DNA-ul lăudat de Departamentul de Stat american

vineri, iunie 1, 2012 19:13
Posted in category Justitie, Locale, Mass-media

DNAÎn timp ce neocomuniştii din USL (Uniunea Sovietico-Liberală) au atacat şi subminat constant activitatea DNA, Departamentul Naţional Anticorupţie pare să reprezinte singura speranţă a românilor în a se face dreptate.

România a fost vandalizată de marii corupţi, cei care, într-un dispreţ total faţă de lege, au acumulat, prin jaf şi fraudă, bogăţii imense. Mi-a rămas în memorie de o ştire din aprilie 2012 în care se spunea că un român a fost arestat în SUA fiindcă s-a descoperit că făcea ţuică în spatele casei.

Adică, stimaţi ciobani şi ţigani din România, în cea mai puternică ţară din lume nu fraiereşti fiscul. În Republica lui Vanghelie toată lumea fentează fiscul şi apoi, ca-n filmele proaste de mâna a şaptea, toţi se plâng de drumuri, şcoli, spitale etc. Păi, stimaţi asistaţi social din Republica Securistică România, nu poţi fi şi cu banii în buzunar şi cu autostrăzi ca-n Germania. Nu poţi fi o nulitate absolută, adică să nu fii bun la nimic, şi, pe de altă parte, să ai un venit comparabil cu al unui francez angajat la o firmă celebră.

De exemplu, pe aici, prin comuna europeană (hă, hă, hă) Havîrna, se găsesc ţigări de contrabandă la orice oră din zi şi din noapte. Toată lumea ştie de unde poţi lua ţigări ‘mai ieftine’, doar Poliţia nu. De ce oare? Iar cel care cumpără ţigări mai ieftine, îmbogăţindu-i pe contrabandişti, înjură apoi ţara că nu-i dă lui alocaţia mai mare, să aibă şi de-o vodcă, pe lângă ţigări. Asta-i ţara în care un medic va fi mereu umilit datorită salarizării, doar nu crede cineva că ţiganii şi ciobanii plătesc suficient pentru ca acel medic să aibă un salariu decent. Dar să trecem la materialul legat de aprecierile Departamentului de Stat american referitoare la România.

În Raportul pe 2011 cu privire la respectarea drepturilor omului în România, Departamentul de Stat american notează o serie de probleme majore legate de libertatea presei, condițiile din închisori, discriminarea populației de etnie romă sau traficul de persoane.

Departamentul de Stat american semnalează faptul că au fost menținute o serie de legi care restrâng libertatea de exprimare și care provoacă îngrijorarea organizațiilor media și a ONG-urilor. Totodată, legea interzice în continuare „defăimarea religioasă” și „ofensarea publică a simbolurilor religioase”.

Observațiile cu privire la libertatea presei sunt foarte tăioase: „În timp ce mijloacele de informare independente au fost active și au putut exprima numeroase opinii fără restricții evidente, politicieni și persoane aflate în strânsă legătură cu politicieni și grupuri politice dețineau în mod direct sau controlau în mod indirect numeroase canale media locale și naționale, iar știrile și tonul editorial al acestora reflectau adesea vederile acestor patroni. Tendința de concentrare a organizațiilor media naționale în mâinile câtorva persoane foarte bogate a continuat”.

Raportul face referire la activitatea Departamentului Național Anticorupție, care s-a ocupat de „anchetarea cazurilor de corupție de nivel mediu și înalt, într-un ritm constant pe tot parcursul anului”. „O evaluare preliminară a arătat că 2011 a produs cel mai mare număr de condamnări definitive în cazurile de DNA de la crearea agenţiei, în 2002”, notează documentul. Au fost trimise în judecată 1091 de persoane, față de 937 în anul precedent. Dintre aceștia, 536 erau în poziții de conducere. 29 de persoane au fost condamnate.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “DNA-ul lăudat de Departamentul de Stat american”

 1. Despre tribul barbar care populează comuna Havîrna | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 31st, 2014 at 18:30

  […] DNA-ul lăudat de Departamentul de Stat american […]

 2. Evaluarea Naţională 2012, un pas spre adevăr şi normalitate (I) | A șaptea dimensiune says:

  august 14th, 2015 at 17:56

  […] DNA-ul lăudat de Departamentul de Stat american […]

 3. Evaluarea Naţională 2012, un pas spre adevăr şi normalitate (II) | A șaptea dimensiune says:

  august 23rd, 2015 at 13:57

  […] DNA-ul lăudat de Departamentul de Stat american […]

 4. Noi suntem DNA, iar Ei sunt mafiotii Ghita, Ponta, Udrea si restul | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 28th, 2016 at 16:03

  […] DNA-ul lăudat de Departamentul de Stat american […]

Adauga un comentariu