Securistul Dan Voiculescu a pus haite de postaci să-i facă propagandă pe Internet

miercuri, ianuarie 16, 2013 21:25
Posted in category Mass-media, PeNaLii

Dan VoiculescuDEZVĂLUIRI: Mogulul Voiculescu a pus ”haite” de postaci să-i facă propagandă pe Internet. Fost postac: „Mi se părea grețos ceea ce făceam”.

O anchetă publicată de reportervirtual.ro dezvăluie metodele cu care își face propagandă pe internet mogulul Dan Voiculescu. Mesajele manipulează publicul pe toate problemele penale și de imagine cu care se confruntă mogulul.

Jurnaliștii de la Reporter Virtual au identificat postacii și mesajele manipulatoare pe care aceștia le împrăștie pe site-urile de știri pentru a construi o imagine mai bună a senatorului Dan Voiculescu.

„Guerilla digitală” este deja o tactică obișnuită a partidelor politice, care au descoperit, în urmă cu câțiva ani, terenul liber al Internetului pentru propagandă politică. Echipe special pregătite de „postaci” atacă siteurile ziarelor, ale televiziunilor și cele de știri postând în grup comentarii pro sau contra, în funcție de conținutul articolului cu pricina. Această activitate sporește în perioada campaniilor electorale, dar nu încetează nici între rundele de alegeri», spun jurnaliștii de la Reporter Virtual.

Investigația RV expune mai multe mesaje pe care ”postacii” lui Voiculescu le-au plasat pe mai multe site-uri. Articolul remarcă faptul că astfel de campanii, folosite de partide sau companii, sunt derulate pentru o ”persoană fizică”, ceea ce arată resursele pe care e dispus să le aloce Dan Voiculescu pentru a manipula publicul că este alt tip de personaj decât cel descris de nenumăratele probleme pe care le are.

”Dacă pentru opinia publică, acest tip de război digital pe care-l desfășoară partidele nu este o noutate, iată că există și persoane fizice – mult mai puține, pentru că este nevoie de resurse financiare și organizatorice – care folosesc aceeași tactică”, se mai arată în articolul de pe reportervirtual.ro.

Aceștia au identificat cinci nume de postaci și au prezentat mesajele pe care aceștia le împărăștie pe internet, într-o anchetă care conține și mărturia unui postac.

RANGER: „Voiculescu, aliatul Casei Regale”

Pe Reporter Virtual și nu numai, îl găsim pe RANGER (nick folosit pentru comentarii):

– „voiculescu e un tip galant din cate se vede….doar adversarii politici incearca sa-i faca o imagine negativa”, comentariu postat pe 6 decembrie la articolul „VIDEO. Dan Voiculescu, sedus, în direct, de ochii unei jurnaliste de la B1 TV” de pe Reporter Virtual

MOS ENE: „Un politician cinstit și competent”

Tot pe Reporter Virtual, dar și pe alte siteuri de știri, îl găsim pe MOS ENE:

– „Mizeriile acestea basiste nu prezinta deloc credibilitate. Se pare ca alcoolistul turnator Basescu este disperat datorita faptului ca pe 09 decembrie ARD o sa piarda alegerile”, comentariu postat pe 30 noiembrie la articolul „Varanul naţional” de pe Reporter Virtual

– „VOICULESCU MERITA MAI MULT. VOICULESCU POATE SA FIE PRESEDINTELE SENATULUI”, comentariu postat pe 14 decembrie la articolul „Pe CINE propune USL la șefia celor două Camere. Voiculescu, vicepreşedinte al Senatului” din „Evenimentul zilei”.

Jurnaliștii de la Reporter Virtual au reușit să discute chiar și cu unul dintre postacii lui Voiculescu. Acesta s-a declarat scârbit de metodele prin care mogulul înțelege să-și facă propagandă pe Internet.

Mărturisirea unui fost postac: „Mi se părea grețos ceea ce făceam”

În campania electorală, Dan Voiculescu și-a făcut propagandă la ”Grupa mică”. Mogulul a prezentat pe propriul blog fotografii cu el la o grădiniță.

Pe blogul său, „Varanul” se laudă că are relații ”cordiale” cu niște copii de la o grădiniță din Corbeanca, iar în cadrul consultărilor ”bilaterale” au pus la cale trei surprize. În plină campanie electorală, „Felix” s-a lăsat călărit de copii, ca la rugby. Apoi s-a lăudat cu pozele pe blog.

HOPA-MITICĂ judiciar, jocul cu imunitatea al lui Felix

La începutul lunii decembrie 2008, preşedintele fondator al Partidului Conservator a fost trimis în judecată, alături de alte 12 persoane, în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin că privatizarea frauduloasă a ICA ar fi fost făcută în folosul lui Dan Voiculescu, fiind realizată prin subevaluarea bunurilor institutului cu peste 7,7 milioane de euro. Prejudicul total a fost stabilit la 60 milioane de euro.

La sfârşitul lunii iunie, avocatul lui Dan Voiculescu a cerut instanţei supreme declinarea dosarului său privind privatizarea ICA la Tribunalul Bucureşti, după ce le-a înmânat judecătorilor hotărârea publicată în Monitorul Oficial care atestă că Voiculescu nu mai este senator. El şi-a depus demisia din funcţie, începând cu data de 25 iunie. După ce Voiculescu a fost reales în Parlament, procesul se mută din nou la Curtea Supremă, întreaga procedură judiciară fiind întârziată luni bune în acest fel, existând riscul ca faptele pentru care este judecat să se prescrie.

