În timpul guvernării PSD = ciuma roşie, au ajuns ruine urmele trecutului nostru, al românilor

duminică, mai 15, 2022 11:57

PSD-istii, hotii Romaniei
O scurtă însemnare din 2004 pe această temă.

Ca să nu cadă peste restauratori, o biserică veche a fost furată preventiv

În satul Bălineşti din comuna suceveană Grămeşti, logofătul Tăutu a ridicat pe vremea lui Ştefan cel Mare o construcţie. Cum pe vremea aia Dumnezeu încă mai controla Justiţia, logofătul n-a putut să treacă în acte construcţia drept vilă personală, aşa că a făcut-o biserică şi a donat-o lui Dumnezeu.

Între timp, ordinea lucrurilor s-a schimbat, iar la putere peste plaiurile şi câmpiile noastre mănoase a venit PSD-ul, care l-a dat pe Dumnezeu afară din ţară şi i-a pus în loc pe Năstase (mafiotul premier al României din 2004 – n.m.), Theodorescu (ministrul Culturii în guvernul puşcăriaşului Adrian Năstase – n.m.), Blănculescu şi ceilalţi.

Biserica din Bălineşti, veche de 500 de ani, n-a trezit mare interes noii puteri (din 2004 – n.m.), mai cu seamă că în acte figura, cum vă spuneam, drept casă a lui Dumnezeu, iar nu drept vilă.

Răzvan Theodorescu a vizitat anul trecut (în 2003 – n.m.) biserica şi, văzând paragina în care zace aceasta, a comandat un fel de restaurare, de care însă nu se ocupă nimeni. Echipa de restaurare a dispărut de luni bune, iar odată cu ea s-au dus în neanturi şi frescele de pe peretele de sud-est al bisericii.

Gura satului, slobodă, a început, în lipsa unei mese zilnice, să vorbească: că frescele au fost furate şi că nu are sens să mai aştepte ajutor din partea Domnului, care se pare că şi-a cam epuizat, săracul, stocul de trăsnete.

Prin urmare, ţăranii au început să-şi construiască singuri o altă biserică, de frică să mai intre în cea veche, care, în urma restaurării, a mai rămas doar cu câţiva pereţi fata de prăbuşire. („Academia Caţavencu”, nr. 667/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu