Cum sunt măcelăriţi câinii în România (III)

vineri, ianuarie 13, 2012 20:12
Posted in category Locale, PeNaLii

Nu eutanasieriiCât costă un dosar penal? Jumătate de milion de euro şi aproape zece mii de câini omorâţi. Dacă nu aţi atins asemenea performanţă, la revedere, probabil că justiţia se va atinge de voi. Deci amatorii să se abţină, aici e treabă de profesionişti. Profesioniştii sunt cei de la Asociaţia pentru Protecţia Animalelor şi Mediului (APAM) ‘Horez’, din Brăila. Despre care scriam (vedeţi Partea I şi Partea a II-a) că au un contract cu Primăria brăileană să se ocupe de câini. Locul unde APAM ‘Horez’ se preocupă de obiectul contractului – numit şi loc al faptei – este un ţarc la ţară în care sunt omorâţi cam 2.500 de câini anual. Activitate remunerată, desigur, de Primărie, cu cam o sută de mii de euro. Tot anual, pentru că banul este cel mai bun prieten al omului. Cazul a mai fost semnalat, de diferite organizaţii de mediu, dar Justiţia l-a luat pe NUP în braţe, apoi i l-a dat Horez, să-l legene şi să-l ţină adormit. Prin august 2009, Federaţia Română pentru Protecţia şi Controlul Animalelor (FRPCA) a sesizat Poliţia Brăila cu privire la macelul canin performat de APAM ‘Horez’. În ciuda dovezilor prezentate, abatorul s-a lipit, în decembrie 2009, de un NUP. (Alexandru Cristorian, ‘Academia Caţavencu’)

Oarecum legat de subiectul de mai sus:

Cum poţi comite două furturi şi să nu păţeşti nimic

Simplu, dacă te afli în comuna europeană (hă, hă, hă) Havîrna (sau Havârna). Numitul Hăidăuţu Victor, din satul Tătărăşeni, comuna Havîrna, judeţul Botoşani, comite două furturi (în 2011): de la locuinţa bunicii mele, din curte, fură roata metalică de la fântâna, făcând-o impracticabilă pe respectiva fântână, iar din curtea lui Neculai Florin – Ionuţ fură un plug metalic. Este înduioşător cum, în ‘Referatul cu propunere de scoatere de sub urmarire penală’, agentul Cuti Bogdan, de la Postul de Poliţie Havîrna, ia apărarea infractorului Hăidăuţu Victor.

După cum se vede şi în imaginile de mai jos, ‘învinuitul este cunoscut ca având un comportament corespunzător’. Dar ce înseamnă ‘corespunzător’? Ce fel de comportament are respectivul? Bea de stinge, noaptea urlă pe drum de se duce tot somnul, iar mama mi-a povestit (discutând cu mama acestui infractor) că, beat fiind, a încercat să facă sex cu propria mamă. Iată comportamentul ‘corespunzător’, domnule agent.

Acelaşi agent Cuti Bogdan comite câteva inexactităţi (scăpări involuntare?) în respectivul document. Deşi în declaraţia pe care am dat-o la Poliţie am specificat valoarea pagubei (50 de lei, cred), domnul agent evită s-o treacă, deşi valoarea plugului metalic de la celălalt furt este trecută. De ce oare? Mai mult, scrie agentul că ‘furturile respective sunt lipsite de importanţă’. Adică pătrunzi în curtea cuiva, furi (la fel de bine ai putea ucide), iar respectivele fapte aduc ‘o atingere minimă valorilor ocrotite de legea penală’!? Să mai spunem că agentul Cuti Bogdan începe ‘referatul’ scriind ‘Havîrna’ şi-l termină scriind ‘Havârna’? Să mai spunem că pune virgulele aiurea? Să mai spunem că nu suflă un cuvânt privitor la recuperarea prejudiciului, deşi în declaraţie am cerut acest lucru. Adică paguba nu contează!? Şi noi, ‘fraierii’, care credeam că poliţiştii şi procurorii vor lupta pe viaţă şi pe moarte pentru a-i înfunda pe infractori. Aceasta poate în SUA.

După un asemenea referat, normal că prim procurorul Nicu-Paul Ioniţă dispune amendarea lui Haidăuţu Victor cu 150 de lei, amendă care va fi platită la Sfântu’ Aşteaptă, probabil. Ar mai fi de spus că cei din familia Haidăuţu, creştini ortodocşi fără Dumnezeu, foarte mulţi pe aici, n-au nici o jenă în a-şi însuşi bunurile altora, sunt persoane imorale, trăiesc din bârfe, din răutăţi, dar, repet, sunt destul de mulţi. Iar pe agentul Cuti Bogdan, probabil, puţin îl interesează aplicarea legii, doar de aceea locuieşti în comuna Havîrna: să poţi fi furat oricând. Nu-i aşa că poliţiştii merită salarii mari?

Document Politie

Document Politie

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

7 Responses to “Cum sunt măcelăriţi câinii în România (III)”

 1. Cine-i protejează pe criminalii şi hoţii din România | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 31st, 2014 at 18:16

  […] Cum sunt măcelăriţi câinii în România (III) […]

 2. Botoşani – 20 de ani sub papucul securiştilor şi turnătorilor | A șaptea dimensiune says:

  februarie 7th, 2015 at 15:43

  […] Cum sunt măcelăriţi câinii în România (III) […]

 3. Despre tribul barbar care populează comuna Havîrna | A șaptea dimensiune says:

  august 14th, 2015 at 17:53

  […] Cum sunt măcelăriţi câinii în România (III) […]

 4. Evaluarea Naţională 2012, un pas spre adevăr şi normalitate (I) | A șaptea dimensiune says:

  august 14th, 2015 at 17:59

  […] Cum sunt măcelăriţi câinii în România (III) […]

 5. DNA-ul lăudat de Departamentul de Stat american | A șaptea dimensiune says:

  august 23rd, 2015 at 13:53

  […] Cum sunt măcelăriţi câinii în România (III) […]

 6. Evaluarea Naţională 2012, un pas spre adevăr şi normalitate (II) | A șaptea dimensiune says:

  august 23rd, 2015 at 13:57

  […] Cum sunt măcelăriţi câinii în România (III) […]

 7. Vâslaşii USL-işti cenzurează totul | A șaptea dimensiune says:

  iulie 5th, 2016 at 8:45

  […] Cum sunt măcelăriţi câinii în România (III) […]

Adauga un comentariu