Filme ce merită văzute (V)

luni, august 29, 2022 14:15
Posted in category Educatie

The EqualizerThe Equalizer (2014); regia: Antoine Fuqua; cu: Denzel Washington, Chloe Grace Moretz, Bill Pullman etc.

Note. Cinemagia.ro: 8,0 (1.361 de voturi); IMDB: 7,2 (367.890 de voturi).

Recunosc. Îmi place Denzel Washington. Prima dată când am văzut acest film, am ales sa-l vizionez dintr-un motiv simplu: Denzel Washington juca rolul principal în film. Dar şi filmul merită văzut, chiar dacă există şi voci critice, care plasează acest film în categoria celor de calitate inferioară.

Desigur, filmul are destule şabloane, dar şi câteva calităţi care, în opinia mea, fac din el o alegere bună, pentru o relaxare de aproximativ 2 ore (mai exact 131 de minute).

Scenariul este limpede ca lumina zilei. Am oroare de filmele încâlcite, în care nu mai ştii cine cu cine, de ce şi pentru ce.

Prestaţia lui Denzel Washington este remarcabilă, iar acesta ar fi un motiv suficient de a vedea filmul.

Mesajul filmului este generos, ca mai toate mesajele din filmele care-l au în rolul principal pe Denzel Washington.

Nu vă povestesc nimic altceva, ci doar vă recomand să vedeţi un film bun spre foarte bun, apreciat de public, de majoritatea celor care l-au vizionat. Cârcotaşii pot să ignore acest film, dar au numai de pierdut.

Şi în final o mărturisire. Oricât de căzut sufleteşte aş fi, Denzel Washington îmi readuce speranţa că-n această lume, urâtă uneori, binele ar putea câştiga meciul. Măcar timp de 131 de minute.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu