De ce ai nevoie de un web hosting de calitate pentru site-ul/blogul tău şi de ce Namebox ar putea fi soluţia

luni, aprilie 18, 2022 8:49
Posted in category IT

Namebox
Scriind despre web hosting, am plăcuta ocazie de a povesti despre peripeţiile acestui site/blog de-a lungul existenţei sale, din 2008 până astăzi. Iar din această poveste adevărată se poate înţelege importanţa unui hosting de calitate, indiferent de mărimea site-ului/blogului în cauză.

Aşadar, totul a început în ziua de 22 iulie 2008, atunci când mi-am zis că nu-i o idee rea să scrie pe un blog. Am ales platforma gratuită a celor de la Google, adică Blogger, şi am scris primul articol intitulat „Mărturisiri din România profundă”.

Am să trec peste întâmplările mai mult sau mai puţin plăcute de pe Blogger şi am să ajung în anul 2011, un an tragic pentru mine, în care mama mea a murit, dar în care am scris cele mai interesante şi utile articole din domeniul IT şi nu numai. Cuiva i-a plăcut cum scriu şi mi-a propus să trec pe o platformă profesionistă, WordPress, domnul respectiv asigurându-mi şi hosting-ul web, în mod gratuit, pe unul dintre serverele sale.

Şi am rămas acolo până în 2014. Cum tot ce-i gratuit este de calitate îndoielnică, dincolo de bunele intenţii ale respectivului, au fost ceva probleme care m-au determinat să trec la un web hosting plătit, care cel puţin teoretic trebuia să-mi elimine problemele. Dar ce probleme erau în perioada 2011-2014?

Păi, principala problemă erau întreruperile frecvente, „serverul cădea” când îţi era lumea mai dragă. Desigur, erau şi cauze obiective: se mai „prăjea” un hard disk, mai era o furtună etc. Cireaşa de pe tort, adică picătura ce a umplut paharul şi m-a determinat să renunţ, în 2014, la web hosting-ul respectiv, a fost un articol ce a avut o audienţă foarte mare, fiind pe locul 7 în România la postări pe bloguri, ca număr de accesări. Se întâmpla într-o duminică şi traficul efectiv a explodat. Ei bine, a doua zi, luni, server-ul cădea şi site-ul/blogul nu se mai putea accesa. Cu alte cuvinte, tot traficul mare din ziua anterioară s-a dus pe apa Sâmbetei. În acel moment am hotărât să-mi schimb web hosting-ul.

Aici m-am lovit de alte probleme. Neştiind mare lucru despre servere şi găzduiri, dincolo toată treaba o făcuse domnul respectiv, prima dată am căutat nişte informaţii despre cea mai bună variantă de web hosting din România. Am citit câteva articole, am intrat pe nişte forumuri, am citit şi ceva comentarii şi am ales varianta cu cea mai pozitivă imagine în mediul online.

La noua firmă de web hosting am rămas până în 2018, adică aproximativ patru ani. În aceşti ani, cu plusuri şi minusuri, hosting-ul a fost mulţumitor. Problemele majore erau de comunicare, în sensul că cei de la firmă foloseau, de multe ori, un limbaj prea tehnic, greu inteligibil pentru cineva mai puţin familiarizat cu termenii specifici web hosting-ului. Cu toate acestea, eram hotărât să rămân la acel pachet de găzduire, schimbările dese nefiind foarte plăcute.

Doar că, în 2018, serverele firmei cad şi aproximativ două săptămâni nimeni nu ştia nimic despre ce se întâmplă. Proprietarii şi administratorii de site-uri erau îngrijoraţi de recuperarea datelor, unii dintre ei, printre care mă număram şi eu, nefiind cu backup-ul la zi. În acea perioadă, am vrut să renunţ la ipostaza de proprietar de domeniu şi de site, gândindu-mă mai ales la faptul că nu voi putea recupera conţinutul site-ului, pe care, din păcate, nu-l aveam şi pe un host local.

După aproximativ două săptămâni, dacă-mi amintesc bine, în acel an fatidic 2018, am fost anunţaţi printr-un comunicat că altă firmă a preluat serverele firmei care dispăruse şi totul este în regulă cu datele site-urilor. Am răsuflat uşurat, îmi trecuse glonţul pe la ureche.

Aceasta este povestea, pe scurt, a evoluţiei acestui site, în privinţa web hosting-ului. Sper că s-a înţeles din cele povestite cât de important este un web hosting de calitate, aşa cum oferă Namebox. De ce Namebox? Păi, haideţi să vedem câteva argumente.

  • Are peste 12 ani de experienţă în domeniul web hosting-ului.
  • Oferă găzduire pentru un număr de peste 12500 de site-uri din România.
  • Oferă pachete atractive, adaptate la cerinţele de astăzi.
  • Preţurile sunt accesibile, iar raportul calitate/preţ este foarte bun.

Alte argumente, dacă primele nu v-au convins.

  • Domeniu .ro gratuit la un web hosting anual.
  • Certificat SSL gratuit ce se poate (re)instala direct din cPanel.
  • Backup zilnic.
  • Este asigurat transferul de la altă firmă de web hosting fără timp de întrerupere.
  • Este folosită cea mai inteligentă soluţie de protecţie real time împotriva atacurilor de tip malware, Imunify360.

Să vorbim puţin şi despre succesul unui site web şi, legat de aceasta, despre componenta web hosting a succesului potenţial al unui site/blog. Succesul (audienţa) unui site web este dată de un cumul de factori, de la conţinutul de calitate la viteza de încărcare în browser, de la backlink-urile de calitate la promovarea pe reţelele de socializare. Dar toate acestea depind de web hosting. Un web hosting de calitate garantează succesul potenţial al unui site şi este condiţia primordială a acestuia. Fără un hosting foarte bun, site-ul nu are funcţionalitate şi, implicit, audienţă. Poţi posta cele mai interesante informaţii, cele mai utile dintr-un anumit domeniu, cele mai relevante etc., fără sprijinul server-ului pe care este găzduit site-ul, toate acestea nu înseamnă mare lucru.

Dragii mei, cei care vă doriţi audienţă pentru site-ul/blogul vostru, cei care, poate, sunteţi tentaţi de ideea unei evoluţii frumoase în mediul virtual, reţineţi importanţa unui web hosting de calitate în toată această ecuaţie a succesului online. Alegeri inspirate pentru web hosting-ul site-ului vostru!

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu