Cum l-a lucrat Securitatea pe ultimul dictator comunist

sâmbătă, ianuarie 26, 2013 21:06

Executie CeausescuCeaușescu plănuia să fugă cu 24 de tone de aur

În 1989, toate ţările comuniste au trecut la democraţie paşnic, mai puţin România, unde revoluţia a făcut victime. De ce? Un general specialist în contrainformaţii, pe care o să-l numim fictiv Ioan Gez, ne-a dezvăluit că Ceauşescu fusese convins, în decembrie, să-şi dea demisia şi să fugă în Iran cu 24 de tone de aur. Plecat pe 18, dictatorul a fost păcălit că în ţară lucrurile au reintrat în normal, astfel că două zile mai târziu s-a întors la Bucureşti. Urmarea o ştim cu toţii: dictatorul a fost împuşcat, iar aurul “s-a evaporat”.

Generalul Gez, specialist în contrainformaţii, a condus structuri informative româneşti pe teritoriul unor ţări occidentale înainte de Revoluţie şi a fost ordonator de credite, având drept de semnătură pentru conturile structurilor pe care le conducea. Iată ce ne-a povestit: “Pe 3 decembrie, la Malta, se hotărâse deja soarta României: Ceauşescu trebuia să plece. În noaptea de 14 spre 15 decembrie 1989, de pe Otopeni au decolat două avioane care au făcut două transporturi secrete, unul către Kiev, altul către Teheran. Fiecare aparat avea la bord câte 12 tone de aur. Primul era destinat ruşilor, ca preţ al libertăţii pentru Ceauşescu. Al doilea trebuia să fie luat câteva zile mai târziu de la Teheran de familia dictatorului, care urma să plece spre Chile, ţară în care să se stabilească. Ruşii voiau o revoluţie de catifea şi în România, fără vărsare de sânge. Astfel, după negocieri cu URSS, pe 17 decembrie, Ceauşescu a declarat că demisionează. Pe 18 a ajuns în capitala Iranului, Teheran, într-o vizită de prietenie”.

Generalul Gez susţine că la şedinţa Comitetului Politic Executiv din 17 decembrie, în timp ce Timişoara era în plin război civil, Ceauşescu a demisionat, la ora 17.45.

“În mod straniu, fila care consemna acel moment a dispărut din stenogramă şi a fost refăcută, din memorie, pe 4 ianuarie 1990, de cea care consemnase datele, Maria Ionescu.

În această variantă, Ceauşescu apare cu următoarea declaraţie: “Deci nu sunteţi de acord cu măsura propusă?! Atunci, alegeţi-vă alt secretar general! Pe 18 decembrie, a apărut un articol în Scânteia Tineretului, care dădea semnalul trupelor Securităţii să declanşeze lovitura de stat, ceea ce s-a şi întâmplat. Pe 20 decembrie, Ceauşescu s-a întors la Bucureşti, convins de anumite structuri, care îl voiau neapărat mort, că totul este sub control în ţară. A urmat ceea ce se ştie, execuţia cuplului dictatorial şi transformarea României în ceea ce vedem cu toţii. De-spre aurul din Teheran nu se mai ştie nimic. Avionul care a făcut transportul în Iran s-a întors gol în data de 4 ianuarie 1990”, ne-a spus generalul Gez. (Sursa)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

8 Responses to “Cum l-a lucrat Securitatea pe ultimul dictator comunist”

 1. Securiști care împart (ne)dreptatea în România | A șaptea dimensiune says:

  februarie 7th, 2015 at 21:47

  […] Cum l-a lucrat Securitatea pe ultimul dictator comunist […]

 2. Povestea banilor securistului Voiculescu este într-un dosar clasificat SIE | A șaptea dimensiune says:

  august 24th, 2015 at 7:46

  […] Cum l-a lucrat Securitatea pe ultimul dictator comunist […]

 3. Securiști și comuniști răsplătiți regește | A șaptea dimensiune says:

  august 25th, 2015 at 13:00

  […] Cum l-a lucrat Securitatea pe ultimul dictator comunist […]

 4. Cum se închinau Securității vedetele dictaturii comuniste | A șaptea dimensiune says:

  august 26th, 2015 at 16:00

  […] Cum l-a lucrat Securitatea pe ultimul dictator comunist […]

 5. De ce comuniștii nu trebuie să aibă drepturi | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 29th, 2015 at 10:06

  […] Cum l-a lucrat Securitatea pe ultimul dictator comunist […]

 6. Iulian Vlad: “Elena si Nicolae Ceausescu au dorit o baie de sange in 1989” | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 3rd, 2016 at 13:37

  […] Cum l-a lucrat Securitatea pe ultimul dictator comunist […]

 7. Cum ești linșat mediatic în România | A șaptea dimensiune says:

  iulie 9th, 2016 at 15:31

  […] Cum l-a lucrat Securitatea pe ultimul dictator comunist […]

 8. Cât de liberă economic este România | A șaptea dimensiune says:

  iulie 10th, 2016 at 8:16

  […] Cum l-a lucrat Securitatea pe ultimul dictator comunist […]

Adauga un comentariu