Sub titlul „Dan Voiculescu, Le Rasputine de Bucarest”, jurnaliștii francezi îl compară pe omul politic, considerat a fi în spatele procedurii de suspendare a președintelui Traian Băsescu, cu unul dintre cele mai nefaste personaje de la curtea ultimului țar al Rusiei, Rasputin.

Felix și Crin, tovarăși politici

Doi foști dușmani, Dan Voiculescu și Sorin Roșca-Stănescu, și-au unit forțele și s-au încolonat în spatele interimarului de la Cotroceni, Crin Antonescu. Relațiile cu Securitatea comunistă, dosarele penale, milioanele de euro din conturi și frica de pușcărie i-au adunat în USL. Roșca- Stănescu se visează senator și ministru de Interne, în timp ce Voiculescu vrea să-și vadă liniștit de afacerile cu statul. În justiția aflată sub zodia USL, „Felix” încearcă din răsputeri să scape de acuzațiile grave de corupție și de verdictul defi nitiv de turnător.

A făcut avere din afaceri cu statul, sub ”dictatura” lui Băsescu

Ori de câte ori are ocazia, Dan Voiculescu se erijează într-unul dintre cei mai mari critici ai statului. „Statul-tâlhar” este una dintre expresiile favorite ale mogulului Antena 1, fie că vine vorba de nivelul de trai, taxe, impozite sau de mediul de afaceri.

În spatele Frondei pe care o închipuie şi o conduce, afacerile controlate de familia Voiculescu prosperă şi prind consistenţă tocmai prin contracte cu instituţii ale „statului- tâlhar”. Cine pe cine tâlhăreşte?

Voiculescu se bălăceşte în bani europeni: Îi învaţă pe ţărani să picteze

Ponta vorbeşte de jaful banilor europeni. Patronul Antenelor este principalul beneficiar.Înainte de a demisiona din Senat, Dan Voiculescu a apucat să-şi declare afacerile cu statul. În condiţiile în care Victor Ponta denunţa „jaful” de la POSDRU şi salariile de 10.000 de euro, Dan Voiculescu este beneficiarul unui contract de un milion de euro, bani europeni. De doi ani, Felix învaţă ţăranii din patru sate să picteze, să împletească coşuri din nuiele, să sculpteze lemnul şi să fabrice ceramică. De altfel, în ultimii doi ani, fundaţiile lui Voiculescu au mai beneficiat de contracte finanţate din fonduri europene, în valoare totală de aproximativ 11 milioane de lei, bani folosiţi pentru formare profesională.

Momentul în care Dan Voiculescu și-a depus candidatura pentru alegerile parlamentare, recunoscând că a fost și Felix, este un paradox care ne arată cât de greșit am condamnat ”poliția politică” în România. ”Rasputin de România” este doar exemplul cel mai cunoscut și vizibil al unui fenomen consumat din 1990: ascensiunea fulminantă a călăilor și lacheilor regimului comunist.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

10 Responses to “Securistul Dan Voiculescu a pus haite de postaci să-i facă propagandă pe Internet”

 1. Khrystyan says:

  ianuarie 22nd, 2013 at 23:47

  Felix e unul dintre cei mai nenorociti si corupti oameni din sfera asta politica a noastra. Dar hotii o duc bine in tara asta. Daca nu il prinde puscaria din urma il prinde viata si tot se duce.

 2. În România, turnătorii la Securitate sunt bine | A șaptea dimensiune says:

  februarie 7th, 2015 at 21:37

  […] Securistul Dan Voiculescu a pus haite de postaci să-i facă propagandă pe Internet […]

 3. Cum l-a lucrat Securitatea pe ultimul dictator comunist | A șaptea dimensiune says:

  august 23rd, 2015 at 17:13

  […] Securistul Dan Voiculescu a pus haite de postaci să-i facă propagandă pe Internet […]

 4. Securiști care împart (ne)dreptatea în România | A șaptea dimensiune says:

  august 23rd, 2015 at 17:19

  […] Securistul Dan Voiculescu a pus haite de postaci să-i facă propagandă pe Internet […]

 5. Povestea banilor securistului Voiculescu este într-un dosar clasificat SIE | A șaptea dimensiune says:

  august 24th, 2015 at 7:48

  […] Securistul Dan Voiculescu a pus haite de postaci să-i facă propagandă pe Internet […]

 6. Securiști și comuniști răsplătiți regește | A șaptea dimensiune says:

  august 25th, 2015 at 13:00

  […] Securistul Dan Voiculescu a pus haite de postaci să-i facă propagandă pe Internet […]

 7. Diferența între Mbps și MB/s | A șaptea dimensiune says:

  februarie 20th, 2016 at 14:05

  […] Securistul Dan Voiculescu a pus haite de postaci să-i facă propagandă pe Internet […]

 8. Unic și irepetabil pe Internet | A șaptea dimensiune says:

  februarie 20th, 2016 at 15:11

  […] Securistul Dan Voiculescu a pus haite de postaci să-i facă propagandă pe Internet […]

 9. Internet fără curent electric | A șaptea dimensiune says:

  februarie 20th, 2016 at 15:41

  […] Securistul Dan Voiculescu a pus haite de postaci să-i facă propagandă pe Internet […]

 10. România, țara europeană cu cea mai bună conexiune la Internet | A șaptea dimensiune says:

  februarie 20th, 2016 at 18:45

  […] Securistul Dan Voiculescu a pus haite de postaci să-i facă propagandă pe Internet […]

Adauga un comentariu