Islamul, o religie bazată pe violenţă, crime, genocid

joi, iulie 20, 2017 11:29
Posted in category Educatie, Istorie

IslamulViolenta in Coran

O comparatie intre invataturile Coranului si acelea ale Bibliei in legatura cu folosirea violentei arata deosebirile fundamentale care exista intre islam si crestinism. Am descoperit ca islamul este o religie violenta, deoarece Coranul propovaduieste razboiul sfant (jihadul) pentru a forta oamenii sa se supuna sistemului sau politic si religios. O religie care recurge la violenta pentru a-si impune invataturile asupra celorlalti poate fi cu greu numita „religie”, deoarece o adevarata religie presupune inchinare fata de Dumnezeu si respect fata de semeni. Ar fi mai potrivit sa etichetam religiile violente ca fiind „organizatii teroriste”.

Denumirea de „organizatie terorista” nu se aplica doar islamului, ci si bisericilor crestine, care in anumite perioade ale istoriei au devenit violente. De exemplu, in timpul Evului Mediu, Biserica Catolica a devenit o formidabila „organizatie terorista”, care a organizat cruciade pentru exterminarea musulmanilor, evreilor si asa-numitilor „eretici”. Biserica Catolica a terorizat popoarele din vestul Europei, mai ales in timpul Inchizitiei. Aceasta era un tribunal care mergea din loc in loc, cautandu-i pe „eretici” pentru a-i interoga, tortura si executa in cazul in care nu renuntau la convingerile lor.

Recent, Papa si-a cerut scuze pentru atrocitatile cumplite comise de Biserica Catolica atunci cand aceasta a devenit „organizatie terorista” implicata in subjugarea musulmanilor, evreilor, disidentilor religiosi si a crestinilor ortodocsi greci. Nu ne putem dori decat ca liderii religiosi musulmani sa urmeze exemplul Papei si sa-si ceara scuze pentru nenumaratii nevinovati care au fost masacrati in timpul celor o mie de ani de expansiune teritoriala. Daca ei cred cu adevarat ca islamul este o religie iubitoare de pace, atunci ei au obligatia morala de a-si exprima parerea de rau pentru uciderea a milioane de oameni nevinovati care au refuzat sa se supuna credintei si conducerii islamice. De asemenea, ar trebui sa-si ceara scuze pentru recentele acte teroriste cu musulmani purtatori de bombe sinucigase. Ei trebuie sa condamne aceste acte de violenta ca fiind tradari ale islamului. Dar acestea nu sunt decat niste dorinte, deoarece nu exista niciun indiciu ca asemenea scuze si condamnari ar putea veni din partea liderilor religiosi musulmani.

Pe 28 mai 2002, un reporter de la Fox News a spus ca in timpul celor cateva luni pe care le-a petrecut in Orientul Mijlociu, relatand despre actualul conflict (cel din 2002), nu a auzit niciodata un lider religios musulman condamnand uciderea cu bombe sinucigase a oamenilor nevinovati. Ea a spus ca este greu de inteles de ce liderii religiosi musulmani nu iau pozitie, in special cand bombele sinucigase omoara mame care isi plimba copiii pe strada.

De ce tac liderii religiosi musulmani? Pur si simplu pentru ca ei cred ca sinucigasii cu bombe sunt „martiri” care actioneaza in conformitate cu exemplul si invataturile profetului lor, Mahomed. In definitiv, el i-a chemat pe discipolii sai sa lupte si sa-i ucida pe pagani oriunde i-ar afla, sa-i asedieze si sa-i prinda prin orice stratagema de razboi. (Sura 9:5)

Mahomed a practicat ceea ce predica. El a pornit razboi impotriva inamicilor sai imediat ce si-a consolidat puterea in Medina. El a folosit sabia pentru a forta oamenii sa accepte sistemul sau religios si politic. Pentru Mahomed lupta a fost un mod de a-si practica religia: „viata mea se afla in umbra sabiei mele, iar cine nu va asculta ordinele mele va fi umilit si obligat sa platesca Jizya (tribut)” ( Hadith 4:162b ). O religie care foloseste violenta pentru a-si promova credintele si practicile cu greu poate fi considerata o religie iubitoare de pace. (autor: prof. dr. Samuele Bacchiocchi)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu