Cum a coborât, prin 2004, Eva din paradis şi Justiţia din corcoduş

duminică, aprilie 12, 2020 14:41
Posted in category Justitie

Mostenitorul Samsung incatusatEva despre care vom vorbi aici nu trăieşte în Paradis, ci la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi (era 2004 – n.m.). Se numeşte Emilian Eva şi este procuror. Despre circuitul dosarelor în Parchetele din iaşi se poate citi aici. Şi tot la link-ul anterior se poate citi despre procurorul Bădărău, cel care se ocupa, în 2004, cu cercetarea penală la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

Şi procurorul general al României de la acea vreme, Ilie Botoş, a citit, într-un memoriu scris de Eva. Ei bine, respectivul memoriu a condus la alungarea Evei din paradis. Şi ca să vă arătăm că nu numai Bădărău este motivul disconfortului Evei, să mai pomenim un nume: Maria Pohoata. Distinsa doamnă era, în 2004, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi. În calitatea asta, zice Eva, a făcut posibilă ştergerea, cu pastă corectoare, a unei caracterizări negative a procuroarei Luminiţa Merişescu: “Acceptă compromisuri morale pentru realizarea ambiţiilor profesionale”. Ştergere făcută pentru ca Merişescu să avanseze de la Parchetul de pe lângă Judecătorie la cel de pe lângă Tribunal.

Poate că nu e suficient să ştiţi că Dan Bădărău este subordonatul direct al lui Pohoata, iar Merişescu este fosta secretară a lui Bădărău. Ca să vă faceţi o impresie mai clară despre Merişescu vă mai spunem că a ţinut un banal dosar cu cecuri false vreo trei ani în sertar, din 2001 până în 2003. În tot acest timp, a dat SUP (scoaterea de sub urmărire penală) de s-a plictisit. Până când dosarul a fost dat altui procuror, care l-a trimis în instanţă. Cam târziu, totuşi, pentru păgubit, care acum (era 2004 – n.m.) vrea să dea Parchetul şi statul în judecată şi să ceară 28.000 de euro daune. Ei, dar asta nu-i cine ştie ce pagubă, ce mai contează 28.000 de euro la cât am pierdut noi la CEDO? Nu 28.000 de euro ne-au făcut pe noi, de făcut ne-au făcut alţii, cum ar fi Dan Bădărău, Maria Pohoata sau Luminiţa Merişescu. (“Academia Caţavencu”, nr. 645/2004)

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu