Dovezi şi temeiuri reale pentru care şpagarii lui Năstase trebuie rechemaţi la DNA

vineri, iunie 5, 2009 10:25

DNAIn joia dinaintea Pastelui (este vorba de Paştele anului 2008 – n.m.), subsemnatul a aruncat in spatiul virtual (adica pe www.catavencu.ro, dar au dat o mina de ajutor la promovare si colegii de la Cotidianul) o inregistrare audio pe care se aude clar cum unul dintre oamenii de incredere ai lui Adrian Nastase intermedia pentru acesta un spagalau de 2,5 milioane de dolari. Ce credeti ca a zis Bombo la faza asta? Nu, nu ne-a mai invitat sa-i numaram ouale, nici macar pe cele de Pasti, ci s-a multumit sa dea un raspuns subtiratic, fara *oaie, pe propriul blog. Care suna cam asa: „Nu conteaza ca nu exista nici dovezi, nici temeiuri reale, nici continuitate a atacurilor de presa in justitie. Conteaza doar ca numele meu sa fie asociat cu etichete dure si simple”. Bine, Adi, draga, hai sa vedem, mai jos, daca exista dovezi sau temeiuri reale.

Inc-un ciubuc si ma duc

Pentru cei care nu au deschis www.catavencu.ro saptamina trecuta, iata un mic rezumat al inregistrarii postate acolo: Liana Iacob (consilier al premierului Nastase, cu rang de secretar de stat) ii spune lui Marco Maximilian Katz, director EDF (compania care opera, pina in 2001, magazinele duty-free de pe Otopeni), ce trebuie sa faca pentru a-si pastra afacerea. Vorbeste Liana Iacob: „Banii se duc la premier in proportie de 95%. Eu stiu foarte clar ca fara bani asta nu se va face”. Era vorba de 95% dintr-o spaga de 2,5 milioane de euro, pe care EDF ar fi trebuit sa o dea. Anterior discutiei dintre Liana Iacob si Katz (care avea loc in octombrie 2001), aceeasi suma le fusese ceruta celor de la EDF de catre Sorin Tesu, seful de cabinet de pe atunci al lui Nastase. Tesu ceruse banii de la Rick Weil, unul dintre patronii EDF, in parcarea hotelului Hilton din Bucuresti. Dar nu cum trebuia, dupa cum a zis Liana Iacob pe inregistrarea detinuta de noi: „Deci Sorin a creat toata aceasta chestiune pentru ca el… ducindu-se… el fiind un golan si ducindu-se la intilnirea aceea… el a crezut ca asa se trateaza cu domnul Weil: il iei in parcare si asta scoate din buzunar ciubucu’!”. Aferim, Bombo!

Liana Iacob si Sorin Tesu au dat declaratii mincinoase la DNA

Asa, si acum sa trecem la chestiunea cu „nici dovezi, nici temeiuri reale”. Mai intii, sa ne ocupam de Liana Iacob. Dupa cum ati putut-o auzi zicind cu gurita ei in inregistrarea postata pe site-ul nostru (iar daca nu ati auzit-o, tastati repede www.catavencu.ro, pentru ca nici nu stiti ce pierdeti, asta e mai tare decit Elodia), Liana Iacob nu numai ca a cerut bani, dar a zis si ca 95% se duc la Nastase. Acum, draga Liana, ne pare rau ca trebuie sa-ti spunem, dar esti intr-un mare rahat. Pentru ca ai mintit la DNA cind ai declarat ca nici spaga nu ai cerut, nici contul nu-ti miroase. De exemplu, acum doi ani, pe 5 iunie 2006, declarai asa la DNA: „In toamna (2001 – n.r.) a venit la mine acasa dl KATZ neinvitat, fara sa-i fi dat adresa, fapt care m-a suparat. A incercat sa readuca discutia despre afacerea lui, iar eu enervata de situatie i-am spus sa faca ce vrea si sa ma lase in pace”. Hai, sa muriti dumneavoastra, doamna Liana Iacob, chiar asa suparata ati fost? Abia asteptam sa le explicati procurorilor de la DNA ca la dumneavoastra supararea asa se manifesta: cereti spaga! Sau, delicata doamna Iacob, sa le explicati acelorasi procurori cum justificati ca, desi Katz v-a adus un parfum Too Much de la Guerlain, lor le-ati zis, cu ocazia aceleiasi declaratii: „Precizez ca nu i-am solicitat vreun ban dlui KATZ, nu am primit nimic de la dinsul”.
In acelasi dosar DNA a mintit si Sorin Tesu: „Precizez ca nu am avut intilnire cu dl Weil in Romania, cu atit mai mult nu m-am intilnit la hotel Hilton cu acesta, la 24 august 2001, asa cum este precizat in declaratia dlui Katz”. Ambele minciuni sint numai bune de redeschis dosarul de la DNA al celor doi.

