Despre beizadelele mafioţilor din PSD: astăzi, fiica PSD-istului Solcanu de la Iaşi

duminică, august 21, 2022 16:10
Posted in category Mass-media

Odraslele PSD-istilorCum a luat fata lui Solcanu notă mică, dar notar maxim

V-am povestit, vedeţi aici, de primul născut al Solcanului de la Iaşi, senatorul PSD (fost senator PSD – n.m.). Ne simţim datori să îndreptăm, acum şi aici, o greşeală istorică. Da, exact, aşa cum vă temeaţi, Solcanu pesedist mai are o odraslă, un lujerel de fată, Ioana.

Spre deosebire de fratele ei, întâi descălecătorul în familia senatorială, Ioana nu face afaceri pe bani publici. Dar ceva public tot face. Notariat. Dar această titulatură este happy-end-ul unei poveşti cu iz de repetenţie consecventă. Care a început în 2002.

Atunci Ioana a devenit stagiară la cabinetul celei mai bogate notăriţe din Iaşi, Stela Bădărău, soţia celui mai bogat procuror din Iaşi, Dan Bădărău, naşul de cununie al celei mai anticorupte Amarie din ţară, şeful PNA (Parachetul Naţional Anticorupţie, precursorul DNA – n.m.).

Timp de doi ani de zile, până în vara lui 2004, Ioana a tras mâţa de coadă şi examinările de la Camera Notarilor Publici Iaşi de rândurile scrise cu liniuţă de la capăt (fraze nu poate închega), să-i iasă măcar de o foaie. Cam ăsta era randamentul Ioanei: note în jur de 5 cu indulgenţă şi felicitări.

Dar, de cele mai multe ori, sub 4. Am zis 4 şi 5? Nu degeaba. Pentru că exact atât a luat Ioana şi la examenul de definitivat ţinut la Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România (UNNPR), în iulie 2004: 45. De sutimi. Peste 9 (nouă şi patruzeci şi cinci). Ceea ce i-a garantat unul dintre cele două locuri de notar în Iaşi, recte căcălău de bani.

Á propos de asta, să mai spunem că în comisia de examinare a fost un profesor universitar ieşean de la Drept, Macovei, nimeni altul decât amicus semper al profesorului de la Alma Mater de Iaşi Solcanu.

Tot aici ar mai fi de spus că examenul a fost contestat de notarul Zaharia de la Iaşi. Care a primit, în schimb, un telefon de la Mănescu, şeful UNNPR, cu un mesaj cald, de mamă.

Încă o dată ne cerem scuze cititorilor care au trăit până acum cu greşita impresie că în familia Solcanu s-ar mişca ceva fără influenţa tătucului. („Academia Caţavencu”, nr. 670/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu