Cum aflăm cât de sigur este un site

duminică, februarie 6, 2011 11:28
Posted in category IT

WotDacă vrem să ştim cât de sigur este un site (fără viruşi şi alte probleme), există mai multe metode. Una dintre ele ar fi WOT, o comunitate de milioane de utilizatori web, care pot semnala anumite probleme ale unui site. Echipa WOT colectează aceste opinii şi fiecărui site îi este atribuit un grad de siguranţă.

O modalitate de a verifica gradul de siguranţă al unui site este să intraţi pe site-ul WOT (urmaţi legătura de mai sus) şi să introduceţi URL-ul site-ului pe care doriţi să-l verificaţi.

O altă metodă este să folosiţi addon-ul Firefox (pe site-ul WOT găsiţi addon-uri şi pentru IE, Google Chrome, Opera, Safari), prin aceasta având, la căutare, gradul de siguranţă al unui site. WOT scanează automat site-urile şi ne oferă rezultatele la căutare: verde (site sigur), galben (incert), roşu (site cu probleme). Evaluările de pe WOT sunt actualizate la fiecare jumătate de oră. Addon-urile sunt compatibile cu sistemele de operare Windows (toate), Mac OS X, Linux. Addon-ul Firefox este compatibil cu versiunea 3.0 sau o versiune ulterioară (versiunea recomandată este 3.6).

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Cum aflăm cât de sigur este un site”

  1. Cum se construieşte un site | A șaptea dimensiune says:

    august 7th, 2016 at 18:11

    […] Cum aflăm cât de sigur este un site […]

Adauga un comentariu