Ciudatenii ale dictaturii comuniste Kim din Coreea de Nord

marți, aprilie 21, 2015 18:09
Posted in category Dictatura comunistă

Coreea de NordNostalgicii comunismului din România pot vedea din afară cum ar fi arătat România dacă, prin absurd, dinastia bolșevică Ceaușescu ar fi terminat de instaurat comunismul dinastic în România. Modelul îl găsim în Coreea de Nord, acolo unde mori de foame, dar, vorba jegurilor ce plâng după comunism, este bine. Am găsit un material (link-ul este ceva mai la vale) în care sunt amintite câteva ciudățenii ale dictaturii comuniste Kim din Coreea de Nord. Bine, sunt ciudățenii pentru noi, cei din lumea liberă, dar pentru coreenii cu creierul făcut terci de propaganda și teroarea bolșevică totul pare normal și firesc.

Bărbaţilor sub 45 de ani li se interzice să-şi lase părul mai lung de 5 centimetri, în timp ce cei mai în vârstă pot avea lungimea părului de 7 cm (oare cum verifică?)

În Coreea de Nord există 28 de tunsori aprobate de stat

Potrivit cotidianului Time, femeile pot alege între 18 tipuri de tunsori, femeile căsătorite sunt instruite să poarte părul scurt, în timp ce celor singure li se permite să-şi lase părul mai lung.

Bărbaţilor sub 45 de ani li se interzice să-şi lase părul mai lung de 5 centrimetri, în timp ce cei mai în vârstă pot avea lungimea părului de 7 cm.

În Coreea de Nord există 28 de tunsori aprobate de stat

Kim Jong-il, fostul lider nord-coreean, cheltuia anual pentru coniac de 800 de ori venitul anual al unui nord-coreean

Se pare că tatăl lui Kim Jong-un cheltuia 1,2 milioane de dolari pe an pentru a cumpăra coniacul “Hennessy”. Venitul mediu anual pentru un nord-coreean este între 1000 şi 2000 de dolari.

În plus, Kim Jong-il deţinea 20.000 de casete video

Asta înseamnă cam 3 ani şi jumătate de vizionare continuă. Printre filmele preferate ale acestuia erau Rambo, Godzilla sau “Friday the 13th”.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

3 Responses to “Ciudatenii ale dictaturii comuniste Kim din Coreea de Nord”

 1. In Coreea comunista nu au mai ramas nici sobolani, serpi sau plante de mancat | A șaptea dimensiune says:

  august 1st, 2015 at 15:40

  […] Ciudatenii ale dictaturii comuniste Kim din Coreea de Nord […]

 2. Ce invata tinerii din filmele produse in dictatura comunista | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 3rd, 2016 at 18:17

  […] Ciudatenii ale dictaturii comuniste Kim din Coreea de Nord […]

 3. In Coreea de Nord, s-a produs, in sfarsit, o schimbare de regim: alimentar | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 11th, 2019 at 8:32

  […] Ciudatenii ale dictaturii comuniste Kim din Coreea de Nord […]

Adauga un comentariu