Liana si nora lui Priboi au capusat Petrom-ul de stat

Pfuuuiii, ca ne-am si enervat cu mincinosii astia! Dar sa ne pastram cumpatul si sa incheiem in forta. Pe vremea cind madam Iacob intermedia spagi pentru Nastase, ce credeti ca facea ea in afara orelor de program (ete, sanchi, in afara lor!)? Avea o firma, pe numele ei New Open Media SRL. Nu stim cum se mai descurca si cu asta, pe linga activitatea ei laborioasa de la Guvern, dar si pe linga functia de membru in Consiliul de Administratie (CA) al Petrom (pe atunci, companie de stat). Pai, impaca si capra, si varza. Unde capra era firma ei privata, New Open Media SRL, iar varza numai buna de mincat era Petrom, cu care New Open Media avea contracte. Adicatelea, din postura de membra CA a Petrom, Liana Iacob isi dadea siesi contracte, pe firma privata. Convenabil, am zice. Si ca sa nu zica partidul ceva, ii mai facea si campanie electorala PDSR-ului (care nu devenise PSD, inca). Si pe linga toate astea mai gasea timp sa ii publice si lui Nastase o carte, in 2000 (Batalia pentru viitor), la Editura New Open Media. Abia asteptam sa reediteze Liana Iacob cartea asta, revizuita si adaugita de procurorii DNA, de data asta sub titlul Batalia pentru un viitor in libertate.

Nu va ingrijorati, Liana Iacob nu facea toate lucrurile astea singura, ci cot la cot cu mitomanul (de la mita, nu de la minciuna – nu ca nu ar fi mintit si el la DNA) ala de Sorin Tesu si cu… cu… hai ca nu ghiciti, asa ca va spunem noi: cu nora lui Priboi! Pentru ca atit Tesu, cit si Maria Marcela Priboi (asta-i nora lui Ristea) erau asociati cu Liana in New Open Media SRL. Deci, dupa cum am aratat tot noi acum vreo doua saptamini, Priboi si-a pus toata familia in slujba lui Nastase: nu numai socrii, ci si nora. Cum ar veni: Adriane, nici nu stii cit de strins cu usa DNA peste degete incepi sa fii, iar priboii stiu de ce.

Preluare din “Academia Caţavencu”, nr.17/2008 (autor Cătălin Prisacariu)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

9 Responses to “Dovezi şi temeiuri reale pentru care şpagarii lui Năstase trebuie rechemaţi la DNA”

 1. Alte detalii inedite despre infractorul de drept comun Nastase Adrian | A șaptea dimensiune says:

  februarie 28th, 2015 at 21:05

  […] Dovezi si temeiuri reale pentru care şpagarii lui Năstase trebuie rechemaţi la DNA […]

 2. Neocomuniştii din PSD şi fondurile europene | A șaptea dimensiune says:

  martie 8th, 2016 at 21:00

  […] Dovezi si temeiuri reale pentru care şpagarii lui Năstase trebuie rechemaţi la DNA […]

 3. Consiliul Superior al Magistraturii, companie de turism de lux pentru membri si angajati | A șaptea dimensiune says:

  martie 8th, 2016 at 21:26

  […] Dovezi si temeiuri reale pentru care şpagarii lui Năstase trebuie rechemaţi la DNA […]

 4. Cum s-a sters la fund Florin Călinescu cu legea din Romania | A șaptea dimensiune says:

  martie 9th, 2016 at 16:50

  […] Dovezi si temeiuri reale pentru care şpagarii lui Năstase trebuie rechemaţi la DNA […]

 5. Neocomuniştii din PSD şi banii altora | A șaptea dimensiune says:

  martie 30th, 2016 at 21:03

  […] Dovezi si temeiuri reale pentru care şpagarii lui Năstase trebuie rechemaţi la DNA […]

 6. Tovarăşii din PSD la aceeaşi masă cu “tâmpiţii” | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 5th, 2016 at 15:07

  […] Dovezi si temeiuri reale pentru care şpagarii lui Năstase trebuie rechemaţi la DNA […]

 7. Noi suntem DNA, iar Ei sunt mafiotii Ghita, Ponta, Udrea si restul | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 28th, 2016 at 16:03

  […] Dovezi si temeiuri reale pentru care şpagarii lui Năstase trebuie rechemaţi la DNA […]

 8. Cine pe cine păcăleşte | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 1st, 2016 at 21:52

  […] Dovezi si temeiuri reale pentru care şpagarii lui Năstase trebuie rechemaţi la DNA […]

 9. Neocomuniştii din PSD fac legea în România | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 21st, 2016 at 21:52

  […] Dovezi si temeiuri reale pentru care şpagarii lui Năstase trebuie rechemaţi la DNA […]

Adauga un comentariu