Decalogul PSD-ist al dezinformării

vineri, august 22, 2014 15:02

PSD, ciuma rosieProfesor emerit la Massachusetts Institute of Technology (MIT), reputat lingvist american, Noam Chomsky (n. 1924) a identificat şi a explicat, într-o formulare pe înţelesul tuturor, regulile de bază ale manipulării pe care se bazează puterea politică în criza de legimitate şi pe care el le numeşte strategii ale diversiunii. Ele au fost sintetizate în ceea ce poate fi numit “Decalogul Chomsky”. El se poate aplica PSD-ului, partidul crimelor din decembrie 1989, mineriadelor din 1990, 1991 și 1999, jafului economic din perioada 1990 – 1997.

10 reguli aplicate 25 de ani poporului român de către urmașul PCR-ului, adică de PSD

 1. Poporul trebuie să aibă mereu mintea ocupată cu altceva decât cu problemele lui adevărate
  Pentru aceasta: Să distragi permanent atenţia de la problemele sociale reale, îndreptând-o către subiecte minore, dar cu mare impact emoţional. Cum ar fi problema suspendarii Presedintelui Romaniei.
 2. Poporul trebuie să perceapă conducătorii drept salvatori ai naţiunii
  Un exemplu: Favorizează insecuritatea cetăţenilor, apoi guvernarea providenţială salvează naţiunea în temeiul legilor represive cerute de popor, cu preţul limitării propriilor libertăţi democratice. PSD-ul distruge economia Romaniei, apoi vrea sa-i salveze pe romani de saracie, propunandu-le o dictatura luminata.
 3. Poporul trebuie permanent pregătit pentru mai rău
  Pentru aceasta: Mecanismele propagandei “albe” (oficială, integral asumată de guvern), “gri” (parţial asumată) şi “negre” (niciodată asumată) trebuie să promoveze imaginea unui guvern în permamenţă preocupat pentru ameliorarea condiţiilor tot mai sumbre ale viitorului. Politicile antipopulare dure se vor aplica gradual, pentru a se preveni ori atenua protestele sociale. În acest fel, cel mai mare rău devine suportabil dacă e administrat în porţii anuale, conform unui program anunţat. PSD-ul, prin guvernul mitomanului Ponta, a marit gradual toate taxele posibile, de la cele postale, la multe, multe altele.
 4. Poporul trebuie să creadă că şi ceea ce guvernele îi pregătesc spre a trai mai rău este tot pentru binele său
  Pentru aceasta: Să obţii acordul de moment al poporului pentru măsuri economice dure din viitor. Omul se obişnuieşte cu ideea şi înghite tot, dacă e prevenit şi amânat. PSD-ul a marit imens pretul la combustibil, iar poporul nu misca in front.
 5. Poporul trebuie să aibă o gândire care să nu-i permită sesizarea legăturii dintre cauze şi efecte
  Pentru aceasta: Să te adresezi oamenilor ca şi cum ar avea cu toţii o gândire infantilă. În felul acesta, îndrepţi mulţimile spre un tip de gândire superficială, naivă şi cu predispoziţie la intoxicări informaţionale. Daca te numesti Viorel Ponta vii cu glumite infantile, cu atacuri de gradinita la Basescu si minti de stingi.
 6. Poporul trebuie dezobişnuit să problematizeze realitatea şi să acţioneze sub impulsul emoţiilor
  Pentru aceasta: Să faci tot timpul apel la sentimente şi la reacţii glandulare, nu la raţiune. Să încurajezi reacţiile emoţionale, pentru că sunt cel mai uşor de manipulat. De exemplu, daca esti un rahat de PSD-ist, spui ca Basescu este vinovat pentru tot ce se intampla rau in Romania.
 7. Poporul trebuie obişnuit cu satisfacţii ieftine, care să-i ocupe timpul şi să-l demotiveze în atingerea unor idealuri superioare
  Pentru aceasta: Un sistem de învăţământ corupt şi nefuncţional este instrumentul ideal de a tine cetăţenii în ignoranţă şi a manipula opiniile colective după bunul-plac. Credeti ca invatamantul din Romania, creat de PSD, este altfel decat corupt si nefunctional?
 8. Poporul nu trebuie să aiba acces la mijloace de informare completă, exactă, corectă şi obiectivă
  Pentru aceasta: Să încurajezi financiar acele mijloace de comunicare în masă care îndobitocesc publicul şi îl ţin legat de emisiuni şi seriale vulgare, ce trag inteligenţa în jos. Daca te numesti PSD, incurajezi Antena 3 si Romania TV, ba chiar il aduci pe tiganusul condamnat penal Dan Diaconescu din nou pe sticla.
 9. Poporului trebuie să-i fie indus spiritul turmei
  Pentru aceasta: Să stimulezi sentimentul individual de culpă, de fatalitate, de neputinţă. Persoanele care nu mai au impulsul de a se revolta, devin o turmă şi sunt uşor de controlat. De exemplu, toti sunt corupti, mama lor de hoti, sau toti am fost comunisti, doar erau peste 3 milioane de membri PCR.
 10. Poporul nu trebuie să creadă în existenţa strategiilor şi mijloacelor oficiale de manipulare
  Pentru aceasta: Să apelezi la toate cuceririle ştiinţelor pentru a cunoaşte punctele slabe din psihologia individului şi a mulţimilor. În acelaşi timp, să discreditezi aceste cunoştinţe prin mass-media, astfel ca poporul să nu creadă în mijloacele şi strategiile statale de manipulare. Spune cineva ca PSD-ul manipuleaza, l-ai discreditat in doi timpi si trei miscari.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

7 Responses to “Decalogul PSD-ist al dezinformării”

 1. anonim says:

  august 22nd, 2014 at 17:16

  Cornele,

  Cand eram copil, chiar adolescenta, credeam ca toti cei care invata bine au automat un nivel ridicat de moralitate. Eram destul de naiva si traiam intr-o alta realitate..
  Am fost socata sa vad ca sunt rare cazurile in care lucrurile stateau asa cum credeam eu. Majoritatea disociau total cele doua componente; invatau ca sa atinga un obiectiv , dar mijloacele prin care-l atingeau sau ce faceau in restul timpului, cat nu invatau, nu aveau nimic de-a face cu moralitatea.
  Situatia nu cred c-a stat altfel pentru generatiile de dinainte si de dupa noi.
  Oamenii care au scoala dar sunt si morali au refuzat sa se amestece in mocirla care s-a format dupa dec ’89, dar pleava s-a ridicat imediat deasupra si si-a asumat rolul de lider. Lor li s-au adaugat oportunistii, care au vazut ce aveau de castigat, dar neavand moralitate nu i-au interesat alte aspecte.
  Acestia, la randul lor si-au promovat neamurile si cei asemeni lor, au facut averi in acele vremuri tulburi, dupa care au facut reguli in partide de a fi promovati doar cotizantii generosi. In aceste conditii de unde politicieni rasati, oameni care cred cu adevarat ce spun si care sa lupte pentru binele acestei tari, implicit a cetatenilor ei?
  Unde sunt politicienii care, asemenea celor din perioada interbelica, isi donau salariile de parlamentari societatilor de caritate, ei multumindu-se sa poata face bine acestei tari?
  Ce ideologie au parlamentarii nostri de astazi daca, atat la stanga cat ai la dreapta esicherului politic, au aparut persoane ( nu oameni) cu bogatii fabuloase, muncind doar la stat, sau facand afaceri cu statul? Vezi bine ca acum, cand au inceput sa fie scuturati un pic, nu-si pot justifica averile sau se demonstreaza, negru pe alb, desi unii nici acum nu vad, ca totul s-a facut prin fals si uz de fals, prin abuzuri si excrocherii.
  Zilele trecute-mi povestea, un asazis om de afaceri, ce viata frumoasa avea, impreuna cu prietenii lui de la vama si fisc, pana a venit Basescu care a inceput sa-i ia la intrebari si totul s-a schimbat. Mare „nenorocit” acest Basescu, a indraznit sa dea cu piciorul in musuroi si i-a deranjat pe toti, de sus pana jos!
  Era mai bine cu Iliescu care, in schimbul statutului de sef de stat, ii lasa pe toti sa faca ce vor, tragandu-i usor de urechi, atunci cand sareau calul, de ochii lumii.
  Am auzit deseori pe unii justificand ca au dreptate, in ceea ce sustin, cum ca Basescu-i un nenorocit, care a bagat vrajba in romani, prin faptul ca sunt foarte multi care gandesc ca ei. Imi venea sa le spun ca prosti-s majoritari, dar de prostia lor profita cei destepti si fara scrupule, care-i manipuleaza cu atat mai usor cu cat ei sunt mai multi. Aste nu demonstreaza ca au dreptate ci doar ca sunt precum oile, cu cardul.
  Imi pare rau sa vad ca oameni, de la care te asteptai sa gandeasca altfel, nu sunt capabili s-o faca. Gandesc doar prin prisma egoismului lor nemasurat si nu sunt capabili sa vada ca li se da cu o mana si li se ia cu sapte. Vad doar ce li se da si -i urasc de moarte pe cei care le-au luat putin sau le-au dat mai mult decat le-au luat. Sunt pur si simplu incapabili sa gandeasca rational.
  Imi vine uneori sa urlu, dar o fac in „punga”, ptr a nu-i face pe majoritari sa ma creda nebuna.
  Daca legile in acesta tara au ajuns sa fie facute si votate de unii care au ca meserie AUTO, sau de electricieni, strungari, oieri, cu tot respectul pentru meseriile lor si pentru oamenii care le practica cu simt de raspundere, dar care n-au nicio tangenta cu legislativul, cum sa se intample ceva pozitiv la noi.
  Este frustrant sa vezi ca toti repetentii si corigentii au ajuns mari oameni de afaceri, dar cand deschid gura sa spuna ceva nu sunt in stare sa comunice nimic. Au insa tupeul sa spuna ca ei s-au descurcat.
  Cred ca de la aceasta descurcareala ni se trage totul romanilor!
  Cred ca avea mare dreptate N. Steinhardt, parca el a zis, sau C. Noica, sustinand ca atunci cand ii dai drumul unui copil in lume trebuie sa-i spui sa razbeasca nu sa se descurce. Din pacate Romania-i plina de „descurcareti” si de aceea am ajuns unde suntem acum.
  Sper ca macar ai nostri copii sa prinda timpul in care in aceasta tara vor conduce cei merituosi si fiecare sa faca ce stie el mai bine. Pentru noi este prea tarziu, poate chiar si pentru ei.
  Noi, sotul meu si cu mine, ne incurajam copilul sa invete cat mai bine si a se duca sa lucreze acolo unde se va simti respectat si apreciat, oricat de indepartata ar fi acea tara, civilizata sa fie si cu un sistem al valorilor foarte bine structurat. Sper sa reuseasca !
  Cornele, iti inteleg amaraciunea dar cred ca incerci sa trezesti lumea la realitate, de unul singur. Este imposibil de realizat cu atat mai mult cu cat te lupti cu o masa amorfa care nu are capacitatea nici macar sa inteleaga ce-i spui. Sa accepte ca ai dreptate si ei gresesc, departe de ei asa ceva. Atunci…?

  Toate cele bune!

 2. Cornel Căruntu says:

  august 22nd, 2014 at 17:37

  Ce pot sa-ti spun in afara faptului ca ai dreptate. Multa dreptate. Iti doresc numai bine, acolo unde esti. In rest, stii cum e, speranta moare ultima.

 3. Postul de rahat Romania TV sfideaza legile bunului-simt | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 24th, 2015 at 20:52

  […] Decalogul PSD-ist al dezinformării You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site. Tags: dezinformare, liberali, moguli, ponta, psd, tv […]

 4. Invatatoare terfelita in ultimul hal la TVR | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 4th, 2015 at 14:48

  […] Decalogul PSD-ist al dezinformării […]

 5. PSD-ul, prea puțin comunist pentru agenții ruși | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 10th, 2016 at 20:36

  […] Decalogul PSD-ist al dezinformării […]

 6. PSD-iștii au început să caute prin chiloții altora | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 17th, 2016 at 17:14

  […] Decalogul PSD-ist al dezinformării […]

 7. Cele 12 legi ale karmei PSD-iste | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 11th, 2016 at 16:36

  […] Decalogul PSD-ist al dezinformării […]

Adauga un comentariu