Despre Mircea Geoană, prostănacu’ garantat Vanghelie

vineri, octombrie 28, 2022 13:31

Mircea GeoanaMafia din România a băgat la înaintare tot felul de gunoaie umane care, la o adică, ar fi protejat interesele mafioţilor din politică. A făcut-o cu brio limbricul Viorel Ponta, mitomanul plagiator, în perioada 2012-2015.

A făcut-o şi mai bine, bine pentru gaşca PSD-istă, nu pentru ţară, puşcăriaşul Liviu Dragnea, mafiotul care dorea scoaterea României din lumea bună a Europei şi (re)aducerea ţării noastre în colhozul rusesc, adică transformarea ţării într-un ghetou imens în care dumnezeu să fie Dragnea.

În ultima vreme, Mafia s-a reorientat spre un personaj şters, dar care revine paradoxal în centrul atenţiei. Este vorba despre Mircea Geoană, cel scos la înaintare de clanul mafiot Vanghelie prin 2005-2006, adunci când ajungea preşedintele grupului infracţional cu acronimul PSD.

Cât de corupt şi ticălos este acest personaj putem citi mai jos, dintr-un scurt material de pe vremea când Geoană era ministru de Externe în (semi)dictatura altui mafiot PSD-ist, Adrian Năstase.

De unde provine depozitul în valută al lui Geoană. Scenariu

175 de mii de dolari (la valoarea din 2004, data apariţiei articolului – n.m.). Şi aşa pare mult. Economii din salariul de ambasador al lui Mircea Geoană. Banii sunt plasaţi pe piaţa americană, în titluri participaţiuni şi într-un cont curent.

În fond, suma poate fi de vreo 20 de ori mai amre. Totul a început în august 1997, când ambasadorul Mircea Geoană a declarat pentru Armes Sales Monitor că România vrea să-şi dezvolte capacităţile militare. Atunci, Geoană a avut primul contact cu compania Lockheed Martin, în vederea semnării unui contract pentru radare, de 82 de milioane de dolari.

În 2000, România a semnat cu compania Lockheed Martin un alt contract de 55 de milioane de dolari, cu garanţii guvernamentale, pentru „Sistemul Meteorologic Integrat Naţional”, codificat SIMIN, prin Romică Tomescu, fostul ministru al Mediului. Pare-se că aranjorul contractului a fost tot Geoană, alături de Ionuţ Costea, cumnatul său, fostul preşedinte al Comisiei interministeriale pentru garanţii guvernamentale până în anul 2000.

În şedinţa de Guvern (Năstase – n.m.) din 6 septembrie 2001, s-a hotărât ca echipamentele SIMIN să fie scutite de la plata taxelor vamale de import şi a comisionului vamal. Interesant este că pe 30 ianuarie 2003, William H. Lash III, subsecretar de stat la Departamentul Comerţului al SUA, a declarat la Bucureşti că Lockheed Martin a semnat un contract de 46 de milioane de dolari, garantat de Guvernul României, pentru SIMIN.

„Ca un prim pas, un contract comercial de 46 de milioane de dolari a fost acordat corporaţiei Lockheed Martin din Bethesda, Maryland, pentru a integra tehnologia de predicţie meteorologică”, a zis Lash. Declaraţia lui Lash poate fi găsită (putea fi găsită în 2004 – n.m.) pe site-ul oficial al Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti.

În aceste împrejurări, ne întrebăm unde a dispărut diferenţa de 9 milioane de dolari şi cine a împărţit-o. Şi chiar dacă Lash nu a înţeles bine despre ce este vorba, rămâne suspiciunea că cele 5 milioane de dolari, din valoarea contractului SIMIN, reprezentând comisionul, au fost înşfăcate de cine a contactat primul compania Lockheed Martin. („Academia Caţavencu”, nr. 672/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu