Judeţul roşu şi ţiganizat Botoşani a dat României PSD-işti mafioţi (pleonasm asumat) de frunte: astăzi, Octav Cozmâncă

marți, iulie 30, 2019 10:09

PSD = ciuma rosie = mafiaCei care au prins începutul anilor 2000 îşi amintesc, probabil, de un fost nomenclaturist comunist, Octav Cozmâncă, ajuns nomenclaturist important şi în structurile urmaşului Partidului Comunist Român, PSD-ul hoţ, mafiot şi criminal. Cum în perioada 2001 – 2004 la putere în România era exact PSD, prin doi exponenţi de frunte, criminalul KGB-ist Ion Iliescu la Cotroceni şi puşcăriaşul mafiot Adrian Năstase premier, în conducerea supremă a ţării, cozmâncii tăiau şi spânzurau în România, dar mai ales furau mai rău ca turcii, tătarii, avarii, hunii, goţii, vizigoţii şi alte neamuri migratoare la un loc. Cum fura Cozmânca lu’ PeSeDe prin acei ani, citim în materialul de mai jos.

La Talpa, statul PSD-ist i-a făcut lui Cozmâncă un pod peste câteva miliarde

Pentru telespectatorii care au deschis mai târziu televizoarele pe Animal Planet, amintim că România este o ţară din inima sălbăticiei, dominată de fauna pesedistă (era 2003 – n.m.). Din când în când, fauna pesedistă încearcă să facă un pas timid pe calea evoluţiei, dar de fiecare dată se împiedică de câte-un şmen iţit unde nu te-aştepţi.

Studiu de caz

În această frumoasă ţară, parcă neatinsă de mintea omului, se găseşte Talpa, o comună din judeţul Botoşani prin care trece Siretul. Talpa a ieşit din anonimatul la care parcă o condamnase istoria prin faptul absolut revoluţionar că aici s-au născut şi au făcut primii paşi cele două mâini ale lui Octav Cozmâncă, ajunse astăzi atât de cunoscute. De curând, cele două mâini ale lui Cozmâncă s-au întors la Talpa, unde au semnat pentru construirea unui pod peste Siret, ca să nu mai fie nevoie să suflece la pantaloni ori de câte ori trece Tavi cu gipanu’ p-acolo.

Cozmâncă ne dă cu firma lui Micky în cap

Astă-vară (vara lui 2003 – n.m.), podul din Talpa era în stadiul de piloni, căci de construirea lui se ocupa o firmă protejată de Micky Şpagă (Şerban Mihăilescu, parlamentar PSD de Botoşani într-o perioadă – n.m.), Cominco, despre care am mai scris. Bugetul Consiliului Judeţean, finanţatorul construcţiei,se dovedise a fi prea fragil pentru edificiul închipuit de fiul Talpei la câteva miliarde de lei (vechi – n.m.). Aşa că Tavi a decis că posul, deşi încă nu era construit, a fost calamitat de inundaţii şi făcut una cu Siretul – asta, bineînţeles, ca să-i poată aloca fonduri pentru reparaţii. Astfel, prin HG 703/20.06.2003, prin care 7 judeţe au primit bani de la Fondul de Intervenţie pentru înlăturarea calamităţilor naturale, s-au alocat 5 miliarde şi pentru podul lui Cozmâncă de la Talpa.

Cine ne e de vilă?

Alocarea banilor este ilegală, pentru că, potrivit ordonanţei 60/2001 privind achiziţiile publice, o investiţie în derulare – cum este (era – n.m.) cea de la Talpa – trebuie asigurată în mod obligatoriu de către constructor, iar în caz de calamităţi paguba ar urma să fie suportată de firma de asigurare. Dar ce mai contează, fraţilor, important e că în ţara asta PSD-ul a început să construiască, o altă dovadă că aşa stau lucrurile fiind chiar vila lui Cozmâncă din aceeaşi comună. Vorba aia, dacă s-ar întoarce Ceauşescu, nici n-ar avea timp să zugrăvească câte vile şi poduri şi-au construit PSD-iştii. (“Academia Caţavencu”, nr. 621/2003)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu