancu, dar şi masonul Constantin Bartolomeu Săvoiu, general de brigadă în rezervă. (Sursa (citeste mai mult))

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Cine e acest Toni, Grebla lui Puie Monta”

  1. Victor Ponta, primul premier de dupa 1989 trimis in judecata in timpul mandatului | A șaptea dimensiune says:

    noiembrie 30th, 2016 at 13:01

    […] Cine e acest Toni, Grebla lui Puie Monta […]

Adauga un comentariu