Crucificarea limbii romane (VIII)

duminică, martie 19, 2017 14:14
Posted in category Educatie

Limba romana

 • Andrei Pleşu – România lui Dan DiaconescuDan Diaconescu nu are decît un singur criteriu: audienţa. Şi o singură abilitate: acomodarea la nivelul cel mai de jos al consumului public: cadavre pierdute, vraci providenţiali, scandaluri politice şi de familie, dezvăluiri senzaţionale. Prost-gust, trivialitate, sub-nutriţie intelectuală, hîrjoană calomnioasă, jeg. Justificarea? Lumii îi place. Lumea vrea! Lucrurile de genul ăsta îi plac, în orice caz, dlui Diaconescu. Ăsta e universul lui, dacă nu cumva mă înşel şi, de fapt, cînd nu e pe post, se dezmorţeşte niţeluş răsfoind Shakespeare sau Rimbaud. Da, lumea vrea tot soiul de ieftinătăţi, tot soiul de stimulente pentru viscere. Mă mir că nu vedem încă pe OTV execuţii în direct, seriale porno, copii torturaţi şi crime filmate „cu camera ascunsă“. Rating-ul ar deveni apocaliptic. Există, în fiecare din noi, o zonă inavuabilă de cruzime, curiozitate vicioasă, perversiune morală. A valorifica însă tocmai această zonă, a întărîta ce e mai rău în om, a face spectacol din mizerie, a convoca „publicul larg“ la o extatică bălăcire în lături e cinic, e iresponsabil, e ucigător. Sper că, din cînd în cînd măcar, Dan Diaconescu are mici insomnii, vagi nelinişti sufleteşti: în fond, e un periculos distribuitor de droguri, un instigator la disoluţie sufletească, la torpoare mentală, la sub-umanitate.
 • Cum se scrie cu picioarele o ştire de presăProTV-ul are şi ştiri despre muzică. Mai precis despre topuri muzicale. Un asemenea top este şi pe YouTube. Titlul ştirii sună cam aşa: ‘Clipul care a juns numărul 1 în TOP 100 Youtube: peste 125 milioane vizualizări. Bieber, detronat’.
  Crucificarea limbii romane
  În cuprinsul ştirii se aminteşte de Carly Rae Jepsen, cea care, cu piesa ‘Call me maybe’, l-a detronat pe Justin Bieber’ deoarece ‘a adunat peste 85 de milioane de vizualizări’. Lăsând la o parte faptul că în titlul ştirii apare ‘125 milioane vizualizări’ iar în cuprinsul ştirii apare ‘125 de milioane de vizualizări’, cel/cea care a scris ştirea n-a remarcat faptul că nu numărul de vizualizări total este criteriul după care se alcătuieşte topul. Dacă se uita mai jos de locul doi, autorul/autoarea ştirii ar fi remarcat alte piese, situate ceva mai jos în top, cu mai mult de 125.000.000 de vizualizări, cum ar fi, de exemplu, celebra piesă a lui Michel Telo, cu peste 375 de milioane de vizualizări (vedeţi captura de mai jos).
  Crucificarea limbii romane
 • Cum a dat Cr(et)in Antonescu PNL-ul contra costUnul din cele mai accesate site-uri din România este https://dexonline.ro/. Dicţionarul online respectiv are şi părţile lui ceva mai aparte. De exemplu, la o căutare după expresia ‘contra cost’ apare traducerea ‘a şi-o da contra cost = a se prostitua’, după cum se vede şi în captura de mai jos. Legat de acest subiect, l-am putea întreba pe chiulangiul neamului, Crin, cel cretin, cum de şi-a dat partidul istoric PNL contra cost unor bolşevici ca mâinile murdare de şpăgi, sânge şi demagogie. Domnu’ Antonescu, România nu şi-o dă contra cost oricui. Şi se va convinge adormitul neamului în câtiva ani ce greşeală a făcut atunci când a semnat pactul cu diavolul roşu numit PSD.
  Crucificarea limbii romane
 • Ce educaţie face tinerilor Antonie Solomon, primarul Craiovei (fost primar)Se pare că România a ajuns la cheremul infractorilor din politică. Fostul puşcăriaş Antonie Solomon, primarul Craiovei plină de jeg şi ţigani, are pe https://antoniesolomon.blogspot.ro/, blogul său cred, o postare din 2010, unde pe prima pagină apare mesajul: Sa-mi sugeti PULA cu TOTII in special BASESECU , MITITELU DNA s.a.m.d. (vedeţi şi captura de mai jos).
  Crucificarea limbii romane
  Şi noi, cei ce lucrăm în educaţie, încercăm să-i determinăm pe copii să nu fie vulgari, să aibă un comportament civilizat etc. Băi, puşcăriaş nenorocit, tu chiar nu ai nici un respect faţă de cei cinci milioane, sau câţi au mai rămas, ce l-au votat pe actualul preşedinte? După ce te-ai şters la fund cu legile României, de ai ajuns la mititica, unde trebuia să putrezeşti, mai ai tupeul de borfaş să scrii mizeria de mai sus. Şi cu toţii ce înseamnă? Să ţi-o sugem toţi odată sau pe rând, ţigan ordinar ce eşti!

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “Crucificarea limbii romane (VIII)”

 1. Crucificarea limbii romane (IX) | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 10th, 2019 at 19:44

  […] Crucificarea limbii romane (VIII) […]

 2. Crucificarea limbii romane (X) | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 11th, 2019 at 8:23

  […] Crucificarea limbii romane (VIII) […]

 3. Crucificarea limbii romane (XI) | A șaptea dimensiune says:

  mai 23rd, 2019 at 7:09

  […] Crucificarea limbii romane (VIII) […]

 4. Crucificarea limbii romane (XIII) | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 5th, 2019 at 9:51

  […] Crucificarea limbii romane (VIII) […]

Adauga un comentariu