YouTube introduce noi reguli privitoare la videoclipurile realizate folosind AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială)

duminică, noiembrie 19, 2023 10:14
Posted in category IT

YouTubeYouTube adaugă etichete la conținutul AI

YouTube anunţă că lansează o nouă politică responsabilă privind inteligența artificială. Videoclipurile distribuite pe YouTube, care au fost realizate folosind inteligența artificială (AI), vor trebui să aibă o etichetă de conținut. Aceasta va include permiterea caselor de discuri să solicite eliminarea unei piese muzicale care utilizează AI pentru a imita vocea unui artist muzical.

Câteva funcții AI au fost lansate de YouTube în ultimele luni, inclusiv sortarea comentariilor și integrarea cu Bard pentru analiza video. Mai multe funcții AI vor fi lansate în lunile următoare, inclusiv cele concepute pentru a îmbunătăți moderarea conținutului.

De ce acum?

YouTube afirmă că natura conținutului generat de AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) necesită un nivel de responsabilitate care depăşeşte regulile comune ale YouTube.

Este posibil ca regulile inițiale să evolueze și să se schimbe datorită evoluţiei inteligenţei artificiale. Anul viitor, de exemplu, se așteaptă ca Google să prezinte Gemini, modelul AI avansat de generație următoare despre care se crede că este mai puternic decât GPT-4 de la OpenAI – deși OpenAI a început să antreneze GPT-5.

„Avem politici de lungă durată care interzic conținutul, generat de AI, care induce în eroare spectatorii și poate prezenta un risc major de dezinformare”, a explicat compania. „Noile instrumente AI pot fi folosite și pentru a genera conținut care are potențialul de a induce în eroare spectatorii – mai ales dacă aceștia nu știu că videoclipul a fost creat sau modificat folosind inteligenţa artifiială.”

Ce se schimbă în privinţa conţinutului AI de pe YouTube?

Deși noile reguli YouTube nu interzic utilizarea conținutului AI, creatorilor li se va cere să aibă un avertisment că ceea ce vede spectatorul nu este real, ci creat de inteligenţa artificială. Acest lucru vine pe măsură ce ușurința de utilizare și calitatea media generată de AI se îmbunătățesc pe zi ce trece. Runway facilitează crearea de videoclipuri din text, iar OpenAI a adăugat generarea de imagini în ChatGPT.

Cum va funcționa?

Când un creator încarcă un videoclip pe YouTube care include conținut AI, i se va cere să precizeze acest lucru în setările şi în prezentarea videoclipului.

Utilizatorii vor vedea o etichetă în panoul de descriere care arată clar că o parte sau tot videoclipul a fost generat de AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială), în cazul videoclipurilor cu un risc scăzut de manipulare. Pentru conținutul cu risc ridicat, inclusiv videoclipuri despre persoane reale sau despre probleme politice, avertismentul va fi chiar în conţinutul videoclipului.

Când ar putea fi eliminat un videoclip realizat folosind AI?

Va fi lansată o nouă funcție care va permite utilizatorilor să solicite eliminarea conținutului generat de AI care include o clonă a vocii sau a asemănării lor.

Acest lucru este util în special pentru muzicieni, în urma unui număr tot mai mare de melodii care folosesc o clonă a vocii unui artist.

„Pentru a stabili dacă aprobăm sau nu o solicitare de eliminare a unui videoclip realizat folosind inteligenţa artificială, vom lua în considerare conţinutul videoclipului, de exemplu dacă face obiectul unor știri, analize sau critici ale vocii sintetice”, a explicat YouTube.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu