Inegalabilul Florin Piersic il desfiinteaza pe infractorul Viorel Ponta

marți, iulie 14, 2015 13:47
Posted in category Mass-media, PeNaLii

Victor PontaScrisoare deschisă catre Victor Ponta

Siderantă seninătatea guvernanţilor care au retezat dintr-o mişcare şansele de dezvoltare ale României – anularea investiţiilor din fonduri europene, ştergerea autostrăzilor de pe harta virtuală a ţării, gonflarea pomenilor electorale cu miliarde de lei. Sunt aceiaşi care imaginează autostrăzi în lung şi-n lat, un milion de locuri de muncă, creştere economică la pas şi o bunăstare generală. Promisiuni aiuritoare, pe care o minte lucidă ar trebui să le considere de-a dreptul insultătoare, dar şi măsuri vitale pentru economie sunt acum abandonate lejer, expediate în câteva fraze bombastice, fără nicio explicaţie rezonabilă economic.

Prim ministrul a vorbit rapid de rectificarea bugetului, a citit pe nerăsuflate ministerele pricopsite şi a aruncat, apoi, o explicaţie stupefiantă despre fondurile europene: e mare încurcătură cu procedurile, sunt lucrări întârziate sau neexecutate.

Guvernul a tăiat aproape un miliard de euro de la finanţarea proiectelor cu fonduri UE pentru că el, guvernul, nu a fost în stare să gestioneze investiţiile.

Pe scurt nu e treaba guvernului, alţii pun beţe în roate. În fapt, a tăiat aproape un miliard de euro de la finanţarea proiectelor cu fonduri UE pentru că el, guvernul, nu a fost în stare să gestioneze investiţiile. Sau pentru că nu a vrut?! În ziua următoare rectificării, guvernul se autoconfirmă: publică Masterplanul de transport care rade toate autostrăzile pe care le-ar finanţa fondurile europene.

România este prizo­niera subdezvoltării. Fără investiţii productive, se va zbate pentru o supravieţuire mizeră.

Între timp, primarii au fost conectaţi la robinetul cu bani al bugetului, din care vor curge peste 2,2 miliarde lei în campania electorală. România este prizo­niera subdezvoltării. Fără investiţii productive, se va zbate pentru o supravieţuire mizeră. Guvernul dă pensii şi salarii de subzistenţă, se împrumută de pe o zi pe alta ca să le plătească, taxează agresiv aceleaşi companii bune platnice şi iroseşte banii pe pomeni şi pe îndestularea clientelei din contracte cu statul.

Publicul a ajuns prizonierul politicienilor. S-a alienat: atâtea minciuni şi atâta incompetenţă i-au paralizat simţul critic şi voinţa.

Dar cui îi pasă? Deşi e campanie, publicul e tot mai puţin exigent cu politicienii, se mulţumeşte cu mici şpăguţe electorale şi nu are habar de politica economică. A ajuns şi el prizonierul politicienilor. S-a alienat: atâtea minciuni şi atâta incompetenţă i-au paralizat simţul critic şi voinţa. Nu mai are nicio aşteptare! Din păcate, turnura pe care a luat-o economia este nefastă, iar trezirea va fi curând şi foarte dureroasă.

Al vostru,

Florin Piersic

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

3 Responses to “Inegalabilul Florin Piersic il desfiinteaza pe infractorul Viorel Ponta”

 1. Maria Günther says:

  iulie 14th, 2015 at 18:24

  … Știu eu de ce aștept un cutremur ca pe cel pe care l-am trăit în 1977… Nu că s-or trezi cumva, dar poate mai scapă de câțiva poli… Aici scriind, îmi amintesc cum în troleu o doamnă împopoțonată a măcănit cum că taică-meu ar fi transpirat, când venise, cum el știe, a doua zi în București să vadă dacă mai trăiesc! 
   Locuiam în Militari la un bloc studențesc, de felul celui care s-a surpat, parcă la vreo 4 blocuri de noi… 
   Cred că… și fără să-mi descriu trauma pe blog… asta spune destul despre unde-i doare pe unii când țara e în cenușă și câtă valoare pun pe omenie! 
   … De-aia îți scriu când mi-e iar plin paharul si ție, Românie! 

 2. Cum a falimentat infractorul Ponta Viorel Complexul Energetic Hunedoara | A șaptea dimensiune says:

  iulie 15th, 2015 at 16:25

  […] Inegalabilul Florin Piersic il desfiinteaza pe infractorul Viorel Ponta […]

 3. Puie Monta, albanezul minune | A șaptea dimensiune says:

  august 30th, 2015 at 9:16

  […] Inegalabilul Florin Piersic il desfiinteaza pe infractorul Viorel Ponta […]

Adauga un comentariu