Cum a câştigat mafiotul PeSeDist Sergiu Sechelariu primele miliarde de lei (vechi)

duminică, noiembrie 1, 2020 7:25

PSD = ciuma rosiePe vremea când Viorel Hrebenciuc (alt mafiot PeSeDist – n.m.) era la începutul carierei sale, iar Bacăul era un mic incubator al delapidărilor viitoare, Sergiu Sechelariu abia gusta din plăcerile comenzilor de stat.

În 1990, Direcţia Judeţeană de Sport Bacău a încheiat mintenaş un contract pentru construcţia unui complex sportiv. Firma de construcţie a fost cu greu aleasă din cauza lipsei din dicţionar a neologismului capitalist “licitaţie”. Conimpuls, firma lui Sergiu Sechelariu, s-a angajat să construiască un hotel, un spaţiu de recuperare-refacere şi un sediu administrativ.

După patru ani, Direcţia Judeţeană de Sport Bacău a intrat în pană de fonduri, dar prietenul de nădejde al PSD-ului, Corneliu Iacubov, preşedinte al FPP Moldova, şi Sergiu Sechelariu, patronul firmei care abia construise fundaţia complexului, i-au sărit în ajutor. Ei au încheiat un acord prin care se angajau să finanţeze investiţia, iar în schimb obţineau dreptul de proprietate asupra etajelor pe care le-au finanţat.

Aşa de mare a fost ajutorul dat de Seche şi Iacubov că, la finele anului 1997, Direcţia Judeţeană de Sport Bacău a rămas datoare la Conimpuls cu vreo 310 milioane de lei (vechi, la valoarea de atunci – n.m.). Şase ani de zile (6 ani) nimeni nu şi-a mai amintit de acest contract şi această datorie.

Tocmai în 2003, Curtea de Conturi îşi recuperează memoria şi targe un control fulger care upgradează valoarea datoriei la 1,9 miliarde de lei (vechi – n.m.). Datoria este aruncată fix în responsabilitatea atletei Doina Melinte, actualul (era în iunie 2004 – n.m.) director al Direcţiei băcăuane, numită director cu ceva timp înaintea controlului. Curtea de Conturi i-a pus sechestru pe două dintre maşini şi o târăşte într-un proces penibil, fiind acuzată că nu a încercat recuperarea banilor de la Sergiu Sechelariu. Idee jenantă în sine: cine dracu’ ar îndrăzni să-l execute pe constructorul preferat al întâiului premier (din 2004 – n.m.) al ţării, Adrian Năstase? Dacă v-aţi gândit la o soluţie de peste Prut (cu racket moldovean – n.m.), nu-i bine. O să scrie presa că s-a sinucis. (“Academia Caţavencu”, nr. 655/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu