Cum gândeşte un bolşevic, şi ‘intelectual’, din România profundă

vineri, iulie 16, 2010 8:48
Posted in category Educatie, Locale

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniPentru a înţelege mai bine ce s-a întâmplat în România după 1989, trebuie spus că educaţia în această ţară a fost făcută vreme de 20 de ani, într-un procent de peste 50% (astăzi procentul este mai mic), de indivizi cu creierul spălat de dictatura comunistă. Pentru cei care nu ştiu, înainte de 1989, periodic (suficient de des), erau prelucrate cadrelor didactice indicaţiile ‘preţioase’ ale partidului bolşevic şi ‘ideile geniale’ ale ‘cârmaciului’ Ceausescu. Era o metodă de spălare a creierelor, inclusiv pentru profesorii de ştiinţe reale. Cei mai afectaţi au fost, însă, profesorii de ştiinţe sociale (istorie, …), asupra cărora s-a exercitat o presiune constantă, de a contribui, prin intermediul şcolii, la ‘formarea omului nou, pregătit pentru societatea comunistă’. Este unul din motivele pentru care se poate afirma că, în România, au fost executaţi doi ceuşeşti în 1989, dar au rămas un milion care au făcut legea în această ţară. Poate şi de aceea, România a intrat ultima (alături de Bulgaria) în UE, iar în NATO mult timp după Ungaria.

Un exemplu, din această zonă, de bolşevic cu creierul spălat. Se numeşte Zvîncă Petru, unul din miile de motive pentru care Moldova a fost (şi va fi ?) roşie. În perioada dictaturii comuniste, când era ‘ordine’, vorba unora, tovarăşul Zvîncă răspundea de UTC (Uniunea Tineretului Comunist) prin această zonă. Şi cum în acea perioadă elevii de liceu făceau, obligatoriu, două săptămâni de muncă în folosul ţării (ce ar mai fi furat după 1989 gaşca lui Ilici Iliescu dacă elevii, studenţii, militarii n-ar fi muncit înainte de 1990?), tovarăşul Zvîncă a luat nişte elevi, printre care şi subsemnatul, la muncă la propria casă, aflată atunci în construcţie.

După cum se vede, încă de atunci comuniştii au confundat ţara cu propria lor moşie. Şi dacă tot se afirmă pe la tembeliziunile mogulilor că înainte de 1989 aveai probleme dacă încălcai legea, ei bine, aşa-i, cu o completare: aveai probleme dacă nu făceai parte din nomenclatura comunistă. N-a fost cazul tovarăşului Zvîncă, cel care n-a avut nici un fel de probleme în a lua copii să-i muncească precum nişte sclavi, cărora nu le-a dat nimic, doar sunt foarte ‘omenoşi’ bolşevicii, nici măcar un pachet de biscuiţi. Timpul a trecut, tovarăşul profesor a devenit “dom’ profesor, lider de sindicat”, cu avantajele de rigoare. Mai grav este la acest bolşevic modul de gândire. Odată am fost vecini la o masă, cu prilejul unui cerc pedagogic. La un moment dat, înconjurat fiind de nostalgici ai ciumei roşii, îmi permit o remarcă mai acidă la adresa dictaturii comuniste. Tovarăşul Zvîncă îmi reproşează ceva de genul: “Ar trebui să-i mulţumeşti lui Ceuşescu, nu să-l critici, deoarece dacă nu era el, nu terminai o facultate!”. Am rămas fără grai, îmi era jenă de penibilul în care plutea mintea acestui om. Pentru bolşevici, Ceaşcă era stăpânul, România era a lui, i-a lăsat-o maică-sa moştenire, iar noi, supuşi umili ai Cârmaciului, trebuie să-i lingem tălpile că ne-a dat voie să respirăm.

Acesta este, dragii mei, modul de gândire a (de)formatorilor de generaţii din învăţământul rural, şi nu numai, aşa sunt pregătite noile generaţii pentru o societate liberă, democratică, civilizată, concurenţială. Indivizi care n-au ieşit intelectual din comuna primitivă dau ‘lumină’ electoratului roşu rural. Având drept singure lecturi cuvântările ‘geniului Carpaţilor’, considerând metodele pedagogice moderne drept pierdere de timp, făcând în continuare apologia educaţiei prin violenţă, indivizi precum cel din exemplul de mai sus continuă să ţină România în lanţurile subdezvoltării, dacă admitem faptul că o ţară se dezvoltă întâi la nivel de morală publică şi apoi face şi pasul economic. Noi trăim prost pentru că indivizii care fură, poluează, nu-şi fac bine treaba, deformează conştiinţe, sunt ineficienţi, gândesc prost etc sunt foarte mulţi (majoritari?) în România. Mulţumită PSD-ului şi, mai nou, PNL-ului, aceste ‘valori’ nu vor muri foarte repede în această ţară. Ca noi să fim europeni autentici, trebuie să moară componenta bolşevică moştenită din dictatură. Altfel vom trăi într-o lungă şi dureroasă agonie.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

12 Responses to “Cum gândeşte un bolşevic, şi ‘intelectual’, din România profundă”

  1. Neinfectat De Comunism says:

    iulie 16th, 2010 at 20:45

    te-a infierat rau idiotul de "dom profesor"…franco spunea ca e dispus sa impuste jumatate din spania pt a o salva pe ailalta…si a scapat vreo 30 de ani comunisti si socialisti…

    te astept la mine pe blog unde discutam daca sindromul coruptiei cronice poate fi transmis de la curuletz nastasian la odraslele lui…

  2. Dumitru Caruntu says:

    iulie 17th, 2010 at 9:56

    Asa-i, pe aici se munceste (cu spaga, cu vorba, cu injuria, fiecare cu ce are), nu se gandeste. Adevarul despre comunism nu prea conteaza in 'Moldova lui Eminescu/ Voteaza cu Iliescu!' (daca iti mai amintesti lozinca alegerilor din 1990)

  3. Andi Stan says:

    septembrie 30th, 2012 at 13:57

    ceia ce sa întâmplat la Havarna a fost o regulă valabilă pentru întreaga Românie. nu cred că e numai vina (de)formatorilor, așa cum a fost numit în articol, de generații precum profesorul Zvîncă Petru ci a comunităților în sine, care au tolerat astfel de manifestări. Personal l-am criticat și eu în nenumărate rânduri pe stimabilul domn profesor, dar la modul pozitiv, de o maniera care s-a vrut a fi spre corectarea erorilor trecutului. constat cu amărăciune ca acea critică care se vroia o radiografie a comunității de la Havarna nu a avut nici un efect. nici pentru domnul profesor care a obosit între timp să se mai apere de erorile trecutului dar mai cu seama nici pentru colegii mei de generație care au facut aceleasi greseli ca predecesorii domniilor lor.
    trist dar asta este societatea românească la anul 2012. personal eu am fost educat de profesori care au trecut prin aceleasi perioade istorice si care ne-au folosit tot ca niste „sclavi” atunci când au avut ocazia dar asta nu a contat în procesul de învățamant. daca am vrut să învăț am învățat indiferent de profesor. inrebarea e daca am avea inelul din mitul lui Gyges nu am fi tentati si noi sa-l folosim si în scopuri mai puțin ortodoxe…….

  4. Erori au fost, erori sunt încă | A șaptea dimensiune says:

    decembrie 31st, 2014 at 15:48

    […] Cum gândeşte un bolşevic, şi ‘intelectual’, din România profundă […]

  5. În Moldova lui Ilici, mămăliga n-a explodat în 1989 şi nu explodează nici după 20 de ani | A șaptea dimensiune says:

    decembrie 31st, 2014 at 17:48

    […] Cum gândeşte un bolşevic, şi ‘intelectual’, din România profundă You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site. Tags: Blog, tigani […]

  6. Ce nu spun televiziunile securistului Voiculescu despre penalul Puiu Popoviciu | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 13th, 2015 at 11:45

    […] Cum gândeşte un bolşevic, şi ‘intelectual’, din România profundă […]

  7. Un apel pentru descoperirea adevărului | A șaptea dimensiune says:

    august 9th, 2015 at 14:10

    […] Cum gândeşte un bolşevic, şi ‘intelectual’, din România profundă […]

  8. În România nu va fi pace socială şi consens fără eliminarea foştilor securişti din viaţa publică | A șaptea dimensiune says:

    august 9th, 2015 at 18:25

    […] Cum gândeşte un bolşevic, şi ‘intelectual’, din România profundă […]

  9. Antenele securistului Voiculescu mai împroaşcă o dată cu noroi în memoria victimelor dictaturii comuniste | A șaptea dimensiune says:

    august 10th, 2015 at 11:46

    […] Cum gândeşte un bolşevic, şi ‘intelectual’, din România profundă […]

  10. Poveste din cartierul pesedisto-peremist | A șaptea dimensiune says:

    august 10th, 2015 at 16:50

    […] Cum gândeşte un bolşevic, şi ‘intelectual’, din România profundă […]

  11. În România, Securitatea trăieşte prin posturile TV ale securistului Dan Voiculescu | A șaptea dimensiune says:

    august 10th, 2015 at 17:55

    […] Cum gândeşte un bolşevic, şi ‘intelectual’, din România profundă […]

  12. De ce comunistii criminali sunt regretati in Romania? | A șaptea dimensiune says:

    februarie 8th, 2016 at 15:35

    […] Cum gândeşte un bolşevic, şi ‘intelectual’, din România profundă […]

Adauga un comentariu