Microsoft Surface 2023: Windows Copilot şi Surface Laptop Studio 2

sâmbătă, noiembrie 4, 2023 8:05
Posted in category IT

Microsoft Copilot

Chiar dacă evenimentul Microsoft Surface s-a desfăşurat în septembrie 2023, mai exact pe 21 septembrie, iar acest articol apare în 4 noiembrie 2023, merită amintite câteva noutăţi pe care gigantul IT Microsoft le-a anunţat la New York, locul desfăşurării Microsoft Surface 2023.

Din această toamnă, asistentul virtual Windows Copilot, bazat pe AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) va fi adăugat la Windows 11 şi Microsoft 365.

Surface Laptop Studio 2 va fi primul laptop Microsoft livrat cu un NPU (Neural Processing Unit).

Windows 11 Copilot AI este o versiune mai robustă a ceea ce înseamnă Bing cu tehnologia ChatGPT, adică un chatbot cu care puteți avea conversații pentru a desfăşura anumite acţiuni precum modificarea setărilor sistemului sau oprirea computerului.

Surface Laptop Studio 2 va avea procesoare Intel din a 13-a generație și grafică Nvidia GeForce RTX din seria 40. Va păstra ecranul flexibil care a impresionat atât de mult, dar se zvonește că va avea mai multe porturi, inclusiv un port USB-A și un cititor de carduri microSD.

Ce poate face Windows Copilot

Dacă primiți un e-mail plin cu mai multe adrese, Co-pilot vă va spune cât de departe este fiecare loc, unul faţă de celălalt, și cele mai bune modalități de a ajunge acolo.

Cu funcția Ink Anywhere, puteți scrie o problemă de matematică cu un stylus, iar Copilot va rezolva problema. Mai mult, vă va arăta și cum a rezolvat problema de matematică.

Copilot vă poate ajuta să faceți cumpărături. Cu Copilot în Microsoft Shopping, asistentul digital poate găsi cele mai bune oferte pentru orice cumpărați.

Copilot în chat Microsoft 365 poate participa la toate întâlnirile tale, știe toate fișierele tale. Nu va rezuma doar un document, ci va contextualiza și ceea ce scrie.

Îl puteți solicita Copilot-ului să parcurgă o pagină web pentru a căuta ceea ce aveți nevoie și pentru a verifica dacă informațiile sunt relevante.

Copilot poate înțelege intenția și informațiile de referință încrucișată de pe internet. Dacă ați ratat o întâlnire pe un subiect, vă poate pune la curent în câteva secunde și vă poate spune ce sunteți pe cale să faceți. Puteți cere Copilot să vă recomande cea mai bună dată și cel mai bun vorbitor pentru un anumit eveniment, în funcție de disponibilitatea oamenilor din echipă.

Puteți cere Copilot să creeze o schiță de postare pe blog care să vă promoveze evenimentul, subliniind cele mai importante 5 lucruri. Cu cât folosești mai mult Copilot, cu atât mai natural se va simți folosirea lui.

Outlook are o nouă funcție numită Sounds like me, care poate face ca e-mailurile să sune mult mai personale.

Copilot vă poate ajuta, de asemenea, să planificați evenimente pentru serviciu. Acesta poate redacta un document pentru dvs., pe care apoi îl puteți edita după bunul plac. În plus, puteți adăuga fler vizual documentelor pentru a crea grafică personalizată pentru documentele respective.

Funcția de designer vă poate ajuta să ștergeți elemente din fotografiile pe care le faceți sau pe care le găsiți pe web. Acest lucru este util pentru a vă face documentele mai elegante, mai ales dacă documentul este pentru un eveniment viitor.

Dacă pregătiți un itinerariu, puteți cere adăugarea unei alte zile și puteţi crea grafice personalizate pentru acel itinerariu. Puteți manipula cu ușurință imaginile și puteți adăuga alte elemente pe fiecare imagine.

Despre Surface Laptop Studio 2

În afară de specificațiile îmbunătățite, acest laptop are cel mai „cuprinzător” touchpad, conform Microsoft.

Surface Laptop Studio 2 are un ecran de 14,4 inchi, unul dintre primele cipuri Intel NPU de pe Windows 11, care acceptă efectele Windows Studio și scalarea experiențelor AI. De asemenea, are un GPU din seria RTX 2000. Procesul se este mai rapid decât un MacBook Pro cu un cip M2 Max, cel puțin conform Microsoft.

Surface Laptop Studio 2 se livrează cu un accelerator Intel Gen3 Movidius 3700VC VPU AI, în plus față de CPU Intel Core i7-13700H de a 13-a generație. Este dotat cu o memorie de până la 64 GB RAM și până la 2 TB spațiu de stocare.

Alte detalii

Microsoft Surface Laptop Studio 2: preţuri începând de la 1.999 USD pentru, lansat pe 2 octombrie 2023.

Windows 11 Copilot: gratuit, lansat pe 26 septembrie 2023.

Microsoft 365 Copilot: gratuit, lansat pe 1 noiembrie 2023.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu