Ciobani ‘deghizaţi’ în intelectuali

sâmbătă, iulie 10, 2010 15:35
Posted in category Locale

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniAm descoperit recent un blog cu multe lucruri interesante. Pentru cei care nu-l ştiu, iată şi link-ul https://dan-blog.ro/. Mi-au atras atenţia regulile blogului, pertinente şi situate într-o logică a bunului simţ şi a unei minime educaţii. Se referă autorul blogului, la una din reguli, la cei care-l înjură: “Când intri în casa cuiva şi, în loc de bună ziua, înjuri stăpânul casei, aşteaptă-te «să-ţi rupă capul» sau «să-ţi îndoaie cabina», nicidecum să-ţi întindă un covor roşu la picioare şi să te poftească la masă”.

Mi-am amintit toate acestea deoarece, în câteva rânduri, am fost înjurat în fel şi chip, inclusiv pe acest blog. Acum câteva luni, de exemplu, cineva a scris o adevărată nuvelă plină de injurii. Ceea ce spunea respectivul nu avea nici o legătură cu subiectul vreunui articol. Nu, pur şi simplu îşi etala, în scris, ura faţă de o opinie care nu-i convine, de aici ajungând repede la persoana care exprimă opinia.

Pentru foarte mulţi de pe aici adevărul nu contează. Ceea ce contează este mica lor bârfă, îngustul lor univers, din care nu vor ieşi niciodată. Cei care înjură nu sunt, totuşi, ultimii analfabeţi (aceştia ar avea o scuză). Sunt oameni cu pretenţii, posesori de diplome, chiar dacă aceste hârtii cartonate n-au nici o acoperire în nivelul de cunoştinţe al multora de pe aici.

Poate nu merită să-i fac reclamă, dar unul din aruncătorii de flegme pe net este Claudiu Ciobanu (sper că acesta-i numele), fiu de profesor de matematică, Marin Ciobanu fiind tatăl său. Locuieşte în Gîrbeni, un cătun de pe aici, şi a absolvit, dacă nu greşesc, o facultate legată de agricultură.

Ca orice ‘cioban’ în ale educaţiei, se ascunde în spatele anonimatului şi aruncă cu flegme. Dacă n-ar fi un laş ordinar, şi-ar da numele. Pentru acest individ a citi este pierdere de timp. Dacă ar mai fi citit ceva cărţi, ar fi aflat că aruncatul cu flegme dăunează grav sănătăţii sufleteşti. Iată şi o mostră de gândire a acestui ‘colhoznic’: la cum arăt (cât sunt de urât) cum îmi permit să-mi dau cu părerea. Păi, domnu’ inginer, aici nu suntem la bedega aia jegoasă în care-ţi petreci matale nişte ore din viaţă şi unde vorbeşti numai dacă-ţi dă voie cineva.

Şi acum de ce cred că nu mă înşel. Acum doi ani am avut un accident de maşină, iar pe un anumit blog exista un comentariu mai vechi de-al meu. La nici două săptămâni de la accident, în buna tradiţie a ospitalităţii româneşti, în particular a celei din comuna ‘europeană’ Havîrna, sunt înjurat pe acelaşi blog, fiind umplut efectiv de flegme. Deşi am trecut printr-un moment cumplit, cetăţeanul ‘european’ Ciobanu Claudiu începe să se bucure teribil de necazul meu. Am încercat, mai mult din curiozitate, să aflu cine este autorul. M-a ajutat patronul reţelei de cablu de pe aici, Vasile Dediu (între timp a decedat, tot într-un accident de circulaţie), care mi-a spus: “Să ştiţi că este o singură variantă, dacă o luăm după ip: Ciobanu din Gîrbeni, fiul lui Marin Ciobanu. De altfel, nu este prima dată când acesta, fără să-şi dea numele, scrie tot soiul de aberaţii prin tot felul de locuri.” Pentru unii de pe aici, e un mare păcat ca dispărut Securitatea bolşevică. Ar fi ajuns nişte turnători clasa întâi cu coroniţă. Aşa însă rămân în bodega spiritului şi fac ceea ce le permite educaţia şi gândirea lor limitată: înjură cu sârg pe cei care au altă opinie decât ei. Doar Ilici Iliescu a fost preşedinte – şi a distrus România – şi pentru că cetăţenii comunei ‘europene’ Havîrna l-au votat întotdeauna într-un procent de minim 80%. Ilici a adus minerii, cei de pe aici aruncă doar cu flegme.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “Ciobani ‘deghizaţi’ în intelectuali”

 1. Cum gândeşte un bolşevic, şi ‘intelectual’, din România profundă | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 31st, 2014 at 15:45

  […] Ciobani ‘deghizaţi’ în intelectuali […]

 2. Erori au fost, erori sunt încă | A șaptea dimensiune says:

  august 9th, 2015 at 18:38

  […] Ciobani ‘deghizaţi’ în intelectuali […]

 3. De ce comunistii criminali sunt regretati in Romania? | A șaptea dimensiune says:

  februarie 8th, 2016 at 15:36

  […] Ciobani ‘deghizaţi’ în intelectuali […]

 4. Cum trimitea infractorul George Becali interlopi sa-i ameninte pe parintii elevilor din galeria Stelei | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 7th, 2016 at 16:06

  […] Ciobani ‘deghizaţi’ în intelectuali […]

Adauga un comentariu