Din (neo)comunism s-au născut politicianul şi electoratul de azi

luni, iunie 20, 2011 16:45
Posted in category Dictatura comunistă

ComunismDe-a lungul şi de-a latul Pământului, cei ieşiți din dictatura comunistă au rămas cu sechele, mai ales în modul de apreciere a realității. Pentru cei care utopia bolşevică reprezintă raiul întruchipat, a vorbi de imensul rău făcut acestei nații de comunişti este un sacrilegiu. Şi totuşi, dacă România arată azi aşa cum o vedem, este meritul celor care, ieşiți din comunism la lustruit bulevardul democrației, au furat şi distrus tot în această țară. Ceea ce refuză să înțeleagă nostalgicii dictaturii comuniste este faptul că în România n-au venit să distrugă americanii, francezii sau germanii, ci urmaşii lui Ceaşcă, unii dintre ei chiar amici ai dictatorului. Despre politicianul neocomunist şi electoratul său fără creier scrie cu mult talent Doru Buşcu, ziarist la “Academia Catavencu” (precizare utilă pentru otevişti şi/sau manelişti). Iată mai jos acest material intitulat Sărbătoarea proştilor.

Un MiG-spion e doborât și pilotul sovietic cade în mâna americanilor. La interogatoriu, prizonierul nu scoate o vorbă. După ce-l bat un an degeaba, anchetatorii renunță și îi dau drumul. Ivan ajunge la Moscova plin de vânătăi, dar erou. Camarazii sar pe el: „Ei, cum a fost la americani?“. „Mâncarea și cazarea, ocen harașo. Da’ învățați, fraților, tactică militară, că vă rupe inamicu’ cu bătaia.“ Cam așa arată, de-a lungul și de-a latul miilor de bancuri din comunism, autoironia popoarelor din Est.

În spatele Cortinei de Fier, într-o lume decuplată fizic de Occident, la adăpost de rigoare și competiție, a crescut un mediu superficial și autosuficient. Noi, bulgarii, polonezii, cehii, sârbii, rușii – dar parcă noi mai mult ca toți – ne-am complăcut în cultul lenei, al bășcăliei și al jumătăților de măsură. Au rezultat câteva generații de proști care chicotesc. Sunt oameni fără o pregătire decentă, dar cu dorința fierbinte de a stagna. Lor le-a venit rândul să conducă și să fie aleși ca s-o poată face. Sunt proștii cu ștaif ai României, elita ei politică, oamenii care, asemenea nouă, celor care îi votăm, nu și-au făcut niciodată temele.

Ca să ajungi om politic e destul să fii fostul chiulangiu al clasei, fiul fostului colonel de Securitate, fostul pupincurist de la ASC și lista poate continua cu fostul activist de partid până la fostul turnător. Pe scurt, un soi de semi-idiot cu proptele, ferit de examene, protejat de context, pus la adăpost de amenințarea muncii și a unei calificări acceptabile. În medie, oamenii ăștia au dus-o mai mult în fente și învârteli, au țopăit peste reguli, și-au păcălit colegii, au dus de nas sistemul și au conviețuit în pace cu mulțumirea de sine. Sunt un produs al neatenției generale, niște tăntălăi care fac cu ochiul și care și-au frecat mereu mâinile crezându-i pe ceilalți, care au tras în locul lor, fraieri.

Ei au găsit în ultimii douăzeci de ani un nou prilej de a sări peste examene, pentru că în politică nu-ți cere nimeni să te așezi la capătul băncii și să scrii fără fițuici. Nu-ți vorbește nimeni în ceea ce crezi tu că ar fi limba franceză, nu te întreabă nimeni cât a durat războiul de o sută de ani, nici cum se scrie „mămucă, iacătă-mă-s“ și nici cu cât s-a terminat meciul Toulouse-Lautrec. În politică, nu-ți cere nimeni analizele medicale sau judiciare, așa că tot ce trebuie să dai sunt cei doi bani cu care-ți prețuiești semenii.

Ești unul dintre proștii fără profesie căre năvălesc din comunism asupra viitorului românesc? Ești unul dintre farsorii împodobiți cu diplome care n-au găsit o slujbă normală? Ești una dintre loazele pe care le-au târât prin școală epoleții lu’ tăticu’? Bravo, ai nimerit bine. Aici e locul tău și acum e vremea ta. E vremea alegerilor fără de sfârșit. Prezintă-te la un microfon nepăzit, vorbește ce-ți trece ție prin cap și noi o să te votăm, boule. Știi la fel de bine ca noi că n-avem de ales.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to “Din (neo)comunism s-au născut politicianul şi electoratul de azi”

  1. Ion Tiriac, unul din protejatii mafiei politice din Romania | A șaptea dimensiune says:

    decembrie 21st, 2015 at 17:39

    […] Din (neo)comunism s-au născut politicianul şi electoratul de azi […]

  2. Faţa reală a comunismului | A șaptea dimensiune says:

    decembrie 23rd, 2015 at 18:59

    […] Din (neo)comunism s-au născut politicianul şi electoratul de azi […]

Adauga un comentariu