Exterminarea urşilor din România, o afacere a foştilor nomenclaturişti comunişti

vineri, septembrie 23, 2022 6:42

Petre DaeaPetre Daea a fost un nomenclaturist comunist. Drept urmare, în urma unei revoluţii anticomuniste, cea din decembrie 1989, dar şi în urma votului unei turme imbecilizate de Mafia TV (Antena 3, România TV şi Realitatea TV), Petre Daea ajunge de trei ori ministrul agriculturii, în 3 mandate diferite: în mandatul dictatorului Adrian Năstase, viitorul puşcăriaş, cu care este şi rudă, în perioada horror 2017-2017, în care banditul Liviu Dragnea voia să transforme România într-un gulag precum cel din Rusia şi, în prezent, în mandatul lui Klaus Iohannis, acest Naş al USL-ului = Uniunea Sovietico-Liberală.

Fără şcoală, fără creierul funcţionabil sută la sută, cu deviaţii de limbaj şi comportament, Petre Daea de astăzi, aplaudat de regimentele de analfabeţi care încă trăiesc în Evul Mediu întunecat, mai ucide o dată speranţa că această ţară poate deveni prosperă şi civilizată, pe măsura resurselor de care dispune, în special în domeniul Agriculturii.

Revenind la titlul articolului, haideţi să vedem cum erau exterminaţi urşii din România, în primul mandat al politrucului comunist Daea Petre.

Şeful vânătorilor explică de ce a înnebunit ursul lui Năstase

Pe 4 octombrie 2004, Neculai Şelaru, preşedinte executiv al AGVPS, a rupt tăcerea. În conţinutul unei scrisori fără precedent, preşedintele Şelaru îi reproşează ministrului Petre Daea lucruri până acum inimaginabile:

„Pe fondul (…) deranjului exagerat în toate categoriile de păduri, îndeosebi prin păşunat şi exploatări forestiere dezordonate, a avut loc o migraţie temporară a vânatului mare, în special a urşilor şi mistreţilor, din zonele înalte spre depresiuni şi dealuri, ceea ce a condus (…) la câteva atacuri aparent inexplicabile ale urşilor asupra oamenilor.”

Era cu aproape două săptămâni înainte de măcelul de la Răcădău-Braşov, în care un urs supărat pe viaţă a luat omenirea la omor. Supărarea ursului era provocată de dispariţia pădurii, făcută cu binecuvântarea ministrului Daea, mâna ciungă a lui Adrian Năstase.

Ba mai mult decât atât, preşedintele Şelaru deplânge împuşcarea selectivă a masculilor dominanţi de urs din observatoare special, practicată cu „acordul tacit al Gărzii de Mediu şi al structurilor din teritoriu” ale Ministerului Agriculturii.

Aşa s-a ajuns la destructurarea populaţiei de urşi din ţară, în care predomină femelele şi exemplarele juvenile, care dau o progenitură pipernicită.

Comportamentul specific al urşilor s-a modificat şi ei degenerează în continuare, momiţi fiind cu cadavre de animale sau hrăniţi la „troacă”. „(…) Foarte mulţi urşi vor deveni, între timp, dependenţi de hrana oferită de om, iar alţii carnivori, gunoieri, cerşetori”. „Din acest motiv, ursoaicele cu pui sunt forţate să se apropie de om (…). Teama de om se diminuează pe zi ce trece (…), iar prin imitaţie urşii vor deveni în marea lor majoritate semidomestici şi, ceea ce poate fi mai periculos, conştienţi de superioritatea puterii lor fizice în raport cu omul”, mai scrie dl Şelaru.

Noi credem că cel mai conştient urs va pleca într-o zi cu trenu la Bucureşti, unde îi va lua faţa ministrului Daea, pentru că l-a lăsat fără pădure. („Academia Caţavencu”, nr. 671/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu