Microsoft a adăugat generatorul de muzică Suno AI la Copilot

sâmbătă, ianuarie 6, 2024 16:56
Posted in category IT

SUNO AIDacă vrei să adaugi niște muzică proiectelor tale, poţi crea muzică generată de AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială), folosind generatorul de muzică Suno AI, recent adăugat de Microsoft la Copilot.

Ce este Suno?

Suno este un instrument AI pentru a crea muzică folosind inteligenţa artificială. După ce intraţi pe site-ul web de la link-ul anterior, puteţi vedea (auzi) creațiile altor utilizatori sau puteți încerca să creaţi compoziţii proprii.

Suno nu este deținut de Microsoft, dar compania a dezvoltat și un plugin pentru Microsoft Copilot. Cu acest plugin, puteți genera melodii folosind Suno fără a fi nevoie să intraţi pe site şi să vă faceţi cont.

Cum se activează Suno în Microsoft Copilot

Pentru a utiliza Suno, va trebui să-l activați în panoul de plugin-uri Microsoft Copilot. La momentul scrierii acestui articol, acest panou nu este disponibil în aplicația Copilot încorporată în Windows 10 și 11. Pentru a-l utiliza, va trebui să vizitați versiunea web aflată la copilot.microsoft.com.

Pentru a activa Suno, căutați opțiunea Plugins în dreapta sus. Faceți click pe Plugins, apoi derulați în jos și selectați comutatorul pentru Suno. Nu există feedback vizual care să vă spună că Suno este acum activ, dar atâta timp cât comutatorul este activat, acum ar trebui să puteți utiliza comenzi bazate pe Suno.

Cum să utilizați Suno în Microsoft Copilot

Pentru a utiliza Suno, solicitaţi chatbot-ului Copilot să „create a song (creeze o melodie)”. Veți ști că Suno funcționează dacă Copilot afișează un mesaj care scrie „Using: Suno (Utilizarea: Suno)”.

După puțină așteptare, Suno îți va oferi versurile pentru noua ta melodie. La puțin timp după aceea, un buton Play (Redare) va apărea. Faceți click pe butonul Play (Redare) pentru a asculta melodia proaspăt creată de AI.

A cere chatbot-ului Suno să „create a song (creeze o melodie)” înseamnă doar a folosi foarte puţin din ceea ce poate face. Îi poți spune să creeze melodii într-un mod specific și va face tot posibilul pentru a răspunde nevoilor tale. De exemplu, puteți la solicitări mult mai precise, precum aceasta: creaţi o piesă de dragoste în stilul ABBA.

Dacă vă place oricare dintre melodiile pe care Suno le generează, puteți face click dreapta pe piesă pentru a salva fişierul audio. Nu uitați că melodiile Suno generate prin Copilot sunt doar pentru uz personal.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu