Crucificarea limbii romane (III)

luni, iunie 8, 2015 16:44
Posted in category Educatie

Limba romana

 • Vis-ul urât al limbii române (II)
  Ajungem pentru a doua oară la domnul Sebastian Bârgău, cel care o mai comite odată. În postarea cu tilul Când se introduc în școli ventilatoare de suflat în fund elevii? (fără diacritice), limba română sună ciudat, dacă nu de-a dreptul incorect. Un titlu ce ar fi lăsat limba română fără probleme cardiace ar putea fi „Când se introduc în școli ventilatoare de suflat în fundul elevilor?”. În rest, materialul este interesant, îl puteți citi la link-ul de mai sus, și îmi permit să redau un fragment: „Eu nu cred ca mai dureaza mult pana se introduc in scoli ventilatoarele de suflat in fund elevii. Nu de alta, dar vad ca pe nimeni nu intereseaza ce invata elevii ci doar cum sa nu se mai streseze. Nimeni nu vede ca materia e stufoasa, depasita si inutila, nimeni nu se gandeste la introducerea unui sistem bazat mai mult pe practica decat pe toceala, nimeni nu studiaza sisteme care merg si nu le implementeaza si la noi. Nu. La noi grija e ca elevul sa fie tratat regeste, sa nu fie stresat, sa nu fie deranjat. Si astfel se naste, generatie dupa generatie, semianalfabetul perfect care voteaza cu salamul si galeata.”
 • Scriu ca o cizmă, dar ard gazul pe YouTube
  Ce faci atunci când ai fost zero la limba română și scrii ca o cizmă? Normal, te apuci de comentat pe YouTube, în loc să studiezi gramatica limbii române. Este cazul filmulețului de aici, din care se poate înțelege că prin localitățile patriei (Mileanca, Botoșani, în cazul de față) se mai rup afișe electorale. Ziua în amiaza mare, doar legea în România e pentru ‘fraieri’. Iată și un comentariu ce dovedește că limba noastră română nu-i pentru ciobanul mioritic. „ce sa ziceti si voi acu rpd fara acordul lui…dar el cand lea rup a cerut acordul cuiva?..nu normal dar asta nu va inter atata timp cat si facut treaba…sunt si eu interesat daca lati platit sa rupa afise iati platit si amenda ca din cate stiu eu a primit amenda asta daca nu cumva aveti pile pe la politie si ia anulato nici nu meritati sa va salut HAI PA”
  Crucificarea limbii romane
 • Când prostia crește cu spor
  V-ați întrebat vreodată ce înseamnă a viziona un film cu spor? Dacă nu, priviți captura de mai jos. Hai să nu mai râdem aiurea-n-tramvai și să ne întrebăm cum se poate viziona ceva cu spor = faptul de a progresa ușor, de a avea randament în muncă, după cum spune DEX-ul. Păi, dacă vrei să ai spor la vizionat filmul marești viteza de rulare, chiar dacă nu înțelegi nimic. Doar nu ne jucăm, vrem o vizionare cu spor. Un film care, în mod normal durează 120 minute, vizionat cu spor se reduce la un 45 de minute.
  Crucificarea limbii romane

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “Crucificarea limbii romane (III)”

 1. Crucificarea limbii romane (IV) | A șaptea dimensiune says:

  iulie 23rd, 2015 at 15:27

  […] Crucificarea limbii romane (III) […]

 2. Crucificarea limbii romane (VI) | A șaptea dimensiune says:

  martie 15th, 2019 at 21:01

  […] Crucificarea limbii romane (III) […]

 3. Crucificarea limbii romane (VII) | A șaptea dimensiune says:

  mai 25th, 2019 at 7:14

  […] Crucificarea limbii romane (III) […]

 4. Crucificarea limbii romane (V) | A șaptea dimensiune says:

  mai 25th, 2019 at 14:18

  […] Crucificarea limbii romane (III) […]

Adauga un comentariu