Liberalii actuali din România, lepădături ce nu merită nici scuipatul nostru

miercuri, iunie 25, 2014 19:19
Posted in category PeNaLii

Crin AntonescuVladimir Tismăneanu:”Puiu Haşotti, cel care s-a opus declarării zilei de 23 august (ziua când s-a semnat, în 1939, infamul pact Molotov-Ribbentrop), drept dată comemorativa pentru victimele comunismului şi fascismului, se pronunţă emfatic: ”PNL cere demisia de onoare a domnului preşedinte Traian Băsescu.”

Circul pontocratico-penelist nu se dezminte

PNL nu cere demisia de onoare a plagiatorului dovedit Victor Ponta, ci pe aceea a lui Traian Băsescu.

Pseudo-logica este de clară sorginte ceauşistă, adică stalinistă: suntem vinovaţi pentru originea socială, pentru ce au făcut (sau n-au făcut) membrii familiei noastre. Îmi amintesc de editorialul lui Noel Bernard, legendarul director al „Europei Libere”, din 1981, la căderea satrapului ideologic Leonte Răutu. „Vina” acestuia era că una din fiice ceruse plecarea definitivă din ţară. Ceauşescu a reacţionat furibund, l-a scos din conducerea partidului. Gândirea liberală respinge asemenea aiuritoare transferuri de responsabilitate. Faptul că socialistul de mucava Ponta gândeşte astfel nu mă miră. Dar că unii liberali pot marşa la această strâmbă logică, este buimăcitor.

Departe de a se cai pentru rolul lor în ceea ce doctorul Ion Vianu a numit asaltul fărădelegii, iar Dan Tapalagă a definit drept revoluţia borfașilor, adică tentativa de lovitură de stat eşuată din vara anului 2012, PNL îşi continuă acţiunea de subminare a autorităţii preşedintelui ţării cerându-i, în compania lui Ponta, Tăriceanu şi Voiculescu, demisia. Fuziunea mult-trâmbiţată mi se pare un proiect straniu, cu puţini sorţi de izbândă, câtă vreme PNL defilează în compania celor numiţi, pe drept cuvânt, grupul infracţional organizat.

Puiu Haşotti, cel care s-a opus declarării zilei de 23 august (ziua când s-a semnat, în 1939, infamul pact Molotov-Ribbentrop), drept dată comemorativa pentru victimele comunismului şi fascismului, se pronunţă emfatic: ”PNL cere demisia de onoare a domnului preşedinte Traian Băsescu. Nu este o decizie de moment generată de iniţiativele lui Victor Ponta sau Călin Popescu Tăriceanu, ei neavând ţinută morală şi statutul în raport cu justiţia să ceară PNL o atitudine faţă de gravă situaţie în care a fost adusă România de familia preşedintelui Traian Băsescu şi dosarele ei penale. Îi cerem demisia de onoare domnului Traian Băsescu pentru că suntem consecvenţi cu milioanele de români care ştiu cine este acesta şi s-au exprimat prin vot răspunzând la întrebarea: «Merită Traian Băsescu să fie preşedinte al României sau nu?» Îi cerem demisia pentru că ţara nu poate fi reprezentată în Europa şi în lume de un astfel de preşedinte, cu un astfel de dosar penal în care sunt subiecţi fratele şi ginerele domniei sale. Politică externă şi imaginea României trebuie să fie aparate şi reprezentate cu demnitate, iar domnul Traian Băsescu nu mai este, în opinia PNL, cel îndreptăţit moral şi politic să o facă. Iată de ce, dincolo de orice conjunctură de moment, PNL a decis să ceară demisia de onoare a preşedintelui Traian Băsescu”, a citit Haşotti din declaraţia propusă de PNL.” Să menţionez că, în pofida opoziţiei lui Haşotti, 23 august a devenit, prin votul Parlamentului României, zi comemorativă, în spiritul Declaraţiei de la Praga iniţiată de Vaclav Havel şi Joachim Gauck.

Un partid liberal care judecă responsabilităţile în chip colectiv, prin asociere, este un oximoron. Când predau doctrine politice, la capitolul liberalism, accentuez întotdeauna centralitatea individului. Mă îndoiesc că Puiu Haşotti i-a citit pe Locke, John Stuart Mill, Benjamin Constant, Aron, Hayek, Berlin, Lippman, Fărcăşanu etc. etc.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

7 Responses to “Liberalii actuali din România, lepădături ce nu merită nici scuipatul nostru”

 1. allenatore says:

  iunie 26th, 2014 at 12:41

  tariceana nu are nimic comun cu valorile liberalismului. este doar o trompeta socialista

 2. Rodica Culcer: Klaus, președintele lui Felix says:

  august 13th, 2014 at 14:22

  […] Liberalii actuali din România, lepădături ce nu merită nici scuipatul nostru […]

 3. Stenogramele PNL din 2012 says:

  octombrie 21st, 2014 at 16:46

  […] Liberalii actuali din România, lepădături ce nu merită nici scuipatul nostru […]

 4. De ce nu mă miră că Ponta are 40% | A șaptea dimensiune says:

  iulie 15th, 2015 at 17:56

  […] Liberalii actuali din România, lepădături ce nu merită nici scuipatul nostru […]

 5. Liderii PNL, turnatori si colaboratori ai Securitatii comuniste | A șaptea dimensiune says:

  august 10th, 2015 at 15:28

  […] Liberalii actuali din România, lepădături ce nu merită nici scuipatul nostru […]

 6. Este în regulă ca un condamnat pentru corupție să fie în Parlament? | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 25th, 2015 at 13:24

  […] Liberalii actuali din România, lepădături ce nu merită nici scuipatul nostru […]

 7. De ce jigodia socialistă C.P. Tăriceanu trebuie să facă pușcărie | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 25th, 2015 at 16:37

  […] Liberalii actuali din România, lepădături ce nu merită nici scuipatul nostru […]

Adauga un comentariu