Odraslele PSD-iştilor au beneficiat din plin de corupţia părinţilor

vineri, august 5, 2022 17:05

Odrasle PSDUn exemplu de la începutul anilor 2000.

Fiul lui Solcanu: Red Point ochit, pont lovit

Ştiţi care e culmea afacerilor? Să ai un produs pentru un singur potenţial client şi chiar să îl vinzi acelui client, pe o sumă numărată în zeci de mii de dolari. De fapt, vă rugăm să nu vă ambalaţi, că ar mai fi un mic secret: ca să ai o aşa firmă de succes, trebuie să fii un om de succes. Nu chiar un senator PSD, dar merge şi un fiu de senator PSD.

De exemplu, merge dacă eşti fiul senatorului Ion Solcanu, pesedist de la Iaşi. Acum ceva vreme (prin 2004 – n.m.), firma The Red Point din Iaşi a vândut CFR-ului un program denumit „Routes”, care „permite editarea şi organizarea trenurilor, realizarea planşei grafice pentru vizualizarea acestora, detectarea conflictelor existente, generarea Mersului Trenurilor pentru călători şi a livretelor necesare personalului propriu”.

Ei, sună bine, nu? Dar de asta ce ziceţi? „MAGNON – soluţie software pentru managementul documentelor în sistemul sanitar. MAGNON este în prezent implementat şi rulează cu succes la Casa de Asigurăru de Sănătate Iaşi” – parcă sună şi mai bine, nu? Şi, al dracului să fiu, clientul e tot de stat.

Cum tot de stat (stat degeaba şi luat bani de la The Red Point pe pilele lui tata senator) e şi Bogdan Solcanu, nimeni altul decât fostul acţionar de la The Red Point. Şi zicem „fost” pentru că Bogdănel a ieşit niţel din actele firmei, dar nu şi din profit, lăsând ca acţionari pesedişti de nădejde din căpuşiada de Iaşi.

Ca de final, să spunem că la timona Casei de Asigurări de Sănătate Iaşi se află (se afla în septembrie 2004 – n.m.) un fost secretar de stat demis tocmai în urma unui scandal cu o licitaţie electronică trucată. Că aşa e în soft. („Academia Caţavencu”, nr. 669/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu