Cum a furat un senator PSD 22 milioane de euro

joi, decembrie 9, 2010 18:00

Teodor MaghiarDupă ani de jaf sistematic, neocomuniştii din PSD deplâng la tembelizor situaţia pensionarilor şi a bugetarilor, pentru care nu sunt bani suficienţi. Şi cum să fie bani suficienţi când, vreme de 20 de ani, pesediştii au furat din avutul public al României. Cel mai recent exemplu în acest sens este al fostului senator PSD, Teodor Maghiar. Acesta a furat din bani publici aproximativ 22 de milioane de euro, bani cu care se puteau evita multe situaţii sociale tragice din această ţară. În perioada ianuarie 2000 – ianuarie 2004, trepăduşul pesedist din Oradea făcea ce voiau muşchii lui cu banul public, doar, nu-i aşa, Bombonel a avut ‘cea mai performantă guvernare’, nu un sistem mafiot, cum afirmă unii ‘răuvoitori’. Dar iată mai jos câteva extrase din Adevărul.ro.

Acuzat că a indus în eroare Ministerul Educaţiei după ce a falsificat datele privind numărul studenţilor admişi pe locurile fără taxă şi a primit alocaţii bugetare mai mari decât cele cuvenite, Teodor Maghiar a fost trimis în judecată în martie 2008. După doi ani şi jumătate de dezbateri, Tribunalul Bucureşti a decis, la 2 decembrie 2010, condamnarea fostului rector. În vederea recuperării prejudiciului, magistraţii au propus confiscarea a patru vile şi a trei terenuri aflate pe numele cadrului didactic, dar şi a unui autoturism Mercedes.

Conform procurorilor DNA, în perioada ianuarie 2000 – ianuarie 2004, în calitate de rector al Universităţii Oradea, Teodor Maghiar ar fi întocmit şi ar fi trimis, în mod repetat, la Ministerul Educaţiei, situaţii statistice conţinând date nereale referitoare la numărul de studenţi, precum şi la alte persoane admise la studii pe locuri fără taxă. El ştia că de numărul studenţilor depinde dimensionarea alocaţiei bugetare.

Datele respective certificau în mod fals că, anual, la universitate urmau cursuri pe locuri fără taxă între 17.000 şi 33.000 de studenţi, în realitate fiind vorba de aproximativ 14.000. În plus, Maghiar ar fi făcut o raportare către Ministerul Educaţiei în cursul lunii noiembrie 2004, în numele Universităţii Oradea, în condiţiile în care, la vremea respectivă, nu mai ocupa nicio funcţie de conducere. Prejudiciul adus bugetului de stat prin aceste falsuri se ridică la aproape 90 de milioane de lei (echivalentul a 22 de milioane euro), reprezentând diferenţa dintre alocaţiile bugetare efectiv acordate de minister şi sumele ce s-ar fi cuvenit de drept în funcţie de numărul real al participanţilor la studii pe locuri bugetate. Fostul rector este acuzat că şi-ar fi băgat în buzunar inclusiv banii alocaţi pentru transportul în comun gratuit destinat studenţilor.

Teodor Maghiar, alături de fiul său, Traian Teodor, mai este cercetat într-un dosar aflat, în prezent pe rolul Parchetului Bihor, după ce anul trecut DNA şi-a declinat competenţa. Ei sunt acuzaţi de fals intelectual în legătură cu eliberarea unui număr de 26 de diplome de studii aprofundate unor cetăţeni italieni care nu au fost înmatriculaţi şi care nu au urmat cursuri de pregătire sau specializare la Universitatea Oradea.

Tanti Ecaterina Andronescu, pe când o nouă lecţie de morală pesedistă la tembeliziunile mogulilor?!

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

8 Responses to “Cum a furat un senator PSD 22 milioane de euro”

 1. Neinfectat De Comunism says:

  decembrie 9th, 2010 at 21:19

  masinaria lor de spalat creiere functioneaza mai bine decat a altora, caci de 20 de ani incoace sunt votati de aceiasi idioti de romani…

 2. Dumitru Caruntu says:

  decembrie 10th, 2010 at 13:43

  Romania datoreaza PSD-ului situatia actuala, de ultima curca a lumii civilizate europene. In timp ce ungurii, polonezii sau cehii restructurau din temelii societatea comunista, in anii '90, in Romania lui Ilici se faceau cosmetizari minore. Romania este singura tara din Europa, mai putin spatiul ex-sovietic, care nu are o lege a lustratiei. Este inca o dovada a faptului ca Revolutia din 1989 nu s-a finalizat prin indepartarea scursorilor bolsevice de la ciolanul puterii, ci dimpotriva.

 3. Cum a falimentat mafiotul PSD-ist Liviu Dragnea unitati economice ale Romaniei | A șaptea dimensiune says:

  februarie 10th, 2016 at 17:32

  […] Este dezvăluită o nouă hoţie a camarilei pesediste din România […]

 4. Cum a fost falimentată România în guvernarea Adrian Năstase | A șaptea dimensiune says:

  martie 17th, 2016 at 20:07

  […] Este dezvăluită o nouă hoţie a camarilei pesediste din România […]

 5. Cum ‘luptau’, în 2009, neocomuniştii din PSD cu criza | A șaptea dimensiune says:

  martie 17th, 2016 at 22:02

  […] Este dezvăluită o nouă hoţie a camarilei pesediste din România […]

 6. Ion Predescu, unul dintre ‘minerii’ PSD-ului | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 6th, 2016 at 20:04

  […] Este dezvăluită o nouă hoţie a camarilei pesediste din România […]

 7. Pentru pesedişti, România este doar ţara unde ei pot fura fără probleme | A șaptea dimensiune says:

  iunie 22nd, 2016 at 21:45

  […] Este dezvăluită o nouă hoţie a camarilei pesediste din România […]

 8. România, ţara securiştilor comunişti liberi şi bogaţi | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 10th, 2019 at 16:28

  […] Cum a furat un senator PSD 22 milioane de euro […]

Adauga un comentariu