Configurarea opţiunilor la Yahoo Messenger (II)

duminică, decembrie 13, 2009 10:50
Posted in category IT

Yahoo Messenger3. FEREASTRA APPEARANCE (Aspect)

  • In aceasta fereastra putem personaliza aspectul ferestrei principale si a ferestrei de mesaje a YM prin modificarea culorilor interfetei („skin”), a culorii literelor („text color”) si a fontului („text font”).
  • „Messenger interface style” („Stilul interfetei YM”) – Faţa („skin”) unui soft este reprezentata de modul de afisare a elementelor de interfaţă. Tendinţa moderna este ca pentru fiecare soft sa fie puse la dispozitia utilizatorului mai multe feţe, dintre care acesta sa o poata alege cea care îi convine cel mai mult. In cazul YM feţele difera doar prin aranjamentul coloristic folosit pentru afisarea elementelor de interfaţă. Pentru a schimba faţa curenta facem clic pe butonul „Change Skin”. Va apare o fereastra in care avem un meniu derulant care ne ajuta sa alegem faţa dorita. Feţele „Indigo” si „Maverick Blue” sint mai colorate, dar fata „Classic” este mai bine suportata de ochi, mai ales daca folosim YM pe perioade lungi de timp. Selectam faţa dorita din meniu si facem clic pe butonul „OK” pentru a ne intoarce la fereastra cu opţiuni.
  • „Default fonts & colors for message windows” – Ne permite sa schimbam caracteristicile (tipul, marimea, aspectul si culoarea) fontului folosit implicit in fereastra care contine mesajele trimise si primite.
  • „When other people customize their fonts and colors” – Ne permite sa nu tinem cont de optiunile de personalizare a fonturilor si culorilor folosite de partenerii de discutie. Fonturile si culorile pot sa fie conforme doar cu preferintele noastre, nu cu cele ale expeditorului, mai ales daca acesta are in obicei sa foloseasca culori tipatoare sau dimensiuni mari ale literelor si aceste lucruri ne deranjeaza. Pentru aceasta bifam casuta cu textul „Always use my fonts and colors”.
  • „List text” – Ne permite sa setam tipul si culoarea fontului (corpului de litera) folosit pentru afisarea listei de contacte.

4. FEREASTRA ARCHIVE (Arhiva)

  • Ne permite sa specificam daca dorim sa fie arhivate (pastrate) mesajele pe care le schimbam cu ceilalti internauti prin intermediul YM. Daca dorim acest lucru trebuie sa bifam optiunea „Enable Archiving” („arhivarea este permisa”) si apoi sa selectam ce anume dorim sa fie arhivat (mesajele, alertele, conferintele, mesajele catre mobil).
  • De asemenea putem sa specificam numarul de zile dupa care dorim ca mesajele arhivate sa fie sterse („automatically delete files older than … days”).

5. FEREASTRA DISPLAY IMAGE (Imaginea Afisata)

  • Sectiunea „Default Display Image” ne ofera posibilitatea folosirii unei imagini care sa ne reprezinte atunci cind participam la conversatii. Pentru a selecta o imagine facem clic pe butonul „Change Default”. Va apare o fereastra speciala care are trei optiuni, discutate mai jos.
  • „Don’t share a display image” – este optiunea selectata implicit si in traducere inseamna „nu partaja [cu partenerii de discutie] nici o imagine”.
  • „Share my picture” („partajeaza imaginea mea”) – ne permite sa selectam o imagine pentru a o partaja. Facem clic in cerculetul din stinga optiunii si apoi facem clic pe butonul grafic „Select a picture”. Apare o fereastra de unde putem sa alegem o imagine din cele instalate impreuna cu YM. Daca nici una din ele nu ne convine putem alege o imagine de pe hardiscul calculatorului nostru, folosind butonul „Browse”. Facem clic pe butonul „OK” dupa ce am ales imaginea dorita.
  • „Share my avatar” („partajeaza avatarul meu”) – ne permite sa cream o imagine personalizata (avatar) pe baza unui sablon existent pe situl Yahoo si apoi sa o partajam. Facem clic in cerculetul din stinga optiunii si apoi facem clic pe butonul grafic „Create your own avatar”. Se va deschide in explorator pagina speciala de pe situl Yahoo. Aici trebuie sa cream o imagine pornind de la un sablon existent. Alegem sexul avatarului si apoi facem clic pe butonul „Create my avatar” pentru a personaliza imaginea conform dorintelor noastre.
  • Sectiunea „Display Image Options” ne ofera posibilitatea setarii preferintelor noastre legate de afisarea imaginilor care ii reprezinta pe participantii la discutii. Optiunea „Enable display images” este bifata in mod implicit si ca urmare imaginile folosite de partenerii nostri de discutie vor fi afisate intotdeauna. Daca insa nu dorim acest lucru putem debifa optiunea. Putem sa afisam sau nu avatarurile celor cu care discutam, si de asemenea putem sa ne dam sau nu acordul ca imaginile persoanelor care nu se afla in lista de contacte sa fie afisate.

6. FEREASTRA CHAT (Taifas)

  • Se refera la functia de mediataifas (audio-video chat) care este inclusa in YM sub numele de Yahoo Chat.
  • Optiunea „Tell me when other people join or leave the room” – daca este bifata ne permite sa fim anuntati printr-un mic mesaj text in fereastra de taifas ori de cite ori cineva se alatura unei camere de discutii sau o paraseste. Este recomandat sa o lasam bifata.
  • Optiunea „Ignore chat invitations” – daca este bifata ne permite sa ignoram toate cererile de taifas in particular care ne sint adresate. O lasam nebifata pentru a decide la momentul respectiv daca acceptam sau nu o astfel de cerere in functie de persoana care solicita acest lucru.
  • Filtrul de cuvinte („word filter”) ne permite sa nu vedem cuvintele ofensatoare (injurii) sau cu continut controversat (cuvinte cu tenta sexuala) care apar in cursul discutiilor din camerele de taifas.Putem alege sa nu existe deloc filtru („none”) sau sa fie instituit un filtru slab („weak”) sau unul puternic („strong”). Facem clic in cerculetul de linga optiunea care ne convine cel mai mult. Filtrul de cuvinte nu functioneaza decit pentru limba engleza.

7. FEREASTRA CONNECTION (conectare)

  • In aceasta fereastra trebuie sa specificam modul in care ne conectam la internet, in asa fel incit utilizarea YM sa fie optima.
  • Optiunile disponibile sint : „No proxies” (conectare directa), „Use Proxies” (conectare prin server proxy), „Firewall with no proxies” (conectare directa, dar din spatele unui foczid-firewall), „No network detection” (conectare directa fara a face parte dintr-o retea de calculatoare). Optiunea „No Proxies” este deja selectata pentru ca Yahoo socoteste ca aceasta optiune este cea folosita de cei mai multi internauti.
  • Fiecare utilizator trebuie sa faca clic pe modul de conectare pe care il are. Utilizatorii care nu reusesc sa se conecteze trebuie sa se informeze care este modul de conectare (in cazul in care fac parte dintr-o retea) sau sa aleaga optiunea „No network detection” in cazul in care sint utilizatori casnici (se conecteaza de acasa si nu au calculatorul inclus intr-o retea) si folosesc un modem de tip dial-up.

8. FEREASTRA CONTENT TABS (Continutul Taburilor)

  • In aceasta fereastra alegem ce taburi sa fie prezente in fereastra principala YM. Taburile din YM sint niste iconite care apar la partea de jos a ferestrei principale si ne permit sa selectam mai usor sectiunea (Prieteni, Calendar, Vremea, etc.) care dorim sa fie in prim plan.
  • Adaugam (facind clic pe butonul „Show” – „Afiseaza”) taburile pe care le dorim si inlaturam (facind clic pe butonul „Hide” – „Ascunde”) taburile care nu ne intereseaza. Taburile selectate apar afisate in compartimentul din dreapta al ferestrei „Content”.
  • Pentru a schimba ordinea taburilor facem clic pe butoanele „Up” si „Down”.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

5 Responses to “Configurarea opţiunilor la Yahoo Messenger (II)”

  1. Configurarea opţiunilor la Yahoo Messenger (III) | A șaptea dimensiune says:

    august 2nd, 2016 at 17:00

    […] Configurarea opţiunilor la Yahoo Messenger (II) […]

  2. Configurarea opţiunilor la Yahoo Messenger (IV) | A șaptea dimensiune says:

    august 2nd, 2016 at 18:04

    […] Configurarea opţiunilor la Yahoo Messenger (II) […]

  3. Se poate afla parola de yahoo messenger? | A șaptea dimensiune says:

    august 2nd, 2016 at 18:35

    […] Configurarea opţiunilor la Yahoo Messenger (II) […]

  4. Cum putem face download fără a apela la tot soiul de programe | A șaptea dimensiune says:

    august 2nd, 2016 at 19:15

    […] Configurarea opţiunilor la Yahoo Messenger (II) […]

  5. Gmail te pune să sufli în fiolă | A șaptea dimensiune says:

    august 2nd, 2016 at 19:33

    […] Configurarea opţiunilor la Yahoo Messenger (II) […]

Adauga un comentariu