Filme ce merită văzute (VIII)

sâmbătă, septembrie 24, 2022 12:21
Posted in category Educatie

Jodie Foster in The Brave One – Curaj nebănuitThe Brave One – Curaj nebănuit (2007); regia: Neil Jordan; cu: Jodie Foster, Naveen Andrews, Terrence Howard etc.

Note. Cinemagia.ro: 7,4 (404 voturi); IMDB: 6,7 (61.202 voturi).

Viaţa noastră e marcată de momente în care trebuie să alegem. Suntem rezultatul propriilor noastre alegeri. Prima dată când am văzut acest film, l-am ales pentru Jodie Foster, pe care am admirat-o în filmul premiat cu Oscar „The Silence of the Lambs – Tăcerea mielor” (5 premii şi 2 nominalizări Oscar).

Nu am să povestesc nimic din acest film care mi-a rămas întipărit în memorie, după ce l-am vizionat de câteva ori, de fiecare dată cu aceeaşi intensitate. Alături de Jodie Foster, Terrence Howard este un alt actor care-mi place, acesta fiind o prezenţă agreabilă în orice film în care joacă. Dacă-l adugăm şi pe Naveen Andrews, avem reţeta completă a unui film ce merită văzut.

122 de minute veţi participa activ la o poveste în care lupta dintre bine şi rău trece dincolo de normele morale şi religioase, trece pe un plan în care durerea se transformă în furie, iar furia este canalizată spre atât de râvnita dreptate.

Fără eroi, viaţa ar fi la cheremul ticăloşilor. Doar eroii ne dau speranţa că, într-un final, răul este învins şi ticăloşii plătesc pentru durerea pricinuită unor inocenţi.

Un film despre renaştere, despre curaj, despre frică şi despre datorie. Un film ce nu trebuie ratat.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu