Filme ce merită văzute (VII)

duminică, septembrie 11, 2022 9:49
Posted in category Educatie

Vertical Limit – Lupta cu înălţimileVertical Limit – Lupta cu înălţimile (2000); regia: Martin Campbell; cu: Chris O’Donnell, Robin Tunney, Scott Glenn etc.

Note. Cinemagia.ro: 7,2 (285 voturi); IMDB: 5,9 (62.011 voturi).

Dacă ne luăm după media notelor, mai ales după media notelor pe IMDB, ar părea că este un film mediocru. Şi totuşi, mi-a plăcut filmul. Deşi se spune că gusturile nu se discută, filmul are câteva calităţi, dincolo de gusturi şi preferinţe. Să le luăm pe rând.

Peisajele din film sunt superbe. Foarte puţine filme reuşesc să redea atât de fidel imagini care-ţi pătrund în suflet.

Scenariul este scris astfel încât să te ţină cu sufletul la gură tot filmul. Niciun moment nu ştii cum ar putea evolua povestea eroilor din film.

Este un film despre altruism versus egoism, despre sacrificiul suprem pentru a-i salva pe cei dragi. Parabola filmului este valabilă în toate situaţiile: fără sacrificiu, niciodată nu vom atinge culmile. Şi chiar dacă nu atingi acele culmi, încercarea este nobilă şi trebuie făcută.

Merită să vedeţi acest film. Timp de 126 de minute veţi fi cu mintea şi sufletul alături de temerarii alpinişti care înfruntă muntele pentru a demonstra că nimic nu poate sta în calea celor cu voinţă, inteligenţă şi caracter.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu