Cum facem eficient ordine prin HDD

luni, martie 3, 2014 20:40
Posted in category IT

Ordine HDDVine o vreme când observați că spațiul ocupat pe HDD s-a îngrășat ca un porc. Doar l-am alimentat cu Install și Download cât cuprinde, că doar nu degeaba suntem țară fruntașă în ceea ce privește viteza conexiunilor la Internet. Prin urmare, ar cam fi cazul să trecem la curățenia de primăvară. Dar ne întrebăm de unde să începem.

În mod normal, primul pas ar fi să ștergeți folder-ul de porn. Nu al dumneavoastră (că ăla-i sfânt!), ci al fiului. Din păcate, pușlamaua a renunțat să lase probe incriminante pe HDD și preferă să vadă chestii online. Asta ca să nu mai spun că-și acoperă urmele și cu “Tools – Options – Privacy – Never remember history”, de nu poate fi descoperit, urecheat și plagiat în alegeri.

Prin urmare, trecem la pasul doi: căutați, comparați, notați folder-ele și fișierele grăsane și expulzati-le fără milă cu ajutorul unui “tool” simplu și eficient. Windows Directory Statistics face exact ce-i spune numele: ia partițiile de urechi, le cercetează, le analizează și, în final, vine cu date complete. Asta e tot ce aveți pe HDD, iată campionii în proba de mâncat spațiu cu polonicul: afișați frumos în ordinea mărimii și cuplați cu diferite culori. În varianta clasică, neamul de fișiere care alcătuiesc populația cea mai numeroasă primește culoarea albastră, următorul roșu și cei de pe locul trei, verde.

Ați analizat? De-aici e simplu: softul se oferă să mute fișierele și folder-ele buclucașe în Recycle Bin sau să le șteargă direct (și ar fi bine să nu încurcați opțiunile), iar plimbările prin meniu vă mai pot dezvălui și alte setări gustoase, dar care sunt strict după gustul fiecăruia. (autor: Dan Darie)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

6 Responses to “Cum facem eficient ordine prin HDD”

 1. USBDeview, dacă vrei informații complete despre folosirea portului USB | A șaptea dimensiune says:

  august 18th, 2016 at 13:13

  […] Cum facem eficient ordine prin HDD […]

 2. Instrumente pentru controlul componentelor PC-ului | A șaptea dimensiune says:

  august 18th, 2016 at 16:38

  […] Cum facem eficient ordine prin HDD […]

 3. Cum scanăm și reparăm un computer infectat | A șaptea dimensiune says:

  august 18th, 2016 at 16:45

  […] Cum facem eficient ordine prin HDD […]

 4. Cum poți avea propria suită de aplicații portabile | A șaptea dimensiune says:

  august 18th, 2016 at 16:50

  […] Cum facem eficient ordine prin HDD […]

 5. Un soft pentru artistul din tine | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 1st, 2018 at 7:56

  […] Cum facem eficient ordine prin HDD […]

 6. 5 aplicaţii pentru partiţionarea şi formatarea hard disk-urilor | A șaptea dimensiune says:

  mai 1st, 2019 at 18:26

  […] Cum facem eficient ordine prin HDD […]

Adauga un comentariu