Deceniul 2007-2017 in cateva stiri ce vor face istorie (VIII)

joi, martie 30, 2017 15:00
Posted in category Mass-media

Opriti tiganizarea Romaniei!

 • Să lăsăm moştenire copiilor şi nepoţilor noştri o Românie neţiganizată După 1989, gaşca securisto-comunistă grupată în jurul lui Ilici „KGB” Iliescu a introdus denumirea artificială de ‘rom’ pentru ţigani. Fără nici o justificare de natură istorică sau lingvistică, guvernul FSN condus de Petre Roman, pe jumătate evreu, introduce în mod oficial, în România, denumirea de ‘rom’. Inclusiv Academia Română, cel mai înalt for ştiinţific al ţării, recomanda, în 2010, revenirea la denumirea de ‘ţigan’. „Sute de milioane de oameni de pe Planeta n-au studii filologice si de etimologie. Ei fac o asociere fireasca (si justa!) intre terminatia -ia / -(an)ia si tara (= natiunea ei) care are aceasta particula: Britania = brit + ania = ‘tara britilor, a englezilor’; Mauretania = maur + (et)ania = ‘tara maurilor’, deci Romania = rom + ania = ‘tara romilor’. E incorect. Se creeaza o falsa directionare.” (Argumentul mai mult decât întemeiat al unuia dintre iniţiatorii proiectului de lege.) Să facem apel la parlamentarii români, aleşi poporului ROMÂN (nu rrom), să voteze revenirea la vechea denumire. Să facem apel la Preşedintele României să accepte voinţa românilor, chiar dacă a fost sprijinit de ţigani în obţinerea mandatului (era vorba de Presedintele Basescu). Putem îndrepta răul imens făcut României de kaghebistul Ion Iliescu. Până atunci, semnaţi şi răspândiţi ROMÂNII NU SUNT ŢIGANI. Parlamentul European să interzică noul nume rom/roma/romani dat ţiganilor. Haideţi români, dincolo de castronul cu mălai se află ţara pentru care au murit bunicii şi străbunii noştri. Iar ei nu si-au dat viaţa pentru ca noi să lăsăm ţara pe mâna ţiganilor. Dacă noi nu ne apărăm valorile, nimeni n-o va face în locul nostru.
 • Un nou mesaj pentru Europa: Ţiganii nu sunt români Tiganii au migrat in Iran si in Asia mediteraneana, incepand din secolul V, apoi in Imperiul Bizantin in secolul IX, de unde au patruns in sud-estul si centrul Europei (secolele X – XIV), ca si in nordul Africii. In secolul XV au patruns in Europa apuseana (in special in peninsula iberica) iar din secolul XIX in cele doua americi. In Europa, cele mai importante si numeroase grupuri traiesc in Romania, Macedonia, Ungaria, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Grecia, Spania si Serbia. In Asia, mai ales in Turcia, Caucaz, Iran si India. Tiganii au migrat chiar si in America si nordul Africii. Se presupune ca numele de ‘tigani’ provine din grecescul ‘athinganoi’ tradus ‘a nu se atinge’. In alte limbi se spune zingari, tsigans, zigeuners, cigani sau cikani.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “Deceniul 2007-2017 in cateva stiri ce vor face istorie (VIII)”

 1. Deceniul 2007-2017 in cateva stiri ce vor face istorie (IX) | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 11th, 2019 at 11:41

  […] Deceniul 2007-2017 in cateva stiri ce vor face istorie (VIII) […]

 2. Stiri mai noi sau mai vechi | A șaptea dimensiune says:

  mai 19th, 2019 at 14:26

  […] Deceniul 2007-2017 in cateva stiri ce vor face istorie (VIII) […]

 3. Deceniul 2007-2017 in cateva stiri ce vor face istorie (X) | A șaptea dimensiune says:

  mai 21st, 2019 at 7:22

  […] Deceniul 2007-2017 in cateva stiri ce vor face istorie (VIII) […]

 4. Deceniul 2007-2017 in cateva stiri ce vor face istorie (XI) | A șaptea dimensiune says:

  mai 21st, 2019 at 18:29

  […] Deceniul 2007-2017 in cateva stiri ce vor face istorie (VIII) […]

Adauga un comentariu