România PSD-istă, o țară de care trebuie să fugi

sâmbătă, august 9, 2014 15:19

PSD, coruptie si crimaPartea cea mai proastă a guvernării PSD-iste din România este economia. Orice economie se ridică prin investiții. Doar acestea creează locuri de muncă și, implicit, o societate modernă și prosperă. Investițiile se pot face de către stat sau investitori străini. Statul PSD-ist nu investește în economie, deoarece dă bani fără număr la consum, pentru electoratul idiot, ce nu vrea să învețe o meserie și să muncească. Toate proiectele importante începute înainte de mai 2012, momentul venirii la guvernare a penalilor din USL, au fost stopate. Milioane de euro aruncați pe geam de un guvern criminal. Toți banii au fost direcționați spre clientela politică USLamistă și spre consum. Nu s-a investit mai nimic. Ar rămâne varianta investițiilor străine. Din păcate, aici lucrurile sunt la fel de proaste, dacă nu și mai proaste. Plagiatorul Ponta este paralel total cu realitatea economică, iar în afară de a minți continuu se pare că nu se pricepe la nimic altceva. În 2008, în România investitorii străini băgau peste 8 miliarde de euro în economia țării. Știți cât e suma din 2013? Puțin peste un miliard de euro. De 8 ori mai puțin. Ăsta este guvernul criminal economic USL, actualmente PSD + UDMR + alte jigodii. De ce România nu atrage investitorii străini ne explică același Mihai Giurgea, chirurgul care mânuiește perfect bisturiul cuvintelor. Înainte de asta, aș mai povesti ceva. L-am văzut scos de la naftalină, pe Realitatea TV și România TV, pe liberalul anilor ’90 ai secolului trecut Cataramă (vi-l mai amintiți?). Un îndoielnic om de afaceri, ca să nu-i spunem mafiot de categorie ceva mai mică. Iar acest Cataramă povestea cum ar fi făcut el în 2010 (cu tăierea salariilor bugetarilor). I-auziți aici: acest Cataramă accepta faptul că România avea o problemă, dar nu așa trebuia rezolvată, spre binele președintelui Băsescu și al PDL-ului aflat la guvernare. Soluția lui Cataramă era simplă: să dea drumul la inflație. “Ar fi fost mai puțină suferință”, spunea Cataramă. Oare? Acest tembel nu știe oare că a da drumul la inflație este un rău imens făcut unei țări, iar revenirea se produce în ani. 10 i-au trebuit României să stabilizeze cursul de schimb. Din 1990 și până în 1999, în România a fost o inflație galopantă. Abia în 2000 lucrurile s-au calmat. Cataramă, tembel mic, pune mâna pe-o carte de economie și apoi vii la televizor. Nu mai fi țoapă ignorantă, care bate câmpii la marginea șanțului.

Nu investiti in Romania. Nu angajati in Romania. Nu construiti in Romania

10 motive pe care le-am dat unei companii straine:

 1. Romania e un iad al taxelor. Locul 10 in lume, la concurenta cu Suedia. Daca tineti neaparat sa investiti intr-o tara de granita, Bulgaria e mai buna.
 2. Coruptia si evaziunea fiscala sunt printre cele mai mari din lume. Evaziunea fiscala a fost estimata de Ambasada SUA la 150% fata de economia legala. Deci fie veti da faliment (pentru ca nu veti putea concura la pret cu evazionistii), fie va trebui sa faceti si voi evaziune si sa mituiti ANAF, ceea ce se pedepseste cu inchisoarea. Dar atunci veti fi santajabil de catre autoritati, care va vor cere si mai multi bani, la fiecare campanie electorala.
 3. Legea nu este aplicata decat daca platesti in plus. Numerosi investitori straini s-au plans ca vecinii romani au intrat pe proprietatea lor, ca au fost furati si chiar batuti. Dar Politia Romana a preferat sa nu faca efectiv nimic.
 4. Legile sunt instabile: impredictibilitate romaneasca. In ultimul an, Guvernul Ponta a modificat toate legile care guverneaza functionarea companiilor, fara sa le consulte. Codul Fiscal a fost schimbat efectiv peste noapte. Deci nu va veti putea face un plan de afaceri si nu veti putea oferi actionarilor vostri o perspectiva certa.
 5. Romania e in plina cadere a consumului. Consumul a scazut in ultimul an cu circa 10-35%, in toate domeniile. Deci nu veti putea sa vindeti la intern ce produceti. Renault s-a pacalit astfel, iar acum se plange ca vinde mai multe Dacii la export, decat in Romania.
 6. Romania e un iad sindicalist. Sindicatele vor avea mai multa putere in compania voastra decat voi, exact ca in Franta.
 7. O calitate proasta a fortei de munca. Analfabetismul este o problema reala printre tinerii romani absolventi de facultate sau liceu, iar situatia se agraveaza de la an la an. Asociatiile investitorilor straini au declarat ca in urma cu cativa ani dadeau teste de engleza; acum au ajuns sa dea teste de limba romana.
 8. Pretentiile romanilor sunt aberante. Desi angajatii romani ofera servicii de proasta calitate (datorita sistemului de invatamant din Romania si lipsei cronice de disciplina din tara), pretentiile lor sunt sa fie platiti “ca in Germania”. Una din plangerile constante ale profesorilor romani, la fiecare greva, este ca salariul lor nu ajunge la nivelul profesorilor germani.
 9. Uitati-va ce fac ceilalti investitori! Romania a intrat pe lista neagra a oamenilor de afaceri. In 2008, investitiile straine erau peste 9 miliarde de euro. Acum sunt doar 1 miliard. Fluxul s-a inversat; firmele pleaca, nu vin. In 2012, capitalul social care a parasit Romania a fost de 486,6 milioane euro, in timp ce capitalul social al firmelor nou infiintate a fost de numai 23 de milioane euro.
 10. Uitati-va ce patesc investitorii care totusi risca si vin in Romania! Grupul francez AXA (numarul 2 in Europa si numarul 7 in lume) a venit in Romania in 2010, declarand public ca are incredere in piata romaneasca. In 2011 au pierdut 9 milioane de euro. In 2012 au pierdut 10 milioane de euro. In 2013 au vandut tot si au plecat.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

6 Responses to “România PSD-istă, o țară de care trebuie să fugi”

 1. Campania electorală a mafioților PSD-iști atinge culmile absurdului | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 24th, 2015 at 20:45

  […] România PSD-istă, o țară de care trebuie să fugi […]

 2. Vameșii Republicii PeSeDiste Romania, talhari la drumul mare | A șaptea dimensiune says:

  martie 6th, 2015 at 17:49

  […] România PSD-istă, o țară de care trebuie să fugi […]

 3. Sărăcia și prostia votează mafia PSD-istă | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 23rd, 2015 at 18:49

  […] România PSD-istă, o țară de care trebuie să fugi […]

 4. PSD-ul, prea puțin comunist pentru agenții ruși | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 10th, 2016 at 20:37

  […] România PSD-istă, o țară de care trebuie să fugi […]

 5. Decalogul PSD-ist al dezinformării | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 11th, 2016 at 16:09

  […] România PSD-istă, o țară de care trebuie să fugi […]

 6. Cele 12 legi ale karmei PSD-iste | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 11th, 2016 at 16:35

  […] România PSD-istă, o țară de care trebuie să fugi […]

Adauga un comentariu