În guvernarea PSD, s-au furat bani şi cu locomotiva

duminică, mai 24, 2020 8:56

PSDNu ştiu alţii cum sunt, dar eu, în materie de locomotive diesel, prefer modelul DE 621 EGM 2100 CP care este, să recunoaştem, asemănător, chiar foarte asemănător cu vechile locomotive de tip LDE 2100 CP. Îmi place acest model pentru că, în sfârşit, s-a produs mult aşteptata înlocuire a grupului diesel-generator (format din motorul Diesel 12 LDA 28 tip Sultzer şi generator de curent continuu) cu un grup diesel-generator format din motorul Diesel tip 8-710G3 General Motors şi generatorul de curent alternativ cu redresor încorporat, inclusiv instalaţiile de răcire, de ungere şi de comandă aferente noului grup diesel-generator.

Toate acestea nu au, desigur, nicio legătură cu halucinantul caz (din anii 2001 – 2004, n.m.) de rambursare ilegală de TVA de la Craiova, a cărei eroină principală este o banală locomotivă de incintă aflată în curtea societăţii Apolodor SA din Drobeta Turnu-Severin.

Personajul secundar al acestui film cu proşti geniali este Boerică Genică, prieten de cazino cu Ristea Priboi şi de infracţiuni mascate cu Ioan Melinescu, fostul şef al Oficiului pentru Prevenirea Spălării Banilor.

S-ar putea să vă amintiţi că, în perioada 13-27 iulie 2001, Boerică Genică s-a prezentat în mai multe rânduri, cu sacoşe pline cu bani, la Banca Ion Ţiriac – Sucursala Amzei, unde a depus, într-un cont anume, suma totală de 161,2 miliarde de lei (vechi – n.m.), reprezentând echivalentul a 6,4 milioane de euro.

Contul alimentat de Boerică aparţine (aparţinea la începutul anilor 2000 – n.m.) firmei SC LITZ COM IMPEX SRL, al cărei unic asociat şi administrator este un cetăţean irakian cu paşaport libanez.

Ar fi bine să vă amintiţi şi ar fi şi mai bine să urmăriţi scenariul acestui scurt-locometraj!

În iunie 2000, societatea Apolodor, controlată de Genică Boerică, vinde locomotiva firmei Club Net 2000 SRL (acţionară Popa Elena, contabila tuturor firmelor lui Boerică) pentru ridicola sumă de 12 milioane de lei (vechi – n.m.).

Mai departe, locomotiva (care nu se mişcă nicio clipă de la locul ei) este trecută, succesiv, prin 15 firme fantomă.

În cel din urmă, societatea SC Litz Comimpex SRL din Voluntari vinde locomotiva firmei SC Baril SA din Craiova (al cărei acţionar este – aţi ghicit – tot Genică Boerică) pentru – ţineţi-vă bine! – 120 miliarde de lei (vechi – n.m.).

Pentru această tranzacţie fictivă, Direcţia Generală a Finanţelor Publice – Dolj i-a rambursat lui Boerică suma de 15,96 miliarde de lei (vechi – n.m.), drept TVA.

După ce s-a văzut cu sacii de bani în locomotivă, Boerică şi-a vândut o parte din firme către prietenii lui arabi. Călătorie plăcută! (“Academia Caţavencu”, nr. 648/2004)

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu